Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alanlar Gözlük / Çerçeve alımlarında ne kadar ücret öderler?

GOZ

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

2022 maaşı alanlar, gözlük, cam veya çerçeve yazdırıp aldıklarında, ücretin yüzde kaçını öderler ya da öderler mi? Antrefle, Organik gibi özellikli camda durum nasıl olur? Çerçeve almayıp, o hakkı cama devretme yani daha iyi cam alma imkanı var mıdır?

E-Devlet'ten baktığımda, cam ve çerçeve hakkınız bulunuyor yazıyor.

Teşekkür ederim.

bende aynı süreci yaşadım cam + çerceve hakkın var istersen çerceveyi istersen cama aktarırsın organik kaliteli bir cam almak istersende yine 300 -- 400 tl gibi bir tutar ödersin optikciye ben 4 ay önce cam parasına çerceve hakkımıda ekledim garantili + camlar kırılmaz + organik + filitreli falan filan işte onunla birlikte bana birde yedek gözlük verdi ( ücret almadan çercevesiyle ) optikçi yaklaşık 350 tl civarı bir şey tuttu camların tanesi 300 çifti 600 tl civarıydı

2022 maaşı alan DAR GELİRLİ için avantajı nedir peki bunun? Normal sosyal güvencesi olan da o tutara, o özellikli camı alabiliyor. 2022'li için indirim vb. oranını merak ettim.

sana yardımcı olmaya çalıştım sadece farkını söyledim sana sgk da ki oran neyse onu uygularlar başka ne istiyorsun bedavaya kaliteli cammı bekliyorsun. eğer iyi bir optikçiyle görüşürsen isterlerse ekstra indirim yapabilirler bence bir kaç yere sor kendine en uygun gelenle anlaşırsın sen 2022 maaşıyla devletin karşılayacağı çerceve gözlük hakkını alsan bile senden yine en kalitesiz camdan bile ekstra ücret alırlar bunuda biliyorsundur sanırım. 2022 kapsamında olman demek şu koşullarda zaten fark etmiyor GSS kapsamındasın işte değişmez ki.

Bilgiendirme için teşekkür ederim. Tabiki ücretsiz olmayacak, en azından oranını merak ettim.
Katarakt sonrası yakın ihtiyacım oluştu, geçici almıştım ama cam önemli ve iyi olmalı dye yeni yazdıracağım.
Araştırmalarım sonucu, çerçeve için 37.80, cam içinse, normal camlara 10 TL ödüyormuş.
Tanıdık bir gözlükçü var ama uzaktaydı, reçete yazılınca ona bir gideyim. 10 gün geçerli oluyor ne de olsa reçete.

Bu arada, elektronik, otomatik odaklamalı gözlükler çıkmış ama tabi ya raporla ya da parayla alınır sanırım.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

Merak edenler olur belki, kendi sorumun yanıtını bugün aldım;

Antirefle, organik cam ve çerçeveye hiçbir ücret ödemedim. Çalışmıyorum, 2022 var.

Üst Alt