Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığımdan dolayı haksız ödeme cezası geldi. Ne yapmalıyım?

memet aga

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
dün bana 1200tl haksız ödeme geldi nasıl yol izlemeliyim yardımcı olun

Bana bildirilen haksız ödenmiş engelli aylığı için nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bana dün gönderilen yazıda 1200 liraa haksız ödeme yapıldığı bilirilmekte nasıl bir yol izlemeliyim..?

Cevabı yukarıda verilmiştir.

en yakın mal müdürlüğüne başvurunu yap ve taksitlendirme iste ben bu parayı ödiyemem deme sökeke söke alırlar...
bilgine

memet aga;

SGK lı çalışma dolayısı ile mi oldu bu 1200tl isteme

2022 yersiz ödeme mahkemece karara çıkmış

ben bu kararı temyiz hakkım var temyize göndersem sonuç ne olur aciil cevap

2010 yılında işe girdim 90 gün sigortam dolmadan 1 defa aldım karara çıktı mahkemede temyize göndereyim mi bilgi verin

konu biraz açılmış. ben ilk okuduğumda bu kadar cevap yokru ve başlık açıklayıcı değildi.
yersiz ödeme genellikle 2022 sakatlık maşı almakta iken sigortalı bir işe girme yada bir yerde çalışmadan kısa bir süreliğine sigortalı gösterilme sonucu olur. size sigortalı göründüğünüz tatihte 2022 den yapaılan ödemeler yersiz ödeme olarak adlandırılır ve gerialınır. kararı temyiz hakkın değil mahkemeye verme hakkın vardır. temyiz bir alt mahkemenin verdiği kararı bir üst mahkemeye itiraz etmekle olur. Mahkeme de de şayet yukarıda bahsetiğim durum söz konusu ise bir şey kazanamazsın ödersin bu parayı.

size gelen yazıda hangi tarihler arasında yersiz ödeme yapıldığı yazıyordur. Bence ortada mahkemelik bir durum yok boşuna birde mahkeme masrafları ödersin. ama bu parayı taksitlendirme yapabilirsin bunun içinde defterdarlık yada malmüdürlüğüne gitmen gerekir.

ya hocam 2 yıl önce ceza geldi gittim avukatla ödeme planı yaptık taksi t yaptık 200 tl ödedim sıkıştım ödeyemedim avukat mahkemeyi devreye koydu dün karar tebliğ olundu temyiz itirazın var gibisinden

bilgisi olan yokmu

SENİN İFADENDEN anladığım sudur benim.

sana yersiz ödeme para cezası geldi. sende malmüdürlüğü yada defterdarlığa gittin. ve bu parayı ödeyemeyeceğini söyledin. sana taksitli ödeme seçeneği sundular ve kabul ettin. borcunuz kişi borcuna alındı ve taksitlendirme başladı.siz bir ara zor durumda kaldınız ve taksitleri ödeyemediniz. ve sizi hazine avukatı mahkemeye verdi. mahkeme sizi haksız buldu ve ödemeye yapacağınıza karar verdi ve temyiz yolunuda açık tuttu. böyleyse temyiz edebilirsiniz ama sonuç alacağınızı sanmıyorum. istediğiniz duymak istediğiniz cevap olmuyor ama durum bu. çünkü yapıaln bir akit var ve belli aralıklarla taksitlendirmeye kabul etmşsiniz

Üst Alt