Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı başvuru süreci nasıl işliyor?

3nes.23

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba abilerim ablalarım
Bugün itibariyle 1 yıl süre ile geçerli %46 oranında raporum çıktı. 2022 icin basvuru yu sydv ye yapacağım. Sormak istediğim basvuru süreci nasil işliyor. Basvurduktan ne kadar süre sonra eve geliyorlar. Ayrica ailemin ben dahi 5 uyesi var . sadece babam asgari ücretle çalışıyor. Onun dışında gelir yok.2 kardeşim var (kiz) Kardeşlerim 2003 haziran doğumlu onlar gelir grubuna dahil edilir mi ? Kyk dan aldığım burs sorun olur mu

3nes.23

başvuru yapınca sana bazı evrak verıolar onu halledıp gerı vakfa verıon sonra yogunluk durumuna göre gelmlerının zamanı değişio 15 gün deolur 1 ay da.

babanız asgari ücretlıymıs sende burs alıomusun.2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelırler hesaplamaya dahıl edılır.kardeşlerinizin dogum tarıhı fark yapmaz gruba dahıl edılır.2022 de hane kişi başı gelırı 609 lira siz 5 kişisiniz 5 x 609 : 3045 sizin haneye adı ne olursa olsun giren gelrın 3045 lirayı geçmemsı gerekıo

kırada mı ıkamet edıonuz kendı evınız mı

kırada isenız emsal kıra bedelı gelrıden düşülür buda bir avantaj sağlar

-mka

Kirada oturuyoruz. O halde bursu iptal etmem gerekir degil mi ?

Kira aile gelirinden düşüldüğüne göre tahminimce aylık verilir. Tabi verilen aylık engel oranına göre düşük olacağı için engelliyorsa bile bursu iptal etmen daha kötü olur. Tabi engelli maaşı mezuniyetten sonra da devam edeceği için, bence engelli maaşı al derim.

Eğer çıkacağını bilsem bu dakika iptal edeceğim

3nes.23

eger tek geliriniz asgari ücret + burs ise.asgari ücret ve bursun tutarını hane kişi sayısına böl.
burs 600 lira desek asgari ücret 2020 .2620 liradır sizin gelir 2620 / 5 : 524 yapar burs kesılmeden 2022 maaşı geliri geçmedıgın için bağlanır. yada kısaca 5 x 609 : 3045 gelirinizi 3045 i geçmiosa gene maaş olur ama sankı bu mıktardan fazlaymıs gibi anladım mesajından kaç para burs alıon yada burs harıcı gelrınız mı var
bıtmedı .hanı satıcılar bıtmedı yaında bu da bedava dıye reklam edıo ya öyle edek az moralın olsun
şimdi 3045 liranın üzerine emsal kira bedelınzı katın(ödedıgıız kıra değil.emsal kıra bedelıne gelen heyet karar verıo. olduguz mhallde normal kıralar kaca gıdıosa sızın eve denk evler emsal bedel o dur yoksa 100 liralk yere 500 lira da derler ) mısal 500 lira kıra ödüyonuz hemen hesaplayak

aü 2020 + 600 burs :2620 / 5 : 524 (sınır olan 609 dan az oldugu için maaş baglanır)
aü+b :2620 -500 kira :2120 / 5 : 424 (sınır olan 609 dan az oldugu için maaş baglanır )
bılmedıgım için kıra bedelınıde bursuda tahmını yazdım artık burs ve kıra bedelı ne kadarsa burdakı örnege göre hesap edersın.gördüğün gibi kıra düşülmesı farkettırıo.
bursunu kestırmeden maaşın bağlanır eger başka gelırlerınız yoksa

-mka

Ilginiz icin cok teşekkür ederim. Gelirleri fazla bile yazmışsınız. Bu hesaplamaya kesin cikar gorunuyor

Engelli maaşı alan kişinin kendi adına hiçbir gelirinin olmaması gerekiyor. Aile geliri hesaplaması sonraki iş...

sweet guy

Bugun sydv ile görüştüm. Kyk dan herhangi bir gelir durumuna bırakılmadığı kurum olarakta kendilerinin kyk dan herhangk bir sorgulama yapmadıklarını söylüyorlar

3nes.23
verdğin bilgilere göre örnekleme ettım.burs ve ödenen kırayı bılmedıgm için onları tahmını yazmıstım.burs en son bıldıgım kyknınkı 450 lira idi.önemlı olan şartlarınızn tutuyor olması.

