Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı gelir testinden geçemediğimiz için kesildi!?

emre-demir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bir sene önce 2022 maaşım gelir testin aştığı gerekçesi ile kesildi rapor oranım yüzde yetmiş. Abim ile birlikte taşıyorum abim sigortalı ve asgari ücret ile çalışıyor. Maaşım bu gerekçe ile kesildi. Yeniden maaş başvurusu yapmak istiyorum. Acaba abimin kaydını başka bir yere aldırsam ve yalnız yaşıyor gözüksem bir sorun olurmu? Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek, sorumu cevaplayabilecek konuya ilişkin, bilgi sahibi kimse yokmu ?

Yapacağım ancak bunu araştırıp sorgularlar mı yani bir sorun teşkil eder mi ? Bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlar varsa katkı sunarlarsa sevinirim maaşım kesildikten sonra çok mağdur oldum şansımı deneyeceğim.

Ama nereye taşınacaktın,ev var mı kiralık eve taşınırken şimdi Degmez Maasa?
kiralar yüksek zaten.
Kolay gelsin.
31 yaşındasın Evin barkın ayrı ne araştırması olacak

Abim bir yakınımızın yanına kaydını yaptıracak umarım sorun olmaz Teşekkür ederim dost

@emre-demir eger abin ikamet adresini değiştirir ve senle yaşamazsa, senin aylık gelirin de 423,58 TL altında olursa elbette 2022 aylığı başvurun olumlu sonuçlanır.

lakin abinin ikameti ayrı yerde olup abin senle kalmaya devam ederse ve bu da sosyal inceleme raporu ile belgelenirse abin yine haneye dahil edilir ve sana 2022 aylığı baglanmaz.

sana 2022 aylığının baglanması için abinin ikamet adresini taşıman yetmez. abin senle de yaşamayacak kısacası. arada gelir gider ayrı konu. (bir evde yaşamak farklıdır, o eve gelip gitmek farklıdır.)
göstermelik ikamet değişikliğinden medet umma. abinin senle yaşadığı sosyal inceleme ile hemen ortaya çıkar çünkü. bu durumda da aylık baglanmaz.

Geçen sosyal incelemeye geldiklerinde abimi sadece ikamet adresinden sorguladılar bunun dışında evime geldiklerinde sadece benim ile ilgili bilgi aldılar abimi detaylı sorgulamadılar. Ancak abimin sigortası ve maaşı yüzünden 2022 aylığım kesildi ve çok mağdur oldum.

Şimdi ben abimin adresini eniştemlere aldırmayı düşünüyorum sürekli olarak. Sosyal inceleme yapılana kadar evde bulunmasa zaten adres kaydını sildircem yinede tespit edebilirler mi bunun bir çıkış yolu yok mu acaba Kalem hanım.Teşekkürler

emre-demir yani göstermelik adres değişikliği yapacaksın. abinin ikametini eniştenlere aldıracaksın. sosyal inceleme yapıldıktan sonra abin yine gelip sende kalacak. abinin daha sonra sosyal inceleme raporu ile sende yaşadığı tespit edilirse maaşın yine kesilir. bunun garantisi yok. bulduğun bu çözüm sadece geçici. daha sonraki yapılacak sosyal incelemelrde bu durum ortaya çıktıgında aylığın kesin kesilir.

Teşekkürler Kalem abla. Abim eve nadir geliyor zaten bu sosyal inceme senede bir yapılıyor sanırım ben yinede şansımı deneyeceğim çünkü benim maaşım abimin maaşı gerekçe gösterilerek kesildi.

emre-demir ben dikkatli olman gereken hususları söyledim ablası. abinin ikametini başka yere aldırdıktan sonra vakfa gidip başvurunu yap. abin senle kalmıyorsa ve ikameti başka yerdeyse, aylık gelirin de sınırı geçmiyorsa baglanacaktır.

Kalem Abla merhaba 11.12.2017 yaptığım 2022 maaş başvurusu 29.12.2017 de kabul edildi. E-devlete baktığımda maaş durumu devam ediyor yazıyor. Sormak istediğim bir şey var, maaşım çok kısa süre içinde bağlandı acaba toplu para alma şansım varmı ?

@emre-demir aralık'ta başvurmuşsun ablası. bu durumda 2 aylık (ocak ve şubat) toplu ödeme alırsın.
başvuru tarihin aralık ise aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olur. bu durumda ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan ve mayıs) olmak üzere toplam 5 aylık ödeme alırsın.

ne kadar alacağını öğrenmek istiyorsan bir iki gün beklemen gerek. ben 2018 yılının 2022 aylık miktarlarını hesaplayınca senin de mart'ta ne kadar alacağını buradan yazarım.

ben sana dönüş yapana kadar sen de rapor oranını yaz buraya.

Rapor oranım yüzde 70, Kalem abla çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.Cevabınızı bekleyeceğim

emre-demir
başvuru tarihin aralık,
rapor oranın % 70

aralık'ta başvurduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Ocak.

mart'ta, ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık toplam 2993,61 TL alacaksın.

NOT: tam miktar 2993,61904 TL

Üst Alt