Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığım ikamet değişikliğinden kesildi! Ne yapmalıyım?

mirdem

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhabalar. %70 Engelli olduğum için 2022 maaşı almaktaydım bu sene Üniversite için Denizliden Ispartaya geldim. Okul öğrenci kimliklerini dağıtırken ikametin alınması gerektiğini söylediği için ikametimi Ispartaya aldırdım. Bu sebeple de maaşım kesildi. Daha sonra bulunduğum ilçedeki Sosyal yardımlaşmaya giderek evraklarımla başvurumu tekrar yaptım ve beklemeye başladım ancak yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.

Sizce acelemi ediyorum sonuç için? şimiden teşekkürler.
E-devletten sorgulattığımda aşağıdaki gibi görünüyor.

d3nk54.png

mirdem
vakfa başvurunuzdan sonra Isparta'daki ikamet adresinize sosyal inceleme için vakıftan gelen oldu mu?
25 yaş altındasınız di mi? doğum yılınızı ay,gün ve yıl olarak yazar mısınız?
Isparta'da ikamet ettiğiniz adreste kaç kişi kalıyor ve aylık gelirleri ne kadar? yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında mı?
bir de e-devlet üzerinden sağlık provizyon sorgulaması yapar mısınız lütfen? bugünkü tarihi girin: https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama
unutmayın sağlık provizyon sorgulama ekranına gireceksiniz.

Gelen olmadı çünkü öğrenciyim ve yurtta kalıyorum. 17.10.1993 doğumluyum

Ayrıca dediğiniz sorgulamayı yaptım sorun görünmüyor sanırım.
pzRyrm.png

mirdem
senin iş çok karışık ablam:) birlikte çözmeye çalışacağız:)

ablası sen 7 Aralık'ta aralık dönem maaşını almışsın. bu durumda sağlık güvencen devam ediyor.
10 aralık 2015 tarihinde adres değişikliği nedeniyle aylıgın fesh edilmiş.
1. tam olarak adres değişikliğini hangi tarihte yaptın sen?
2. vakfa başvurdum demişsin. Isparta'daki kaldığın yurdun bulundugu kaymakamlık içindeki vakfa (SYDV) mı başvurdun? hangi tarihte başvurdun?
3. vakıfta başvuru formunu doldurdun mu?
bunları sormamın sebebi sorunu anlamak açısından. çünkü aylıgın devam ederken başvurunu nasıl aldılar merak ediyorum. senin aylıgının mart başında durdurulması gerekir çünkü.
sorularımı cevapla devam ederiz.
ha bu arada vakfa gittiğinde öğrenci yurdunda kaldığını söyledin mi?

Adres değişikliğini tam gününü hatırlamıyorum ancak aralık ayı içerisindeydi sanırım.
Evet bulunduğum ilçedeki SYD'e gitttim Öğrenci belgem sağlık raporumu verdim form doldurdum. Ayrıca yurtta kaldığımı da belirttim.

mirdem
ablası bu şekilde olmayacak, sen en iyisi başvuru yaptığın vakfa git ve süreç hakkında bilgi al. öğrendiklerini de gelip buradan bana anlat lütfen.

Tamamdır gidip geldikten sonra buraya yazarım. Teşekkürler.

Merhaba kalem hanım ben Semih 2010 dan bu yana % 80 raporluyum lenfoma kanserinden. 2 ay önce eşim benden ayrıldı vakıftan da boşandıktan sonra aldığım 250 TL aldığım aylık yardımı bu ay kesmişler ikametkahim hala bosandigim isimle oturdugum evde ben arkadaşımın dükkânında kalıyorum tek gelirim 3 ayligim acaba benim maaşının kesilme gibi bir durumu olabilirmi mart ayında

Semih can
bahsettiğin 250 liralık yardım vakıfların sağladığı düzenli yardımlar kapsamında değil zaten. o yüzden o nakdi yardımın kesilmesi 2022 engelli aylıgının kesilip kesilmeyeceği konusunda fikir vermez.
vakıftan sosyal inceleme için boşandığın eşinin evine gitmişler mi peki? eger sosyal inceleme yapılmışsa ve senin ikamet adresinde yaşamadığın tespit edilirse sorun olur.
arkadaşının dükkanında kalıyormuşsun. geçici bir çözüm mü bu? kaldığın dükkan aynı vakıf sınırları içinde mi? yani önceki ikamet adresinle aynı ilçede mi?
2022 aylıgında sadece senin gelirine bakılmıyor, hanede yaşayan herkesin gelirine bakılıyor. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında oldugu sürece gelir açısından 2022 aylıgında sorun çıkmaz. ama adres yüzünden sorun çıkartabilirler. senin iş karışmış baya:)

Üst Alt