Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı 1 yıl süreli raporumun günü dolunca ne yapmam gerekiyor?

Canisihyıldız

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2022 aylığına başvurdum ve maaşa bağlandım kaymakamlık sosyalyardımlaşma hastane sevk etmişti %70 rapor aldım 1 yıl süreli raporumun süresi dolunca tekrar aylığa bağlanmam için hangi yolu izlemem lazım direk hastaneyemi gitmem lazım raporu yenilemem ve aylığa bağlanmam için yoksa kaymakamlık sosyal yardımlaşmayamı gitmek gerek onlarmı hastane sevk etmesi lazım yardımcı olur cvp verirmisiniz

Raporunuzun süresi bitimine yakın hastaneye başvurmanız gerekir. Eğer tam dolmasını beklemenizi isterlerse, dolduğu tarihten itibaren takip eden ay başında 2022 maaşınız kesilir. Siz raporu alıp, teslim ettiğinizde kuruma, yapacakları incelemeler neticesinde bir problem görmezlerse aylığı almaya devam edersiniz ve bu arada alamadığınız aylar olursa onu da toplu olarak verirler. Canisihyıldız

18 ocak 2018 rapor süresi doluyor ilk önce süre dolmadan kaymakamlik sosyal yardimlaşmaya gidimmi çünkü onlar beni hastaneye sevk etti etmişti ilk alım raporum 1yil süreli vermişlerdi aylik aliyom şuan

günü dolmadan yada dolduktan sonra ilk önce hastaneyemi gidecem yoksa kaymakamliga gidip rapor sürem doldu hastaneye sevk edinmi diyecem yada onlar sevk kagidini al hastaneye gitmi diyecekler

@Canisihyıldız rapor süre bitiminde yeni raporu vermezsen aylığın kesilir. vakfın sevk etmesi diye bir şey yok bu durumda. rapor süresi bittiği için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sana yakın olan birine kendin gidip rapor alacaksın. % 40 ve üstü rapor aldığın takdirde bu raporu gidip vakfa vereceksin. raporun kurum kayıtlarına geçtikten sonra aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığın aylıkları toplu alırsın.
rapor süresi bitmeden rapor alırsan ve süre dolmadan raporu verirsen aylığın kesilmez.

yeni rapor aldığında şunlara dikkat et:

1) % 70 engelli sağlık kurulu raporuna göre 2022 aylığı alıyorsun şu an. eğer rapor oranın % 40-69 arası olursa aylık miktarın azaltılır.

2) eger rapor oranın % 40 altına düşerse 2022 aylığı kesilir/baglanmaz.

3) yeni rapor verdiğinde hane gelir kriterlerini de gözden geçirebilirler. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde ise 2022 aylığı baglanmaz alıyorsan da kesilir.

Üst Alt