Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 alıyorum. Kişi sayısı değişikliğinde ne yapmalıyım?

sekobaba

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Ben 2022 yasası aylığı alıyorum ankarada yaşıyoruz , abim öbür hafta istanbulda işe başlayacak memur olarak ama 1 ay misafirhane de kalacak sonra ev açacak o sürede doğal olarak ankarada ikaghmet ediyor olarak gözükecek bu 2022 yasası aylığı yeni düzenlemesinde sorun olur mu ? ne yapmamızı önerirsiniz

Serdar, hiçbir işlem yapmana gerek yok. 2022 aylığı ile ilgili mevzuat uyarınca kişi değişikliği ile ilgili bilgi verme yükümlülüğün yok. Kardeşler mevcut mevzuata göre refah içinde yaşamıyorsa zaten nafaka yukumlusu sayılmıyor ve 2022 gelir hesabında dikkate alınmıyor.
Ama eger kardeşin de 2022 aylıgı alıyorsa adres değişikliğini ve çalışmaya başladıgını bildirmek zorunda. bU ayrı konu. En geç 90 gun içinde çalışmaya başladıgını bildirmeli. Eger 2022 aylıgı alıyorsa. Almıyorsa hiçbir bildirime gerek yok.

Mevcut mevzuata göre sorun yok yani. Yeni mevzuat yayınlansın o zaman bakarız duruma. Şimdi bişi yapma, rahat ol. Sorun yok:)

çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. yok o almıyor ben kendim alıyorum o yüzden sordum

Üst Alt