Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığım muhtaç olmama nedeniyle kesildi?

varol42

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Tekrar bağlanabilmesi için ne yapmam gerekiyor?
Evde annem emekli maaşı alıyor 3 yetim maaşı alan kardeşimle beraber toplam da 1900 tl şuan ve abim sigortalı 1300 tl maaşı var.
Kardeşimin bakkalı var 6 aydır bağkur ödüyor? Evde de 9 kişi yaşıyoruz üzerimde engelli plaka 1993 model kasko değeri 3 bin TL olan araç var. Maaş almam için ne gerekiyor?

varol42
sizin 2022 aylığı alabilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması gerekir. lakin bu sınırı aşıyorsunuz.
Anneniz emekli aylıgı alıyormuş, kardeşleriniz yetim aylığı. toplam 1900 TL
bir kardeşiniz sigortalı çalışıyormuş maaşı 1300 TL
sırf bu iki geliirn toplamı = 3200 TL
hanede 9 kişi yaşıyor.
hanede kişi başına düşen aylık gelir, 3200 / 9= 355,56 TL
ki bu hesaba kardeşinizin bakkal geliirni eklemedim.
kardeşiniz bağkurlu olarak bakkal işletiyormuş. bunun gelirini yazmamışsınız. bakkal i,şleten kardeşinizin aylık geliri de 332 TL'den yüksekse 2022 aylığı almanız imkansız.

Kardeşimin bakkalı yeni 6 aylık ilk yıl kazanç gösteremez sanırım bir geliri de yok? Onun dışında şuan alabilir miyim?

Kalem

merhaba kalem abla, ben bir şey danışmak istiyorum. ben adres değişikliği yaptım ve yeni adresteki ev kira 400 tl kira bedeli artı 1300 tl artı agi maaş alıyor hanede 5 kişi yaşıyor benim üzerimde 1993 model skoda favorit marka otomobil var 2022 maaşına başvuru yapsam alabilir miyim ? gelir testi için başvuru yaptım daha önceki adresimdeki gelir fazlalığından dolayı gss primimi kendim ödüyordum en düşük olanı şeklinde onun yeşilkart çıkması durumunda alabiliyormuşum bu şartlarda gelir testi yeşil kart çıkar mı ?

varol42
adres değişikliğini ilçe içinde mi yaptınız?
hanede 5 kişi kalıyor dediniz hepsi aile bireyi mi? ( GSS gelir testi için soruyorum bunu) akrabalık derecelerini yaz lütfen. abim,annem vs gibi hanede kalan aile bireylerini yaz.
hanede kalan 5 kişinin de her ne ad altında olursa olsun tüm gelir ve mal mülkünü belirt lütfen.
kira geliri hane toplam gelirinden düşülmez. emsal kira bedeli hane toplam gelirinden düşülür. kaldıgınız evin emsal kira bedelini öğren, yaz lütfen.

hesabı sen de yapabilirsin. hanedeki 5 kişinin tüm gelirlerini topla. bu gelirden emsal kira bedelini düş ve beşe böl. sonuç 392,49 TL altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL altındaysa GSS gelir testi sonucun G0 çıkar ve 60/c 1 Kapsamında sağlık güvencen olur. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.
ama 2022 aylıgı baglanırsa sağlık guvencen 60/c 3 GSS olur. bu da aynı eski yeşil kart gibidir, primini devlet öder.

Kalem

adres değişikliğini aynı il ilçede farklı mahalle olmak kaydıyla yaptım.
abim, hanımı, ve iki çocuğu bir de ben ;)
abim çalışıyor sadece asgari ücretle özel sektörde üzerinde mal varlığı yok ev arsa araba.
benim üzerimde 1993 model skoda marka otomobil var.
kyk dan üniversite okuduğum için burs olarak başlayıp sonradan krediye dönen kredi almaktayım (400 tl)
bunun dışında.
emsal kira bedelini bilmiyoruz.

varol42
GSS gelir testi için sadece senin gelirin dikkate alınacak. çünkü abin evli. abin, eşi ve çocukları hesaba dahil edilmeyecek,sadece senin gelirin hesaplanacak. bu durumda GSS gelir testinde G0 çıkarsın. ama okuyorsan ve 25 yaşını doldurmamışsan anne ve babanın hanesinde sayılacaksın.
2022 aylıgı için ise hane geliri esas alınır. GSS gelir testinde G0 çıkarsan ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında olursa 2022 aylıgı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

gss gelir testi g0 çıktı bugünde 2022 maaşı için başvuru evraklarını teslim ettim kaymakamlığa.
abimin üzerinde 3 tane ayrı ayrı arsa bulunmakta toplam 3166 metre kare belediyeden rahiç bedelini öğrendim 86 bin tl toplam rahiç bedeli bu durumda maaşın bağlanma ihtimali nedir ? bundan benim bilgim yoktu. bu durumda bağlanmama durumu söz konusu olur mu ?
ayrıca üniversite okuyorum açıköğretim fakültesi fakat yaşım 27 aile yardımı söz konusu değil.

varol42 arsaların rayic degeri 86 bin ise bunun 240'ta biri yaklaşık 358 TL eder. 358 TL hane aylık gelirine dahil edilir tabi. bu arsalar tarla mı peki? ya da bir gelir imkanı var mı bu arsalardan?
şu an hanede kaç kişisiniz ve başka gelir var mı? tüm aylık gelirleri topla ve hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 392,49 TL'den düşük olursa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde mümkün değil.
NOT: arsaların tespit edilen rayiç bedellerine ilişkin değerlendirmeyi vakıf mütevelli heyeti yapacaktır. arsalardan bir gelir imkanı varsa bunlar da hane gelirine eklenecektir. bunu da bil lütfen.

Kalem

arsa, tarla değil, 2,5 kat imarlı. bir gelir imkanı yok kirada değil ekilip biçilmiyor.
şuan hanede bende dahil 5 kişiyiz.
başka da bi gelir yok. benim bildiğim.
ayrıca 3 dönemdir maaş almıyorum ben. şayet geriye bağlanırsa geriye dönük ödeme söz konusu olur mu ?

varol42 yeni başvuru sayılacaktır. dolayısıyla geriye dönük ödeme yapılamaz. vakfa başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödeme yapılacak sana, aylık onaylandığı takdirde.

Üst Alt