Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı toplu para veriyor mu?

Erbil06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Değerli arkadaşlarım, 2022 aylığı toplu para veriyor mu? Başvuru tarihinden itibaren en geç kaç ay sonra bağlanıyor.?

Erbil06
2022 bağlanmasına karar verılırse başvuru tarıhınden ıtıbaren birikenler verılıyordu.önceden böyleydı ama artık baglandıktan sonrası verılıo galıba
başvuru tarıhınden sonra süre bellı olmuyo bulundugnuz yerın yogunlugna baglı.heyetin ınceleeye gelmesı 15 günde sürer 1 ay da sürer

-mka peki, bağlanınca geçen süre için toplu ödeme yapıyor mu? Bir bilginiz var mı?

Erbil06

en son bildiğim evet toplu ödeme yapıolar bırıkenıde bazı iş bilmez memurlar vatandaşa ezıyet edıo vatandaş napsın sesini çıkarmıyo hazırkınden olmamak için aslında korkmayacak vatandaş o maaşı kıllık eden memur cebınden ödemıo.baglandıgı zaman eger aradan zaman geçmısse maaş tutarı kadar o bırıkenı ıstemek hakkınız affetmeyın vermezlerse isteyin

ben ilk maaşı alırken birikmiş verdiler

Ahmet T

önceden başvuru tarıhınden ıtıbaren bırıkmısler verılıyordu şimdi kabul edıldıgı andn itibaren varsa bırıkmıs verılıo galıba.bazı üye arkadaşlarının açıklamları o yönde idi. yani önceden 2.ayda başvurdun 5.ayda kabul edıldıgınde2.aydan 5.ay dahil aradakı tum aylara aıt bırıkmıs alınırken şimdi 2.ay başvuru 5.ay kabul ise sadece 5.ay verılıo bırıkmıs olmuo ama ilk aya maaş yetişmedı 5.ay alacakken olmadı ise 6.aysa 5 ve 6.ay olarak 2 aylık ödeme oluomuş

Erbil06

ablası,
2022 sayılı kanun ve ilgili Yönetmelik gereği,
başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren,
aylığın onaylandığı tarihi takip eden ilk ödeme dönemine kadar olan birikmiş para toplu ödenir.

Bu konuda Kanun şöyle der:
"Madde 3 – Bu aylıkların başlangıç tarihi, ilgililerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacakları yazılı müracaatlarını takip eden aybaşıdır. (1)
(Değişik ikinci fıkra: 17/4/2008-5754/92 md.) Bu aylıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek ödeme gün ve dönemlerinde peşin olarak ödenir. Aylığa hak kazanma başlangıç tarihi ile ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme döneminin ilişkin olduğu aya kadar olan haklar için ise defaten ödeme yapılır. "

aynı şekilde Yönetmelik de şöyle der:
"Ödeme

MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır."

Örnek:
vakfa başvuru tarihi: 16 agustos
aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihini takip eden aybaşı olduğuna göre: 1 eylül olur.
aylığınız diyelim ki 15 ekim'de onaylandı.
onaylandığı tarihi takip eden aybaşı da 1 kasım.

bu durumda sana aylık başlangıç tarihin olan 1 eylül'den 1 kasım'a kadar 2 aylık toplu ödeme ile birlikte kasım ayı ödemesi yapılır. yani 3 aylık ödeme toplu yapılır.

ha vakıflar ne yapıyor? ne kanun tanıyor, ne yönetmelik tanıyor bildiğini okuyor. apaçık kanuna aykırı işlem yapmaya devam ediyor.
ödemeleri hesaplarken vakıflar son gaz,
aylık başlangıç tarihi olarak onaylandığı tarihi takip eden aybaşını esas alıyor (tamamen kanun dışı hareket)

ya engelliler ne yapıyor?
sesi çıkmıyor.
gıkı çıkmıyor.
hakkı yenmiş kimin umurunda!
e vatandaş böyle hakkını bilmeyince,
vakıflar denetimden geçmeyince,
hatta vakfa hesap soran olmayınca

bu vakıfları kim tutar ki!
vatandaşa eksik para vermeye emir almışlar sanki!

