Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Aylığı alırken gelire ve gidere sayılan kalemler hangileri?

mnd9595

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar aranıza yeni katılmış biri olarak birden fazla sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim...

durumum şu: hanede 4 kişiyiz babam emekli 1.147 lira aylık alıyor fakat elimize geçen para 980 küsür lira (maaşının geri kalan kısmı ile 2 yıl önce almış olduğu krediyi ödüyor yani kesinti oluyor.) gelir testimiz 980 lira üzrinden mi hesaplamamız lazım yoksa 1.147 liradan mı ?

ikinci sorum şu evimiz kira ödediğimiz kirayı gider olarak gösterebiliyor muyuz ?

ve son sorum arabamız var fakat hacizli bu gelir hesaplanırken dikkate alınır mı ?

şimdiden teşekkürler...

babanızın net maaşını gelir olarak dikkate alırlar. Hesabı 1147 TL üzerinden yapacaksınız. Kredi için kesilen miktarı düşmeyeceksiniz yani.
Gelirden hiç bir şekilde giderler düşmez. o yuzden kirayı gelirden düşemezsiniz.
araç sizinse bu önemlidir. araç size kayıtlıysa gelir olarak araç da gelire dahil edilir.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Araç benim değil babamın adına ancak aynı hanede yaşıyoruz bu sıkıntı olur mu

fark etmez. hanedeki araç gelire dahil edilir.

engelli aylığına başvuru süreci ???

Iyi günler. 09.02.2015 tarihinde ikamet ettiğim ilçenin sosyal yardımlaşma vakfina engelli aylığı almak için başvuruda bulundum. Eve görevli gondereceklerini söylediler ancak yaklaşık bir ay geçmesine rağmen gelen giden olmadı. Sürecin bu kadar uzaması normal midir?

Not : e devlet te yardimin durumu kısmında "başvuru" yazıyor

Bir diğer sorum maaşı almaya hak kazanirsam haziran ayında ne kadar para alirim.

Şimdiden teşekkürler...

mnd9595
Yönetmelik'e göre normal değil tabi 1 aydan uzun surmesi. tüm iş ve işlemlerin aslında Yönetmelik gereği 1 ayda tamamlanması gerekior. ama yogunluga vs baglı olarak yetiştirememişler demek ki. vakfı arayın ne zaman geleceklerini sorun ve işlemleri hızlandırmalarını isteyin.
aylıgınız baglanırsa ne kadar alabileceğinizi soruyorsunuz. bunun için özür oranınızı bilmem gerek.

Peki çok teşekkür ederim engel oranim %56 ilginiz için teşekkür ederim

Rica ederim:)

Şubat'ta başvurmuşsunuz. Aylığınız baglanırsa aylık başlangıç tarihiniz 1 Mart olacak. Buna göre eger aylıgınız baglanırsa Haziran'da toplam 1749,74 TL alırsınız. aylıgınız baglandıgı takdirde tabi.

2022 aylığı içinden hesaplama

İyi günler arkadaşlar ben daha önceden bu linkteki konuyu açmıştır durum şu : 2022 maaşı için başvurdum ancak ihtiyaç sahibi olmadigima kanaat getirdiler tekrar başvuru yapmak istiyorum haneye gelen maaş babamın emekli maaşı 1200 lira ve 2006 model bir arabamiz var hanede 4 kişi kalıyoruz %56 engelli raporun var acaba bunları nasıl hesaplayip karar veriyorlar muhtaç olma hususuna ?

Şimdiden teşekkür ederim

slm kardeş engeli maaşına bağlanmak için araç ve arazi göz önünde bulunduruluyormu engelli benim yalnız annemin adına bir tarakdör eski ve eski bir araba gözüküyor benimde babamdan kalan miras 23 dönüm tarla bunlar var olmaz dediler durumun iyi dediler ama alakası yok tarlanın bir getirisi yok trakdör eski araba eski satsan 10 000 bin tl etzmez

@mnd9595;

Babanızın maaşı +arabanızın kasko ya da rayiç bedelinin 120 de 1 'i toplanıp emsal kira bedeli düşülecekçıkan rakam hane de ki kişi sayısına bölündüğünde 392,49 tl yi geçip geçmediğine bakılacak...

*Rayiç bedel: Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki satış bedeli demektir

@Rdaye66

Aynı hane de yaşıyorsanız annenizin üzerine olan traktörün rayiç bedelinin 120 de 1 'i,
Arabanın kasko ya da rayiç bedelinin 120 de 1'i
Tarlanın getirisi olmasa dahi rayiç bedelinin 240 da 1 'i gelir hesabına dahil edilir..

ümüt burada ciddi bir hata yapmışım. eski mevzuata gitmiş aklım. gündeme getirdiğin için saolasın.

evet, emsal kira bedeli (kira değil emsal kira bedeli) hane toplam gelirinden düşülür. kalan tutar hane kişi sayısına bölünür. sonuç 392,49 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda hayır.
UYARI: emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider gelirden asla düşülmez.
mnd9595 sana bir konuda yanlış bilgi vermişim. eski mevzuata gitmiş aklım. özür ablası.
hane toplam gelirinizden emsal kira bedeli düşülmek zorunda. gelir hesabı yaptıklarında vakfa emsal kira bedelinin hane gelirinden düşülüp düşülmediğini muhakkak sor ablası. hanenin aylık geliri + aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri toplanacak ve bu toplam gelirden emsal kira bedeli düşülecek. kalan tutar hane kişi sayısına bölünecek. sonuç 392,49 Tl altında çıkarsa sana 2022 aylıgı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

Emsal kira bedeli neye göre belirleniyor ? Araçtan bir kira elde edilmiyor bu sadece araç rayiç bedelinin 120 de biri + diğer gelir in toplanıp kişi başı düşen miktar olarak hesaplanması mi demek oluyor ?

EMSAL KİRA
belediyelerin belirlediği bedeldir.

(evin metrekaresi evin bulunduğu konum evin emlak vergisi vs olması lazım)

araçtan gelir elde edilmiyor evet doğru
diyelimki senin son model bmw, mercedesin var bu durumda ben muhtacım diyebilirmisin

Hocam teşekkür ederim yazdığınız ilk paragraf benim için yeterliydi.

mnd9595 ;

Emsal kira bedeli herhangi bi merci ya da mahkeme tarafından belirlenmemişse evinizin emlak vergisi değerininin %5 'i dir..

Üst Alt