Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba. Annemin 65 yaş üstü yaşlılık maaşı 68 lira olarak yatmış. Halbu ki Kalem hanımın hesaplamalarına göre bu ay 659 küsür lira yatması gerekiyordu. Ne yapmamız veya nereyi aramamız gerekiyor?
Sydv ile görüştüm. Babam evde bakım maaşı alıyor. Bakıcısı da annem. Sydv annemin yaşlılık maaşının bu yüzden kesildiğini söylüyor. Bildiğim kadarıyla evde bakım maaşı 2022yi etkilemiyordu. Kalem hanım ya da diğer konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ne diyorsunuz?
Evet etkiliyor. Önceki mesajı eksik ve yanlış belirtmişim. Fakat evde 3 kişi yaşıyor ve güncel evde bakım maaşını 3e böldüğümüzde kriter olan 609,67 TLden çok daha az bir miktar çıkıyor. Burada problem nerede anlayamadık açıkçası.
2ye bölündüğü için de haliyle 609 küsür liranın üstünde çıktığından annemin yaşlılık maaşı kesilmiş. Ben hane içindeki sayıyı baz aldığım için anlayamamıştım. Anladım şimdi.
Babam aynı zamanda 2022 maaşı alıyor. Fakat son bir sorum var. Annem için rapor almak istesem muhtemelen yüzde 40 ila 69 veya 70 üstü rapor verilme ihtimali var. Bu sefer gelir 3e bölüneceğinden sıkıntı olmuyor. Fakat bu sefer de babamın bakıcısı kendisi olduğundan ve artık engelli diye geçtiğinden evde bakım maaşı için bir sıkıntı olur mu?