Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı gelir 119 TL'yi geçiyor diye kesildi!?

binalikabak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sevgili dostlar;2013 mart ayında birçok kişinin yaşadığı 2022 aylığının kesilmesi konusunda bizlerde muzdarip olduk.özürlü bir kayınvalidem var.bizimle birlikte yaşıyor.ben devlet memuruyum 2000 tl gelirim var.hane halkı sayısı 6 kişi.kayınvalidem 1981 yılından beri özürlü aylığı alıyordu.mart 2013 te kesildi .gerekçe kişi başı gelir 119 lirayı geçiyor.bana boşuna dilekçe vermeyin bu maaş bağlanmaz dendi.benim gelirim mi esas alınıyor?itiraz konusunda ne yapabiliriz?bu şekil bir gelir hesaplaması ile evde bakım ücreti de kesilirmi?bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

bir yerde okumuştum eger senin maaşın kesildi ise sen gidip ihtiraz edebilirsin ben maaşımı kimseyle paylaşmak istemiyorum diyerek itiras edebilirsin diye okumuştum tabi dogrumu degilmi bilmiyorum bir şansını dene istersen

birde merak ettim memurlar evemi geldimi incelediler

hayır memurlar eve ge4lmedi.adres değiştirince sosyal yardımlaşmaya devrolduğu söylendi oraya gidince bunlar söylendi.bu konuda hukuk yolu aranabilirmi?

Binalikabak,
evet kayınvalidenizle aynı hanede yaşadığınız için sizin geliriniz de dikkate alınıyor. Bu durumda kişi başına düşen aylık gelir 119, 62 lirayı geçtiğinden dolayı size aylık baglanmaz. İtiraz etseniz de sonuç alamazsınız.
Ancak ayrı hanede olursanız bu durumda hane gelir hesabına katılmazsınız. Bu yöntemi deyin kayınvalideniz başka hanede kalacabilecekse ikametgahını değiştirsin. Şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

teşekkürler melek hanım.evde bakım ile ilgili haneden iki kişi eksildi fakat kşi başı gelir 400 liranın altında kalıyor.sanırım onda bir sorun yaşamayız.ancak ikametgah değişikliği konusunu düşünmekle birlik te kayınvalidem açısından bunu göze alamadım.artık alıp maaşı başlarına çalsınlar.1981 den beri aldığı para kesiliyor.yaklaşık 35 yıldır dul bu kadın.dul maaşı için başvurulabilirmi.2040 lira benim gelirim var.bu konuda bilgilendirme yaparsanız.çok sevinirim.tekrar teşekkürler.

Binalikabak, evde bakım aylığı başlandıktan sonra hanede kişi değişikliği olmuşsa ve siz bunu bildirmemişseniz başınız ağrır Çünkü gelir değişikliğine yol açsın açmasın siz kişi değişikliğini bildirmekle yükümlüsünüz. Bu yüzden eğer kişi değişikliğini bildirmemişseniz evde bakım aylığı aldığınız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne gidip bu durumu bildirin.
Dul maaşı derken eşi vefat etmiş kadınlara bağlanan dul maaşını söylüyorsunuz sanırım. O yardımdan da yararlanamaz. Çünkü hanedeki kişi sayısına bakılır. Siz çocuğunun eşi olarak bu gelir hesabına dahil edilirsiniz. Dul kadınlara bağlanan maaş için 3294 Sayılı Kanun kapsamında olması şartı aranır. 3294 Sayılı Kanuna göre muhtaçlık sınırı, net asgari ücretin üçte biridir. Bu da 233,20 liradır.
Bu durumda yine kişi başına düşen aylık sınırı geçiyorsunuz. Çünkü bu muhtaçlık sınırıyla, aldığınız o maaşla bir hanede 9 kişi yaşamalı ki kayın valideniz 3294 Sayılı Kanun hükümlerine göre muhtaç bulunsun.
Hanede o kadar kişi yoktur sanırım.

hanede 6 kişiyiz.teşekkürler melek hanım.annemle babamda bizle yaşıyordu.son adres değişikliği ile onlar kardeşime gitti.bunu bildireyim.

Kalem

merhaba kalem hanım.ben devlet memuruyum maaşım 2450 tl.kayınvalidem 67 yaşında % 76 sürekli ağır özürlü.evde bakım ücreti alınıyor.hanede 8 kişi yaşıyoruz.babam 65 yaş aylığı alıyor.kayınvalideme özürlü aylığı veya yaşlılık aYLIĞI BAĞLATILABİLİRMİ.LÜTFEN BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.daha önce alıyordu muhtaçlık oranları değişince kesildi .4 yıloldu.

binalikabak
hanede 8 kişisiniz. 2450 TL maaş alıyorsunuz. ayrıca evde bakım aylıgı olarak 830 TL alıyorsunuz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir, muhtaçlık sınırı olan 303,48 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylıgı almanız imkansız.

binalikabak
mümkün değil. muhtaçlık sınırı 392,49 TL oldu. yine hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 393,49 TL'yi aştığından 2022 aylıgı size baglanmaz.

Üst Alt