Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alıyorum. Annem için bakım aylığına müracaat edebilir miyim?

ruhenhasta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar ben 100/65 engelli raporum var 2022 maaşı alıyorum 78 yasında annem var alzeymır hastası orta derecede herseyi unutuyor sürekli yanındayım yonlendirme yapıyorum anneme evde bakım parası alabilirmiyim alırsam 2022 maasım kesilirmi hanede toplam 2000 tl giriyor birde 100/60 rapor yeterlimi annem için ağır engelli raporumu gerekiyor şimdiden çok tşkler bilgi verenler için

@ruhenhasta
[FONT=sans-serif]hanede toplam 2000 tl giriyor [/FONT]
buna almış oldugnuz 2022 maaşıda dahil mi?değilse 2022 maaşınıda eklemenız gerekıyor.çünkü 2022e başvuruken eger alınıyorsa ebm maaşlarıda hesaplamaya dahil edilir.2022ler dahil edilmez.ebm ye başvurukende alınan 2022ler dahil edilir almak için başvuru ettıgnız ebm dahil edilmez
[FONT=sans-serif] 100/60 rapor yeterlimi [/FONT]
evet ebm başvuru için enaz % 50 gerekıyor .%60 yeterli
[FONT=sans-serif]annem için ağır engelli raporumu gerekiyor[/FONT]
evet raporunda eskı ismi ağır engelli yeni ismi tam bagımlı kısmı işaretli değilse raporun mıktarıda eve giren gelrı mıktarıda bi anlam ıfade etmıyor .böyle bir raporla başvuru bile edemezsınız.başvuru için tam bağımlı kısmı işaretli rapor olacak ma eger elınızde sürekli yazan 1 2 yıllık ağır engelı işaretli rapor varsa o da olur tabi kurum illa yeni rapor isterim demezse

ebm maaşını alabilmeniz için tam bagımlı(ağır engelli) raporunuz varsa ve tüm gelirlerinizin toplamının hane kişi sayısna bölünce çıkan sonucu 1219 dan az ise ebm bağlanır yoksa bağlanmaz

sizin haneye toplam 2000 giriyormuş eğer bu 2000tlye 2022 maaşıda dahilse ve siz annenızle toplam 2 kişi iseniz 2000 / 2 : 1000 tl eder ve ebm maaşı alırsınız.ama 2022 maaşı dahil değilse 2000lik gelire ebmyı alamazsınız
birde şöyle bişi var siz şartınız tuttu ve ebmyı bağlattınız diyelim bu seferde 2022 tehlıkeye giriyor 2000lik gelrınıze 2022 dahil deyip 2022maaşı olan 500 tlyı düşersek geriye 1500 kalır.1500 +1385(ebm) : 2885 eder ve 2022 maaşınız kesilir.bu hesaplamayı bılgıelrınıze göre tahmını yaptım evdekı kişi sayıs 2den fazla ise durm değişir hesaplama böyle yapılıo tüm gelirinizi kişi sayısna bölün 609tlyı geçmıosa 2022 maaşı kesılmez yani sizin evde enaz 5 kişi olmanzı gerekıo 2022 kesılmemesı için. ebm bakıcıya ödenen ücrettır.sizin aldıgnız 2022 nın yakalsık 2,5 katı daha fazla mıktarı şartınzı ttutosa 2022 kesılsın ebm bağlansın derım ama tercıh sizin.
not 2022 maaşı hesaplamasında sadece emsal kıra bedelı düşülür eger kıracı isenz ev sıze ait değilse emsal kıra bedelınıde düşersiniz bu avantaj sağlar

Üst Alt