Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı devam ederken rapor oranım yükseldi. Bildirmem gerekir mi?

yüksel69

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
% 40 (sürekli) raporum var 2022 maaşı alıyorum.(sürekli )raporuma itiraz edip yükseltmek için tekrar başvurdum raporumun yükseldi %55 oldu.2022 maaşımı aynen almaya devam ediyorum. Bu raporu kaymakamlığa bildirmek gerekiyormu?Tekrardan inceleme yapacaklarmı ?Prosedür nedir?

Bende merak ediyorum bizde yeni bir rapor aldık direk gidip hastahaneye

Tabii bildirirsen iyi olur
Kesilmez, yüksek maaş alırsınız rapor oranı % yüksek gelirse
Aynen ödenmeye devam eder

Evet yeni raporunu bulunduğun il yada ilçedeki sosyal hizmetler kurumuna vermeniz gerekiyor..Keşke uğraşmasaydınız aldığınız oran maaşının yükselmesine yeterli değil
%40 ile %69 aynı maaşı alıyor AŞAĞIDA Belirttim..
Raporun da en az %50 ağır özürlü evet ibaresi olmalı yada %70 ve üzeri olmalıki maaşın yüksek olsun bunun dışında değişen bir şey olmamış Boşuna uğraşmışsın

%40-69 engelli aylığı 1197,44 TL(1 aylık miktar 399,14 TL..
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı 1796,17 TL(1 aylık miktar 598, 72 TL)

Aynı maaşı alacağıma göre bildirmemede gerek yok yanianladığım kadarıyla

@yüksel69
rapor oranın %40 iken son raporla %50 olmuş. bu durumda son raporunu bildirmene gerek yoktur. %40 altına ya da % 70 altına düşseydi bildirmeniz zorunluuydu.

aylık yükseltilmesini gerektirecek şekilde artış olsaydı (yani % 70 ve üstü olsaydı) bu da sizin için zorunluydu, maaşınız artardı:)
ama şu durumda bildirmeniz gereken bir şey yok. aylık kesmeyi gerektirecek durumunuz da, aylık artışını gerektirecek durumunuz da yok çünkü.

Üst Alt