Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 alıyorum. Babamın evini üzerime alırsam emekli aylığım kesilir mi?

nitec-84

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben 2006 yılından bu yana yüzde 80 malulen emekliyim. 2006'dan yıllar önce yeşil kartlıyım. Anne-Babamdan bana miras kalan iki üç göz kerpiç evi ve 800 metrekare lik bahçesini kendi üzerime kaydedersem malülen emekliliğim ve yeşil kartım iptal olurmu ne yapmam lazım bu yeni çıkan torba yasada durum nasıl olur

2) Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri,
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,
7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
Evi üzerinize alırsanız kuruma bildirmek zorundasınız. Yeniden araştırma yaparlar ve yukarıdaki hesaplamaları yaptıktan sonra 270,23 TL'yi geçerse gelir 2022 maaşınız kesilir ve yeşilkartınız iptal olur.

Yeşil kartı geri almam veya tekrar başvurabilmem için nereye gitmem lazım

deli yürek malulen emekliyim demiş arkadaş ama anlatmak istediği 2022 engelli aylığı. çünkü emekli olsaydı yeşil kartım kesilir mi diye sormazdı:) malulen emekliler yeşil kart kullanmaz.

ama yine de soralım:)
nitec-84 malulen emekliyim derken 3 ayda bir aldığın 2022 engelli aylığını söylüyorsun değil mi?

Nitec-84, 2022 aylığın ilk sosyal incelemede muhtaç bulunmazsan eger kesilir. 2022 aylığın kesilince de 607c 3 kapsamındaki GSS iptal edilir. 60/c 3 GSS yeşil kart gibidir, yeşil kart artık kalktıgından onun yerine bu kapsamda GSS'lısın.
60/c 3 kapsamındaki GSS iptal edilince resen G1 kapsamında tescilin yapılır. bu durumda gelir testi yaptırmak için vakfa gitmek zorundasın.
gelir testinde g0 çıkarsan 60c 1 kapsamında GSS olursun ve prim ödemezsin.
ama 60/g kapsamında GSS olursan gelir durumuna göre prim ödersin.

Üst Alt