Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı yersiz ödeme cezası almadan iptal etmek için nasıl bir yol izlenmeli?

webenformasyon

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Yasanın yeni haline veya yönetmeliklere göre kardeşim için aldığımız 2022 aylığını iptal etmemiz gerekiyor.

Fakat yersiz ödeme cezasını almadan nasıl iptal ettirmeliyiz.

Maaş artık istemiyoruz veya ihtiyacımız kalmadı diye dilekçe yazarak ama hiç bir belge sunmadan başvurursak inceleme yapılmadan iptal ettirebilir miyiz.

Yardımcı olursanız sevinirim. Zaten hakkımız değilse bu yardımı da almak istemiyoruz.

Teşekkürler

arkadaşım bağlı bulunduğun sydv ye gitmen yeterli sana orda gerekeni söylerler

Güzel söylüyorsun. Fakat biz biraz geç kalmışız. Adam niye iptal ettirmek istiyorsunuz dediği zaman biz ihtiyacımız kalmadı diyeceğiz. Adam niye kalmadı dediği zaman annem maaş alıyor diyeceğiz. Adam ne zamandan beri dediği zaman bir senedir mi diyeceğiz. Adam o zaman demeyecek mi o zaman niye zamanında bildirmediniz diye.

Benim sorduğum bu işi sessiz sedasız halledebilmenin bir yolu var mıdır. BİMER e yazanlar olduğunu görüyorum iptal için. Veya feragat dilekçesini "..... sebepten dolayı feragat ediyorum" formatında değil de işte sadece vasisi olduğum .. ın aylığından feragat ediyorum diye nedensiz yazsak olur mu. Yoksa ben de biliyorum bağlı olduğum sydv ye giderek iptal ettirebileceğimi.

arkadaşım konuyu bimere yaz sende ordan gelen cevaba göre hareket et başka çare yok gibi

webenformasyon, feragat dilekçesi verip aylığı kestirebilirsiniz.
fakat yersiz ödeme konusu varsa bunu saklamanızın yolu yoktur. çünkü hangi yöntemle aylığınız kesilirse kesilsin aylık kesme işleminde yersiz ödeme konusu var mı diye durumunuz incelenecektir. aylığınız kesilir, durumunuz incelenir ve yersiz ödeme konusu var ise size borç yazısı gönderilir. bunu saklamanın gizlemenin yolu yoktur.

Ancak 2. 8. 2013 tarihinden önceki borçlar terkin edildiğinden o tarihlerdeki borçlar silinir.

Cevabınız için teşekkürler Melek Hanım.
Kardeşim bir kaç senedir maaş alıyor. Ama sizin demenize göre şimdi SYDV ye gidip feragat dilekçesi verdiğimizde durumumuzu inceleyecekler ama sadece 2.8.2013 tarihinden sonraki maaşları geri isteyecekler öyle mi. Doğru mu anlamışım acaba?

evet, vakfa gidin maaştan feragat edin. feragat etme aylık kesme sebebi olduğundan aylığınız kesilecektir. aylık kesme işleminden sonra yersiz ödeme konusu vs var mı diye incelenir varsa gereği yapılır. borcunuz varsa 2.8.2013 tarihinden önceki borçlarınız silinir, bu tarihten sonraki borçlar size tebligatla iletilir.

ama sizin durumunuzda yersiz ödeme konusu yok. muhtaçlıktan çıkma var. bunun kararı da sosyal inceleme sonucu verilir. hanenin geliri incelenir ve mütevelli heyeti muhtaçlığınızı karara baglar. karar da olumsuz çıkar. muhtaç olmadıgınız için aylık kesilir. prosedür böyle.

yersiz ödeme konusu genelde aylık ödenen kişinin hak sahipliğinden çıkması sebbeiyle oluşur. aylık alan kişi sigortalı çalışmaya başlamışsa, emekli olmuşsa, 2022 aylığı alıyorken aynı anda yetim ve dul aylığı alıyorsa, nafaka alıyorsa, istege baglı prim yatırıyorsa vs hak sahipliğinden çıkma durumlarında borç tahsil edilir. o yüzden size borç çıkartılmaz. ama ilk tespitte aylık kesilir.

şimdi siz bence feragat dilekçesi verip aylığı kestirin.

melek abla, benim şuan mevcut isteğe bağlı bağkurumu iptal ettiğimde daha önce aldığım 2022 maaşı başvurusu için direk vakfa 2022 maaşı diye mi başvuracam yoksa gelir testi diye mi? bağkurum iptal oluca daha önce aldığım 2022 maaşım bağlanır mı?
TEŞEKKÜR EDERİM.

2022 aylığı için başvur. 2022 aylığı baglanınca zaten gSS kapsamında saglık güvencen de olur. gelir duurmun uygunsa yani hanede kişi başına düşen aylık miktar muhtaçlık sınırını geçmiyorsa aylık tekrar baglanır.

zaten hiç bi gelirim yok abla 7 ay önce aldığım 2022 maaşın kesilmesinin sebebi bağkur tespiti.
demekki bağkuru iptal etsem yeniden 2022 maaşını alabilirim.
ABLAM ÇOK SAĞOL TŞKR EDERİM .

