Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı başvurusu öncesinde işkur kaydi ile iş bulma süreci olacak mı?

ertan35

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba 2022 ye basvuracagım aylık basvuru formunda işkur kaydıyla bırlıkte calısabılır durumdaysan istıhdam etme dıye bır sey yazıyordu ben unıversıte ogrencısıyım 2022 aylıgı vermeden önce işkur tarafından bır ıse yerlestırmeye mı calısacaklar beni de?

ertan35

sen başvurunu yaparsın vakıftakiler sistem aracılıgıyla İŞKUR'a kaydınızı yapar. prosedür böyle. 2022 aylıgı almadan önce seni işe yerleştirmeye çalışmayacaklar yani. aylık almaya hak kazanırsan (muhtaç durumdaysan) aylıgın baglanır. aksi takdirde baglanmaz.
yoksa geçip de "aman sen çalışabilir durumdasın önce çalış, iş bulamazsan aylık baglarız" diye bir şart yok:) istidam edilebilmeniz için İŞKUR kaydınız yapılıyor. olur da bir gün çalışırsınız diye:) illa çalışın diyen yok:)

bilgi için teşekkürler, bir de biz üç öğrenciyiz evde öğrenci evi yani gelir kısmına yok mu yazacagım yoksa üçümüze evden gönderilen paraların miktarınımı yazacagım gelir olarak ?

ertan35
çok zor soru sordun be ablam:) ama iş onla bitmiyor ki:)

sana yardımcı olabilmem açısından sorularımı cevaplar mısın lütfen?
yaşın kaç?
sağlık güvencen var mı? varsa, yakınlarının sağlık güvencesinden mi yararlanıyorsun?
ikametgah adresin nerede? memlekette mi öğrenci evinde mi?

22 yaşındayım sigortam vardı çalışıyordum ama işten ayrıldım 1 aydır çalışmıyorum şu an sgk ne olarak geçiyor bilmiyorum yok diyeyim ama babam ssk emeklisi,ikametim burada öğrenci evinde

ertan35

ögrenci olduguna dair belgeyle SGK'ya başvurdugunda babanın sağlık güvencesinden yararlanabilirsin.

2022 aylıgına gelince, gelir testinde G0 çıkman gerekiyor. GSS gelir testinde de ikametin ebeveynin oldugu hane sayılır. yani ailenin ikamet ettiği yerin vakfı GSS testini yapabilir ancak. bu yüzden senin ikametin ayrı yerde de olsa 2022 aylıgı işlemlerini yapamayabilirler. yine de sen ikametinin oldugu vakfa git 2022 aylıgına başvur bakalım. belki ben yanılıyorumdur. gelişmelerden de haberdar et lütfen.

Üst Alt