Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alan ancak küçük bir destekle emekli olabilecek kişilerin durumu!?

Mehmet005

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
@Kalem

Melek hanım,ben ve ben gibi belkide binlerce 2022 maaşı alan arkadaşlar adına sizden bir konuda bizlere yardımcı olmanızı istesek,acaba bu konuda bizlere yardımcı olabilirmisiniz.

Yardımcı olmanızı istediğimiz konu aslında bir proje,ve bu proje kapsamında Aile ve sosyal politikalar bakanlığı çok karlı çıkacak.

Şoyleki,emekliliği hak edip,eksik gün yada prim borcu nedeni ile emekli olamayan arkadaşlarımıza bakanlık önayak olsa ve bu kişilerin bu borclarına kefil olup kredi kullandırsa ve bu şekilde bu insanların emekli edilip kurumun külfetinden düşmesi sağlansa olmazmı.

Mesela ben,%85 rapor ile 2022 alıyorum,fakat dığer taraftanda 467 günlük askerlik borçlanması ile erken emekli olabiliyorum. Ama bu 467 günlük borçlanma karşılığı olan 11.650 lirayı nakit ödeme imkanı bulamıyorum.

Bankalardanda kartlardan dolayı mim'li olduğum içın kredi çekemiyorum. Netice itibarı ile bu parayı ödeme imkanı bulamadığımdan emekli olamıyorum. Diğer taraftan,hiç bir gelirim olmadığı için 2022 maaşı almak zorunda kalıyorum.

Benim arzu ettiğım konu,bakanlık bizlere bu konuda yardımcı olsa ve bizlere kredi kullanma imkanı sağlayıp,hem bakanlıktan aylık almamızı durdurmuş olsa hemde bizleri emekli etmiş olsa ne kadar güzel olurdu dimi.

Mesela sgk'nın uyguladığı dul ve yetim maaşı alanlara evlendiği zaman 24 ay peşin ceyiz parası misali,kurum bizlere yardımcı olsa ne kadar güzel olurdu.Onlar bizden kurtulur,bizde kendi emekli maaşımızı çekip kullanırdık.

Sizden yardım ricamız,bu konuyu gerekli yerlere ileterek yardımcı olmanızla ilgiliyi.

Acaba böyle bir projeyi gerekli yerlere iletme ve bizlere yardımcı olma imkanınız olabilirmi.

Bu konuyu bimer ve cimere ve aile ve sosyal politikalar a yaz

alfa
Bu konuda verdiğin tavsiyeler için teşekkur ediyorum.
Malasef ki senin tavsiyelerini uygulayacak bilgi donanımına sahip olmadığımdan dolayı,bu konunun Kalem,Melek hanım tarafından bildirilmesi ricasında bulunmuştum.
Umarım kendisi her konu gibi bu konudada duyarlı olur ve sesimizi gerekli merci'lere duyurur.
Tekrar teşekkürler.

Üst Alt