Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alan biri babası vefat edince Yetim Aylığı mı alır?

serhat2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

28 yaşında ve %96 özürlü bir erkek kardeşim var. özürlü maaşı almaktadır ve yeşil kart üzerinden tedavilerini olmaktadır.
Geçen yıl Babam vefat etti. Nisan ayında yeşil kartın vizesi için başvurduğumuzda olumsuz sonuç aldık. başvuru reddedildi ve sgk üzerinden tedavisin olması yetim maaşı alması ile ilgili bir evrak verildi.
bugün sosyal hizmetler il müdürlüğü de yetim maaşı bağlandığında özürlü aylığını keseceklerini söyledi. Bu arada sgk tekrar sağlık raporu istiyor. evrak vs.işleri. hastanın ordan oraya dolaştırılması vs.

şimdi öğrenmek istediğimiz Babam hayattayken bakmakla yükümlü durumunda olmayan kardeşim nasıl yetim maaşı alacak? alırsa özürlü maaşından düşük olacağı için mağdur olunmayacak mı?

Ayrıca foruma yeni katıldım,çok faydalı bir forum olmuş.tşk.

Yetim aylığı istemiyorsa, bunu sgk'ya beyan edip 2022 aylığı almaya devam edebilir...

illada yetim aylığı almalı diye şart koşuluyosa yetim aylığıda 2002 den düşükse sgk dilekçeyle başvurup aradaki farkı talep edebilirsiniz.ben öyle yaptım.

Üst Alt