Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı başvurum onaylanmadı. Şimdi ne yapabilirim?

Ahmet_5240

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
% 61 raporum var sürekli olarak
Eşim sigortalı asgari ücretli çalışıyo ve evde üç kişi olduğumuz için 2022 baş vurum onaylanmadı
Acaba bundan sonra hangi yolları izlemem gerekir ve faydalanabileceğim başka yardımlar varmı ve hangi yolu izleyebilirim
Şimdiden Teşekkür ederim

Son düzenleme:
@Ahmet_5240 hanede 3 kişisiniz. eşin asgari ücretle çalışıyor. 2022 aylığına başvurmuşsun ama onaylanmamış. demek ki hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında değil.

kirada oturuyorsan, emsal kira bedeli hane gelirinden düşülerek hesap yapılır. kirada oturmuyorsun galiba.

ya da kirada otursan bile hanede çalışan eşinin gelirinden başka bir gelir veya mal mülk (araç,oturulan ev dışında ev, tarla vs) var.

eger çalışan eşin dışında bir gelir ve mal mülk yoksa, kirada oturuyorsan vakfa ret kararı için itiraz edebilirsin.

Kalem abla Kendi evim birde oğlum staj görüyo 220 tl alıyo sigortalı görünüyo başkada hiç bi gelir veya üzerimize hiç bir şey yok

Eğer 2022 maaşına uygun geğilsem başka hanki haklarım var ve hanki yolu izleyebilirim

Teşekkür ederim

Ahmet_5240
ablacım kendi evinde oturuyormuşsun. bu durumda evin gelire dahil edilmez. ama hanede 3 kişisiniz. bu durumda sadece asgari ücretle bile sınırı geçiyorsunuz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında olmazsa 2022 aylığı baglanmaz. çocugun da staj goruyormuş. staj bitince yine başvur diyecem ama asgari ücretle bile sınırı geçiyorsunuz. ev kira olsaydı emsal kira bedeli toplam gelirden düşülüp öyle hesap yapılırdı ve geliriniz uygun çıkardı. bu durumda itiraz etsen de sonuç alamazsın. yapılan işlem yasal çünkü.

raporunda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi? eger agır özürlü raporun varsa ve bakıma muhtaç durumda isen evde bakım aylığına başvurabilirsin: evde bakım aylığı

Özürlülerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi

@Kalem abla yaklasik birsene 2022 maasi aldim sonra sgkli oldum ve 2022 maasim yaklasik 2 sene boyunca sgk oldugumdan dolayi kesildi . Isten ayrıldım tekrar 2022 maasina basvurdum 13 ocak 2018 tarihi itibari ile kabul edildi 144 aradim kabul tarihi o şekilde belilirtti. Yüzde kirk engelliyim mart doneminde ne kadar alacam ablam.

Tamamdir @Kalem ablam ödeme e-devlette göründü 1955 lira olarak belirlemişler. Odemeniz hazirdir diyor. Ptt kartim var yarin cekebilir miyim?

Arkadaslar ptt kartim var e-devlet odemeniz hazirdir diyor yarin atm den cekebilir miyim?

hocaoglu21 hayırlı olsun ablası. sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapılmış. e-devlette yazan para 1995,75 TL'dir.
sen yukarıda 1955 TL yazmışsın, yanlış yazmışsın.

ödemeni yarın çekemezsin. ödeme gununde çekebilirsin. ödeme gunleri doğum yılının son rakamına göre belirleniyor, biliyorsun zaten.

Teşekkürler Kalem ablam evet yazdiginiz meblağ e-devlette yazıyor. Tekrar teşekkür ederim. Allah razi olsun

Üst Alt