Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alıyorum. Yetim Maaşı için başvuru yaptım, farklı bir rapor istendi..?

ferhat1965

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaslar iyi geceler herkese gecmis olsun,% 71 raporumla 2022 maasi aliyorum.ssk emeklisi olan Rahmetli babamdan yetim maasi almak icin ssk ya basvurdum,ssk beni yeniden hastaneye sevk etti.p.tesi kismetse hastaneye gidiyorum,
benden istenen rapor farkliymis yüzde 71 olan raporumun yeni alacagim rapordan farki nedir

yardimci olacak arkadaslar varsa sevinirim..saygilar

2022 aylığı için aldığınız % 71 oranlı rapor sakatlık cetveli'ne göre düzenlenmiştir. Oysa SGK'nın sizden istediği rapor maluliyet cetveli'ne göre düzenlenecek. Yani sizi SGK malul olup olmadığınızın maluliyet cetveli'ne göre belirlenmesi için hastaneye sevk etti.
her iki rapor mevzuatları açısından farklıdır.
eğer malul olduğunuza dair rapr alırsanız ve raporunuz ANkara sağlık kurulu tarafından onaylanırsa sgk ona göre yetim aylığınızı baglar. (yetim aylığı ile ilgili diğer detayları bilmiorum belirteyim)

yalnız yetim aylığı baglanırsa 2022 aylığınız kesilir. yetim aylığı baglanınca bunu vakfa bildirin.
eger alacagınız yetim aylığı aldığınız 2022 aylığından aylık olarak düşük olursa bunda da sgk'ya aldığınız yetim aylığının alabileceğiniz 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesini istersiniz. ve yetim aylığınız 2022 aylığı seviyesine yükseltilir.

Üst Alt