Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alıyorken çalışıyordum, işten ayrıldım, işletmeyi şikayet edebilir miyim?

Temir5800

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
özürlü maaşı alıyorum ve halende aktif alıyorum bir süre özel sektörde çalıştım çalışırkende aldım özürlü maaşını işten çıkalı 8 ay oldu bu işletmeyi sigortaya şikayet etsem ne gibi zararını görürüm
teşekkür ederim

Temir5800

1- Neden şikayet edeceksiniz?
2- Çalışıyorken 2022 aylığı nasıl aldınız? SGK girişiniz yapılmadı mı?
3- Çalışıyorken 2022 aylığı almanızın en çok size zarar vereceğini biliyor musunuz?

çalıştığım işletmeden o dönemin şartlarında istemedim sigorta.
geçmişe dönük sigorta şikayetinde bulunsam
işletmemi zararlı çıkar benmi

işletmeniz size birnevi çift maaş aldırmış,birde şikayetmi edeceksiniz!??...edersenizde sırf onlar değil sizde zarar görürsünüz bence..!

çalıştığım dönemdeki aldığım özürlü maaşını ne düzeyde geri alırlar benden

çalıştığım işletmeden o dönemin şartlarında istemedim sigorta.

Yanlış yapmışsınız. İşletme de yanlış yapmış. İkiniz de zarar görürsünüz. Sigorta yapmadığı için işletme, çalıştığınız halde aylık aldığınız için de siz... Aldığınız haksız aylıkların tamamı istenir ve bir yasal faiz talep edilir.

2022 maaşınızın kesilmemesi için sigorta istememişsiniz anladığım kadarıyla. İşyeri de bu durumu kendisinin de işine geldiği için kabul etmiş. Sağlık sorunlarınız nedeniyle işten ayrılınca şimdi işvereni mahkemeye verip tazminat almanın peşine düşmüşsünüz. Hukuki boyutunu boşverin; herşeyden önce insani ve ahlaki bir tutum değil bence.

Bu durumda sizde işletme de ceza alırsınız.
işletme sigorta yapmadığı için sizde sigortasız çalıştığınız için. ikisi de yasal değil.
kendi sorunuzun içinde o kadar cevap var ki? etik olarak düşünün derim.

Ondan sonra da vay efendim devlet engelli maaşlarında denetimi artırıyor diye şikayet ediliyor.

Hem devleti kandirip aylik aliyorsunuz hemde kurumu sikayet edip bi kazanc elmeyi dusunuyorsunuz bence sikayet edin bu sayede sizde hakettiginiz cezayi alirsiniz

Üst Alt