Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı hakkında kısa bilgi alabilir miyiz?

thinkpad

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar pazartesi yeşilkartımı açtırdım. şimdi 1 aralık sağlık kurulu raporumu bekliyorum. sonrasında bu raporu vakfa teslim edecegim.

1- raporumuzu kuruma teslim ettikten sonra ne oluyor? kaç gün sonra onaylanıp maaş almaya başlıyoruz?

2- eve gelince ne yapıyorlar? kapıdan bakıp mı gidiliyor yoksa içeriye girip detaylı inceleme yapıyorlar mı?

tecrübe eden arkadaşlar deneyimlerini yazarsa çok sevinirim.

hozgul

burada belki uzun uzun talimatname gibi anlatmış. ben yakın zamanda tecrübe edenlerden özet olarak bilgi edinmek istedim. yardımcı olabilecek mi var mi acaba?

Ben eylülde başvurdum 1 hafta sonra eve geldiler inceleme yapmıyolar eve girip bi kaç soru soruyolar sadece sonrasında yeşilkart açtırın diye çagırdılar aralıkta yatar dediler bakalı

evdeki bütüüün beyazeşyaları tv.yi pc.yi akıllı tel.i saklayın komşuya taşıyın klima varsa onun üzerini örtün :)

hiçbişey yapmıyorlar adreste oturup oturmadığına bakıp gidiyorlar

heyete bağlı eve giriyorlar .eşyalarada bakabiliyorlar heyettekilerin insafınada kalıyosun birazcık.

@thinkpad engelli sağlık kurulu raporunu vakfa verdiğinizde kesinlikle başvuru alındı belgesini almayı untmayın. başvuru formunu imzalamamışsanız imzalayın ve başvuru alındı belgesini kesinlikle alın.

siz raporu verdikten sonra başvuru işleminiz tamamlanır. daha sonra hanenize sosyal inceleme için heyet gelir. beyan edilen bilgilerin doğru olup olmadığını teyit eder ve beyan edilmeyen gelir, mal vs var mı kontrol eder. daha sonra vakıf müteveli heyeti muhtaçlığınızı karara baglar. mütevelli heyeti muhtaç olduğunuz yönünde karar vermişse aylığınız baglanır. aylığınız onaylandıktan sonraki ilk ödeme döneminde ödemeniz yapılır.

ödemeniz ayllık başlangıç tarihinden itibaren yapılır. başvuru tarihini takip eden aybaşı, aylık başlangıç tarihinizdir.

siz raporu aralık'ta vakfa vereceğinize göre başvurunuz aralık'ta olmuş olacak (başvurunun tamamlanması için eksik evrak olmaması gerekiyor). başvurunuz aralık olursa aylık başlangıç tarihiniz 1 Ocak olacak.

siz bu durumda mart'ta, ocak + şubat +mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs ) olmak üzere toplam 5 aylık toplu para alacaksınız.

@Kalem

bilgilendirmeler icin cok tesekkurler.

@Kalem hanım oncelikle bu sizin uzmanlık alanınınız. cevaplayabilirseniz cok sevinirim.

1- vakfa basvuru tarihim 8 aralik, onaylanma tarihi 14 aralik. e-devletten bakinca sadece Yardım Durumu Devam Ediyor yazıyor. son odeme durumu ve diger kutularin ici bos.(miktar/tarih/toplam)

bu kısımlar ne zaman dolmaya başlıyor ve yardimin baslangic tarihi aralik mi olacak yoksa ocak mi onu nasil bilebiliriz?

2- evliyim ve bir cocugum var. bu durumda mart'ta uc aylik toplam ne kadar yardim alacagim? rapor oranim %46 surekli.

bu arada onaylandigini daha yeni ogrendim cunku: eve gelen vatandas, "- telefonunuza sonucun bildirimi gonderilecek" dedi ama hicbir sey gelmeyince bugun telefon edip ogrendim. fakat baska bilgi vermiyorlar.