Aşağıdaki maddeye göre artık 2014 ün 9. ayından önce yapılan yersiz ödemeler de affedilmiş oluyor değil mi

Geçici Madde 4 – (Ek: 10/9/2014-6552/82 md.)
Bu Kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken
aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir adli, idari ve icrai takibat
yapılmaz. Yersiz ödemeler kapsamında maddenin yürürlüğe girmesinden önce idare tarafından yapılan tahsilatlar, ilgililerine

---

bir de ben ilçe sydv yi aradım, biz alıyoruz ama durum böyle böyle bir şey yapmamız gerekiyor mu diye sordum. hayır alıyorsanız bir şey yapmanıza gerek yok dediler

Son düzenleme:
webenformasyon, demişsin ki: "bir de ben ilçe sydv yi aradım, biz alıyoruz ama durum böyle böyle bir şey yapmamız gerekiyor mu diye sordum. hayır alıyorsanız bir şey yapmanıza gerek yok dediler"
buradan ne öğrenmek istediğin anlaşılmıyor. "
Öğrenmek istediğin şeyi tam net ve açık bir şekilde yazar mısınız lütfen?
Size yersiz ödeme iddiasıyla borç mu çıkartılmıştı? ya da yersiz ödeme konusu olacak bir durumunuz mu var?
....
6552 sayılı Kanun 82. maddeyle 2022 sayılı Kanun'a geçici 4. madde eklenmiştir. geçici 4. maddenin yürürlük tarihi de 11 Eylül 2014'tür.
Dolayısıyla 11 Eylül 2014 tarihinden önce yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. 11 Eylül'den önceki tahsil edilmesi gereken borçlardan vazgeçilmiştir ve borçlarınız silinmiştir kısacası

Lakin bu tarihten önce borçlu olanlardan ödeme yapan olmuşsa ödedikleri paralarını geri alamayacaklardır.

2022 sayılı Kanun geçici madde 4 bu konuda şöyle der:

"Geçici Madde 4 – (Ek: 10/9/2014-6552/82 md.)
Bu Kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken
aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir adli, idari ve icrai takibat
yapılmaz. Yersiz ödemeler kapsamında maddenin yürürlüğe girmesinden önce idare tarafından yapılan tahsilatlar, ilgililerine
iade edilmez."

2022 Sayılı Kanun

tamam şu an yersiz ödeme cezası almayacağız, yeni bir af daha geldi. şimdi ben sydv yi arıyorum diyorum ki bizim yapmamız gereken bir şey var mı. ailem kardeşime şu an maaş alıyorlar. babam öğretmen diyorum. öğretmenin maaşı belli nihayetinde. yani kısacası haksız maaş almamak için bir şey yapmamız gerekiyor mu diyorum. yok bir şey olursa biz sistemden görürüz diyor. kontrol etmek için başka ilçeyi aradım. onlar da aynı cevabı verdi, yok alıyosanız sıkıntı yok dediler. derdimiz helal olmayacak bir maaşı almamak yani. selamlar

kardeşin kaç yaşında?
eger 18 yaş altı olup onun adına 18 yaş altı engelli aylıgını annen ya da baban alıyorsa bu yersiz ödeme konusudur. tabi 11 Eylül 2014tarihinden önceki borçlar silinir. lakin sonrakileri ödemek zorunda kalırsınız.
lakin kardeşin 18 yaşından buyukse yersiz ödeme konusu değildir. muhtaçlıgın yeniden degerlendiirlmesi gerekir. bunun için de sosyal incelemenin olması gerekir. sosyal inceleme ve sistem uzerinden sorgular sonucunda hanede kişi başına düşen aylık gelir 270,23 TL'yi /2014 yılı ikinci altı ay için geçerlidir bu rakam da) geçiyorsa muhtaç olmadıgı yönünde vakıf mütevelli heyeti karar alır ve heyet kararına göre aylıgı kesilir.
kardeşin 18 yaşından buyukse özetle muhtaçlıgı yeniden degerlendiirlmeden ve vakıf mütevelli heyeti kararı olmadan aylık kesilemez. yersiz ödeme söz konusu da olmaz bu durumda.
feragat dilekçesi verdiğinizde de heyet feragat gerekçesiyle karara baglar ve aylık kesilir.
kardeşin 18 yaşından buyukse sorun etme yani ama 18 yaşından küçükse derhal gidip feragat dilekçesi ver.

ilk sosyal incelemelr de 1 Ocak 2015 itibariyle başlayacak. kardeşin 18 yaşından buyukse muhtaçlıgı sorgulanır ve hanede kişi başına düşen aylık muhtaçlık sınırını geçiyorsa heyet karraıyla aylıgı kesilir. bundan dolayı yersiz ödeme konusu da çıkmaz.

adres değişikliği yap bence tabi bir ilçeden bir ilçeye olarak

bende 2022 maaşını kestireceğim ama banada yersiz ödeme diye ceza keserlermi mart maaşını almadan bu ay içinde sydv ye gidip maaşımı kestirsem sorun çıkarmı ?

Destiny07. Sigortalı bir işte çaliş sonra bimer'e şikayet et 10 gün içinde maaşını keserler.

destin07, tek çare kısa süreli ssk li bir işte çalişmak 10 gün sigortalı çalişmak. Sonra BİMERe sigortalı bir işte çaliştiğin için dilekçe yaz gönder 1 haftada keserler. Vakıf müdürlüğü hiç uğraşma uğraşsan niye keseceğiz yetkimiz yok diyecekler.

ceza almamak icin valla nasil bi korku verdilerse artik 3 kuruş maaş aliyorduk ondan kurturmak icin korkudan ne yapcamizi bilemiyoruz engelimisin arkadaşim git dilencilik yap para kazan deniliyor galiba :(

Üst Alt