sweet guy
sigortalı değil çalıştıgı bir iş karşılıgı alınan ücret değil bir çeşit yardım oldugu için kyk bursunun problem olacagını sanmıom.öyle bir durum olacaksa bursu kestırp 2022 yi bağlattırmasını tavsiye ederim çünkü yanlı bilmıosam bu burs geri ödemelı karşılıksız değil

3nes.23

kardeşim sonucda karşılıksızda olsa haneye giren gelır oldugu için gelir hesabına dahıl edılır.karşılıklı dıe bildğim için üstekı mesajı öyle yazdım.hanı karşılıksız 2022 varken karşiliklı alıp ödeme yapılacak bursu seçmemen için.karşılıklı olmadıg için 2022 alabılırsen bal kaymak olur üzerine.inşALLAH 2022 bağlanır derslerınde başarılar dilerim

2022 aylığı

Merhaba ; 12.04.2019 da başvurduğum 2002 maaşı 26.04.2019 da onaylandı.
İlk maaşı ne zaman alırım ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

3nes.23

MAŞALLAH bu ne hız.senın adına sevındım gözünydın.onaylanan ayın ertesı ay da alacagın için mayısda alman gerekıyo

MAŞALLAH bu ne hız.senın adına sevındım gözünydın.onaylanan ayın ertesı ay da alacagın için mayısda alman gerekıyo

Surecin her aşamasını titizlikle dikkat edip takibini yapmam hizlandirdi cok şükür. Iyi dilekleriniz ve cevabiniz için çok teşekkür ederim

Henüz e devlete ödeme tutarı yansımadı ne yapabilirim ?

mrb bise sorucam şimdi benim hiçbir gelirim yok.... bızım hanedeki kişi başı geliri hesaplıyorum 800 tl felan çıkıyo...yani 200 tl fazla oluyr..başvursam beni değerlendirmeye alırlarmı bir bilginiz varmı

mehmetbyh

Hayır kişi başı 609 lirayı geçmemesi gerekiyor. 1 lira bile fazla olsa kabul etmiyorlar sen 200 liradan bahsediyorsun.

anladım ... ozaman onlardan gelecek hayır allahtan gelsin...eyvallah saol

sweet guy

kira bedeli değil emsal kira bedeli düşülüyor.ikamet ettikleri evin emsalleri 500 liradan kıralanıyorken kendılerı 750 lira ödüyorsa kira bedeli 750 lira olarak değil emsal bedel olan 500 lira düşer.burda emsal kira bedelini gelen heyet belrler

Engelli aylığı başvurum ne zaman sonuçlanır?

Yaklaşik 15 gün önce engelli ayliğina başvurdum komisyonda gele li bi hafta oldu e devlet te baktim halen başvuru yaziyo sizce ne zaman sonuçlanir

Dvtgok

ay sonuna dorru büyük ihtımal komisyon toplanır ve evinize gelen heyetın raporuna göre baglanıp baglanmayacagına karar verırler siz ağustosun ilk haftasına e devletten kontrol edın.

E devlette ödemeye hazir diyo ne yapmaliyi

Arkadaşlar e devlette 2022 ayliği ödemeye hazir diyo gidip hemen çekmemmi gerekiyo yoksa ben 97 doğumluyum ayin 7 sinini beklemeliyim
Bi sorum daha olucak hesabima yatan miktar ben haziranin 27 sinde başvurdum yatan miktar haziran temmuzun mu yoksa temmuz ağustosun mu 2020 ayliği 20 temmuzda onaylandi benim

Dogum yılının son gününe göre e devlette öyle yaZar ama sen gününde cekersin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dvtgok

temmuz ve ağustosu zam farklı olmak üzere alırsın ama artık onaylandıgı gündne itibaren veriolar galıba paylaşımlarda öyle anlaşılıo eger öğleyse bi mıktarda temmuzdan alırsın

2022 kesintisi

Merhabalar ;
17.07.2019 tarihinde sigortalı bir işe başlayarak 22.07.2019 tarihinde ayrıldım. Bugün itibariyle e devletten sorgulama yaptığımda maaşın kesilip reddedildiğini gördüm. İşten çıkış belgemi sydv ye götürüp ibraz etmem gerekir mi yoksa tekrar güncellenir mi. İbraz etmem gerekirse yeni bir başvuru gibi süreç mi olacak. İlk başvuruda ki gibi aynı süreyi tekrar beklemem gerekir mi yoksa daha kısa sürede hallolur mu

Üst Alt