Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı ile vakıf aylığı aynı anda alınabilir mi?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, ben bir süredir işsizim Temmuz ayında işveren haksız bir şekilde işten çıkarttı ve bu süreden beri iş bulamıyorum. Param da bitti. Çok utanıyorum çalışmak istiyorum ama işe almıyorlar, ön yargıları yıkamıyorum. Son çare olarak maddi yardım almam gerekiyor. Aylık 234 lira gibi bir para geçiyor elime bir yerden. Bunun dışında hiçbir gelirim yok ve dediğim gibi çalışırken biriktirdiğim param da bitti.

İş bulana kadar nereden aylık destek alabilirim? Tek yaşıyorum ve kiradayım.

Biraz inceledim 2022 aylığı var ve Vakıflar genel müdürlüğü'nün verdiği bir aylık var. İkisini aynı anda alabiliyor muyuz ya da hangisini alabilirim? Alabileceğim başka bir aylık ya da destek var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim :,(

Arkadaşım kolay gelsin işsiz olmak helede maddiyatsızlık ile beraber işsizliği yaşamak çok zor
yaşınız ,engel durumunuz yada gelir testi seviyeniz şuan nedir bunları belirtirseniz kıt aklımızın yettiğince yardımcı olmaya çalışalım

kenan91
2022 ile vakıf aylıgını aynı anda alamazsınız.zaten vakıf aylıgını herkese vermıolar.%40 ve üzeri raporunuz varsa 2022 alabilirsiniz.
ebm tam bağımlı rapor olmazsa verılmıo.mesajınızdan tam bağımlı rapor alamayacagınız bellı. kısaca sizin sadece 2022 alma ihtimalınız var

mka ve ayrıca vakıflar müdürlüğünün maaşını alabilmek için gelir kriteri haricinde ,organ kaybı olma kriteri var yani her engelliye verilmiyor

vakif yardimlari aynı anda bir kişiye 1 maaş dışında verilmez.örnek hem yaşĺıĺık maaşi haketmiş hemde engelli olan biri,en yüksek maaş hangisi ise onu alir..
engelli maaşı-662
yaşlilik maaşı-750
boyle bir durumda sadee yaslilik maaşi alir.siz kaç maaş hakederseniz edin,sadece en yuksek maaşı alırsınız..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2022 engeli aylıği emeklı sandıği ödemelerı

Benim babam %99 engelliyken emekli sandıgından 1992 yilimda engelli ayligi aliyordu hatta yeşil deri cüzdan tanitim kartı var hala, ama şimdi vakıf aylıgı alıyor kaymakamlıktan ikisi arasindaki fark nedir? Babam hiç bir zaman calısmadı?

yeniengelli Teşekkür ederim, kolaylıkla hepimizin ve genelde ülkemizin huzuru ermesini diliyorum... Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım, 80% engelli raporu verdiler 2 yıl süreli. Her yıl yeniliyordum ilk olarak 60 sonra 75'ti ve 1 yıllıktı yeni aldığım rapor oranı bu şekilde. Son evrede olduğumu söyledi doktorlar. Babaannemden bana kalan 1+1 apart vardı oradan kira geliyordu ancak iki halam bana haksız yere dava açtı şu an oranın 1/3'ü benim sadece. Oradan az bir miktar gelir geliyor, orası da satılacak ama satılması için de dava açtılar. Ön lisans mezunuyum, bilgisayarım falan iyi toplam 10 yıllık iş tecrübem var. Ancak ofis ortamında çalışabiliyorum dışarıda çalışmam, hem enfeksiyon hem de soğuktan etkilenmemek için uygun değil.
.mka 80% kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığım var, her iki böbreğimde de var yetmezlik.
muntada al ansar yetmezlik, işlevsiz organlar kayıp değil midir?
engin9 teşekkür ederim yaşım henüz 31. en yüksek maaş vakıf maaşı sanırım şu an?
merttaha geçmiş olsun. Allah şifa versin

kenan91 vakıf yetmezliği kabul edermi bilmem bana söylenen vakıf tarafından ya elin ya kolun ya bacağın ya gözün olmuyacak dedi kolayı var al internetten bağlı olduğun vakıflar genel müdürlüğünün telefonunu bi ara sor kardeşim

merttaha
vAKIF AYLIĞI DEDİĞİNİZ AİLE BAKANLIĞIN VERDİĞİ 2022 AYLIĞI AYRIYETEN vAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAAŞI VAR İKİSİNİ birden alamazsınız

kenan91
bulundugun yerde kaymakamlıktakı sos yar ve day vakfına (sydv)başvur şansını dene

Kenan kardeşim % 60 ve üzeri raporunuz ile eğer anne ve babanızdan emekli olan varsa ve sgk kurumları ayrı ise ( mesela emekli sandığı- ssk ) her iki maaşa kurumlar aynı ise yüksek olan maaşa bağlanma hakkınız var
Vakıflar genel müdürlüğü maaşı 2021 senesi için 1125 tl civarı ama sadece tanıdığı olanlar kontenjandan faydalanabiliyor
En kolayı SYDV 2022 maaşı 2021 senesi için %70 ve üzeri raporlar için 991 tl ödeniyor ayrıca 68 lira elk yardımı ve SYDV müracat etmen durumunda 3 ay aralıklar ile 300 tl hane yardımı ve kışın kömür, şeker ve kurban bayramlarındada gıda yardımı alma hakkın var
kolay gelsin

yeniengelli. babam sağ ve emekli maaşını alıyor kendisi. ancak biz ayrı yaşıyoruz ben tek ve kendi düzeni, ayrı hayatı olan bir bireyim. Babam kendi emekli maaşını alırken ben de alabiliyor muyum? Bunu anlamadım. VGM maaşını araştıracağım. 2022 aylığı benim için çok az, 3 ayda bir ödeme olması da kötü... başka da bir maaş ya da destek yok galiba

kenan91

@muntada al ansar adlı arkadaşımızn söyledıgı bilgi dogru.sana vakıflardan maaşın çıkması çok çok zor.kendını boşa yorma ve normal 2022 ye başvur.kaymakamlıkda bulunan sydv ye giderek. ayrıca 2022 engelli aylıgı 3 ayda 1 değil her ay düzenli ödenıyor.

iyi de 2021 yılında aylık 489,89 TL vermişler bununla bir insan yaşayabilir mi?

Kenan bey babanız sağ ise (Allah uzun ömür versin çünkü onlar bizim varolma sebebimiz) babanızdan maaşa bağlanma gibi bir durum söz konusu değil
VGM maaşına başvurup aylarca bekleyen ama bir netice alamamış insanlar tanıyorum
SYDV vakfı maaşı garanti ve prosedürü kolay, atıyorum ocak ayı içinde müracatını yaparsan şubat 1 itibarı ile hak kazanırsın ve mart ayında şubat maaşı ile 2 maaş beraber yatırılır ve sonraki aylar düzenli şekilde ödenir
Şu an SYDV yardımı 70 ve üzeri engel için 991 tl yani VGM (1125 tl ) maaşı ile arasında 135 tl fark var bence VGM lüğünü aylarca bekleyerek vaktini heba etme
2022 senesi zammı ile SYDV maaşı ortalama 1300 tl seviyesine gelir+ Elk yardımı desteği ile elin biraz rahatlamış olur
bu arada SYDV maaşları aylık olarak ödeniyor

Teşekkürler mesajlarınız için pazartesi başvuru yaparım öyleyse, iş bulana kadar alırım sanırım.

Üst Alt