hızımı alamadım bir yuh çekmeliyim, bu vatandaşın cebinde gözü olanlara:)

Kalem

hemşo hg.bende bunu anlatmaya çalıştım.gerçi hakkını arayanda aynısını yaptılar.hakkını bılen bıle bişi edemıo malesef.engellı napsın eldekınden de olurum baglamazlar diye ses çıkaramıolar yutkunuolar.siteden başka bi hemşom az ugrasmadı o bile bildiği halde maaşı noksan aldı.ilgili bakanlıgın bu duruma el atması gerekıo.öyle memurlar varkı yönetmelıgı bile bilmio oraya kapagı atınca işim tamam dio.vatadaş umrunda değil kı

Kalem abla öncelikle yazınız için teşekkür ediyorum. 😊 , çok haklısın bu konularda biz engelli bireyler olarak hakkımızı aslında bütün imkan tanınan yerlerde aramalıyız. Mesela ben 3 sene önce kaza geçirdim ve bedensel ve ruhsal raporum var. Fakat özel sektörde sigortalı işe giremedim. Nereye müracaat edicem bilemiyorum. İşkurada kaydım var fakat. Hiç bir haber gelmiyor. 😊

Lütfen biri yardımcı olabilir mi bu konuda.

Ben Baska Bı ilçeye tasındım aynı il içersınde adres degıstrdım ve sosyal vakfa gidip adres degısık ligi nı verdım maasım kesildi alamadım agustos 6 sında almıştım 538 tl en son. Agustos 25 gıbı de yeni basvuru yapıp bekledim onaylandı fakat maas vermediler eylül 6 da.

Devam ediyor yazıyordu hep fakat yatırılmadı maas. Ve sımdı bugun baktım 509 tl odeme nız hazırdır yazıyor, oysa ben 1000 tl ustu bekliyordum odeme hazır olması ile ılgılı.

Cunku 2 ay olucak agustos 6 ve Ekim 6 arası.

Sizce neden 509 tl gozukuyor e devlette.
Ben adres degısık ligi verdım yeni bir basvuru degıl

Kaneki

Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.

-mka

Degerli yorum bilgilendirme ıcın cok tessekur ederim hocam. Kac gundur birı yardım etsin diye heryere yazdım.

Ben vakfı aradım dılekce ıle almadığım aylığı tespit delılını sundum
Kabul edilmiş fakat 8 gundur para iadesi yok daha yatmadı 509tl.

Beklemedeyim bakalım sonuc ne olucak tesekkurler tekrar hocam

2022 aylığı

-mka benim 2022 aylığı kabul edildi. Kasım ayında ilk aylığımı alacağım.

Erbil06
hayırlı olsun alınca aldıgın mıktarı basvuru ve kabul tarıhını yazarmısın

Arkdaslar benım adres degısık ligi yuzunden bir aylık maaş yatmadı.
Dılekce de yazdım vakıftan. Cımere yazdım onlarda bulunduğum yerdeki valiliğe sevk ediyor .
2 aylık yatması gerekiyordu 1 ay yattı.
Agustos 25 yeni adres verdım onaylandı eylul 7.8 gıbı.
fakat eylul ü yatırmadılar.
Ekim 6 da Bı aylık maaş verdıler.
Itıraz ettım fakat bekliyorum daha neyapmam gerekiyor bilen birileri yardımcı olurmu?

Kaneki
hanı bi laf ver ebeni öpen kadı kimi kime şikayet edıon.
cimer oldgun yerın valısıne yönlendırık ondn bişi çıkmaz örnegıde var ama şansını deneyıksın bellıde olmaz.kendı elemanına bişi edecegını sanmıom ama sen en azından hakkımı aradım dersın.aramamaktan eyıdır.neticeyi bura yazarsan örnek teşkıl eder

Öle yapıcam netıceyı buraya yazcam.
Ve vakfa gıttım bizlik degıl diyor aıle sosyal bakanlığı dedi. Oraya yazıyorum orasıda valılıge yonlendır Dı oyunu anladım ustune yatcaklar anlaşılan birtakım kısıler sahte olarak engellı aylıgı aldı diye acısını bize cektrıyorlar.

