Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alırken isteğe bağlı prim ödedim. Primlerim geçerli olur mu?

ertan_81

Yeni Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
2007 yılında 2022 aylığına müracaat ettim. 2009 yılı ocak ayında maaş bağlandı.
2007 yılından beri isteğe bağlı sigortamı ödedim. 01.09.2008 tarihinde isteğe bağlı sigortamı sona erdirdim. 20.09.2008 tarihinde tekrar isteğe bağlı sigortamı başlattım. 01.06.2009 tarinde 7 ay prim yatırdıktan sonra isteğe bağlı sigortamı sonlandırdım.
ssk nın internet sitesinde ödediğim 7 ay gözüküyordu. Şimdi ise şu an gözükmüyor. bağkur sitersinde 7 ay borç olarak 1717 tl borç gözüküyor. 01.08.2009 tarihinde de malülen emeklilik için başvuru yaptım.

Soru 1: ödediğim 7 ay primlerim silindi mi?
Soru 2: 2022 aylığı alırken ödenen isteğe bağlı primler geçersiz midir?

2022 maaşı alırken ödenen primlerin geçerli sayılmaması söz konusu olamaz. Kuruma prim yatmışsa geçerlidir, bu kadar basit. Acaba isteğe bağlı sigorta sonlandırılışı işleminde bir sorun olmasın? Bence SGK müdürlüğüne gidip durumu net olarak öğrenmelisin.

Tabii, isteğe bağlı prim ödediğin dönemde aldığın 2022 maaşları %50 faiziyle birlikte senden tahsil edilecektir. Ondan kaçış yok.

Üst Alt