Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı kesildi. Yeniden başvuru yaptım. İlk maaşı ne zaman, ne kadar alacağım ?

yasinaytekin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2022 aylığı adres değişikliği sebebiyle kesildi. 2019 yılının ilk zamlı maaşını alamadım. Sadece zam farkı aldım 69,81 TL. Rapor oranı%85 idi yeniden başvuru yaptım ve onaylandı bu kez %65 Rapor oranı Nisan da ödeme yapılacakmış ne kadar ödeme alacağım yardımcı olur musunuz ? Adres değişikliği nedeniyle ödenmeyen aylıklar alınabiliyor mu ?

[FONT='inherit']@yasinaytekin[/FONT][FONT='inherit']
raporun %85den %65 e düştüğü için alacak oldugun aylık mıktarı 723 liradan 483 liraya düşer maaşınızda azalma olur [/FONT]

[FONT='inherit'][FONT='inherit']
[/FONT]Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?[/FONT]
[FONT='inherit']
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 71: Adres değişikliği beyanı yapmadığından dolayı 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylığı kesilen vatandaş tekrar bu aylıktan yararlanabilir mi?
Bir yıl içerisinde başvuruda bulunulması ve yeni adresini Vakfa bildirmesi neticesinde Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse vatandaş 2022 aylığında tekrar faydalanabilir ve alamadığı aylıklar kendisine verilir.[/FONT]

[COLOR=inherit !important][FONT=X-LocaleSpecific]

[/FONT][/COLOR]

Bilgi için teşekkür ederim. Geriye dönük hesaplama eski rapora göre mi yoksa yeni rapora göre mi hesaplanacak

yasinaytekin
bilmiyom ama tahmını yeni raporun tarıhıne kdar eskı mıktardan yenı rapor tarıhı ve sonrası yenı mıktardan olur

yasinaytekin

Sizin adres değişikliği sonrasındaki sydv başvurunuz 1 yılı aşmadığı sürece yeni adresinizde 2022 bağlanabilir dendiği anda geçmişee yönelik tüm aylıklar toplu olarak ödenir.

mka, haklı tahmin değil tarih ve rakamlar önemlidir.

Siz adresinizi değiştirdiğiniz sebeble durdurulan maaşınız yeni ikameti 1 yılı aşmayan sürede yeni adresteki sydv na bildirdiğiniz anda ve sonrasında onay verilirse durdurulduğu tarih ( maaş alamadığınız tüm ayların) maaşı toplu alırsınız.

Tarihleri belirtmediğiniz için rakam veremedim.

Üst Alt