Bakalım sonuc ne olucak..
Zalimin dostu belli ben genede hakkımı arıyorum...

-mka

Maaşlar hesaba düştu ve yatırmışlar maaşımı kardesım 1018 tl.
Nekadar yer varsa aradım bana donuş yaptılar sosyal vakıflar ve mudurluk Cimer ve sonunda yatırdılar bılgın olsun.

Selam arkadaşlar suv bende 2020 engelli aylığı için basvurdum bana olmaz dedıler 2013 yılından buyana çalışmıyorum sürekli iş göremezlik aylığı bağladılar 913tl hiş bir yerde çalışamıyorum ortopedik engelim o da yüzde 57 sürekli raporum var bana sosyal yardım vakfı aylık bağlanamaz dıyo 913 tl nasıl geçineyim allah aşkına ailem destekliyor ençok beni 3 kızım var maddı sıkıntı çekiyorum ne yapmam lazım

Kaneki
senın adına sevındım olumlu dönüşler olmuş.ama olumsuz örnegı için demıstım.aslında normalıde başvurdan ıtıbaren bırıkmesı gerkıodu sende öyle olmuş.egfer şansını deneyıp aramasaydın peşine düşmeseydın belkıde alamayacaktın.güle güle harca

@Kozanlı0146
[FONT=sans-serif]sürekli iş göremezlik aylığı bağladılar 913tl hiş bir yerde çalışamıyorum ortopedik engelim o da yüzde 57 sürekli raporum var bana sosyal yardım vakfı aylık bağlanamaz dıyo[/FONT]

Soru 43: Herhangi bir mevzuat gereği düzenli aylık alanlar 2022 aylığından faydalanabilir mi?
Sosyal güvenlik kurumlardan aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin kendileri 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz. Muhtaçlık değerlendirmesi; hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. Haneye giren düzenli aylıklar kişi başına düşen gelir hesabına katılmaktadır.

size sürekli iş göremez aylıgı baglandıgı için vakıftakıler dogru demiş 2022 baglanmaz.

raporunuz eskı ısmı ağır engellı yenı ısmı tam bağımlı ise ebm ye başvuru edebilirsiniz

-mka ben tam 1 ay oldu başvuru yapalı pazartesi günü sosyal yardımlaşmaya gittim. 2 aylık yatmış. Hem beklediğim 1 ay süre hem kasım ayı 2022 aylığı yatmış. Bu gibi durumlarda illaki bir tanıdık lazım içerde çalışan. Kasımın 6 sında alacağım nasip olursa inşallah. 😊

Erbil06
doğru olanda o zaten kabul değil başvuru tarıhının geçerli olması ama her yerde aynı etmıolar nasıl oluyosa.
aynen tanıdık olmalı sadece bu kurumda deıl her yerde yoksa iş yokuşa sürülo bekle ha bekle
İNŞALLAH günüde alırsın güle güle harcamak nasip olsun

Erbil06

merhaba benim de sizin gibi sanırım merak ettimde 18 yasini doldurunca kesilmisti, eylülde başvuru yapıldı kabul edildi ama ekimde yatmadı şimdi ben de sizin gibi pttden 2 aylık hem ekim hem kasım ayını toplu alabilir miyim?

asliölge

size de birikmiş ödeme yapılacak.
aralık'ta ekim,kasım ve aralık olmak üzere 3 aylık ödeme alacaksınız.

kızınız kendi e-devlet şifresiyle e-devlete girip 2022 aylık bilgilerine baksın. ödeme miktarı güncellenmişse bu kasımda alırsınız. ama ödeme miktarında alacağınız para miktarı yazmıyorsa ancak aralıkta alırsınız. sizin dediğinize göre de engelli aylığı ödeme miktarında ödeme bilgisi görünmüyor. bu durumda kasım'da değil aralıkta ödeme alacaksınız.

Kalem

teşekkür ederim, peki aralık ayında maaş yatmadan kaç gün önce bu miktar e devlette yazar? merak ettimde 3 aylık toplu yatıp yatmayacağını nasıl öğrenicem?

Üst Alt