2022 yardımı hakkında bilgi

herkese merhaba. dun ayni basligi acip, ayni soruyu sormustum fakat silmisler. silen vatandas gormeden tekrar hizlica yaziyorum. Kalem hanim cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- %46 surekli rapor ile 16 aralik'ta basvurum onaylandi. 1 cocuk ve esimle beraber yasiyoruz. evde kimse calismiyor. mart'ta ne kadar maas aliriz?

2- e-devlette 2022 ayliklari nasil gorunuyor? toplam/tutar/ilk son odeme gibi kisimlar bos, sadece kutucukta "devam ediyor" yaziyor. 2022 ayliklarinin edevlette ne sekilde goruyoruz?

simdiden cok tesekkurler.

%40-69 engelli aylığı:*1132, 98 TL*(1 aylık miktar 377, 66 TL)
Ocak 2018 den sonra bu rakam değişecektir.

thinkpad
mart'ta ne kadar alacağını ocak'ın ilk haftasında hesaplarım. daha 2018 ilk altı aylık 2022 aylık miktarları belli olmadı. belli olur olmaz dönüş yaparım sana ve hesabı yaparım.

mart dönem başında (4 Ocak) e-devlette alacağın ödeme miktarı görünür. e-devlet şifren varsa 4 mart'ta ne kadar alacağını e-devletten görürsün. mart'tan önce ödeme bilgilerin görünmez.

2022 aylık miktarının belirlenmesinde çocukların ve aile birey sayısının etkisi yoktur.

mart'ta ne kadar alabileceğini ve mart'ın kaçında ödeme alacağını hesaplayabilmem açısından şimdiden şu sorularımı cevapla:
1) rapor oranın? bu belliymiş. % 46
2) raporunla birlikte vakfa başvurdugun tarih? (e-devlette başvuru tarihine bak onu yaz buraya.
3) doğum yılın?

e-devlette basvuru tarihi: 07/12/2017

dogum tarihim 8 mayıs 1983

Kalem hanım merhabalar. bugun vakfa gidip bilgi almak istedim ama memur, ben de bilmiyorum bir yerde de goremiyorum dedi. yani ne kadar yardim alinacak onu nasil ogrenebiliriz?

Kalem hanımı küstürdüler mi kızdırdılar mı bilmiyorum ama 15-20 gün öncesine kadar her gün aktif olarak forumdaydı artık emekli oldu o da bıraktı buraları heralde :)

Kalem

Abla bu arkadasinkinide dayanamayip hesaplamistim :rolleyes: unutmadan onada bakiver sanirim 10 gundur bekliyor arkadas.

thinkpad ablası dönem sonu sınavlardan önce bizlerin tüm notları girmesi gerekiyor. dolayısıyla harıl harıl e-okula ögrencilerin notlarını girdim. malum karneler yaklaşıyor:) yoğun olduğum zamanlarda siteye girmiyorum. işlerim bitince de girip elimden geldiğince soruları cevaplıyorum:) ölene kadar buradan emekli olmaya niyetim yok ayrıca bilesin:)
yarından itibaren siteye gelip soruları seri olarak cevaplayacağım zaten ablası (işlerimi bitirdim şükür).

musty35 çok iyi etmişsin ablası. hesabın da doğru. biz paylaştıkça güçleneceğiz, bilenlerin burada elini taşın altına koyup üyelere yardımcı olmaları çok önemli. ben de uyeyim ve yönetici değilim. burada birbirimizi tamamlamazsak eksik kalırız hepimiz.

thinkpad
e-devlette basvuru tarihi: 07/12/2017, bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Ocak
dogum tarihinin son rakamı 3 ( 1983) bu durumda ödeme günün 8 Mart 2018 perşembe günü.
rapor oranın %46

sana Ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık toplam 1995,74 TL ödeme yapılacak.
NOT: tam miktarı 1995,74602 TL (kesir kısmı yuvarlanırsa 1995,75 TL, yuvarlanmazsa 1995,74 TL)

ödemeni 8 mart 201 perşembe günü T.C. kimliğinle birlikte herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsin.
ödeme miktarın e-devlette 4 mart günü görünür zaten. ondan öncesinde görünmez.

Üst Alt