Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığımın % 70 ve üstü seviyesine yükseltilmesini istedim ama aylığımı kestiler

Mesut_ak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 43 oranlı raporla 2022 engelli aylığı alıyotdum daha sonra 70 ve ustu rapor alınca aylık yükseltmek istedim lakin hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL ustunde olduğundan 2022 aylığım babamin ayligi ayligi 1600 tl anne baba ben ayni evde ikamet ediyoz ne yapabiliriz acaba

@Mesut_ak aylık yükseltme yapılmadan önce hane geliri tekrar inceleniyor. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçiyorsa aylık yükseltme yapılmıyor. üstelik alınan 2022 aylığı da kesiliyor.

sen de % 43 oranlı raporla 2022 engelli aylığı alıyormuşsun. daha sonra % 70 ve üstü rapor alınca aylığını yükseltmek istemişsin. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir, 423,58 TL'den fazla çıkınca aylığın kesilmiş.

hanede anladığım kadarıyla 3 kişi yaşıyorsunuz. baban 1600 TL alıyor. bu durumda sınırı geçiyorsunuz.

tekrar 2022 aylığını baglatmak mümkün mü ya da hatalı işlem yapılmış mı anlayabilmem açısından şu sorularımı cevaplar mısın?
1) hanede 3 kişi mi yaşıyor?
2) hanede babandan başka geliri olan var mı?
3) hanede kalanların üstüne araç,ev,tarla,bag bahçe vs mal mülk var mı?
4) evde bakım aylığı alan var mı?
5) kirada mı oturuyorsunuz? yoksa kendi eviniz mi?

bu soruları cevapla devam ederiz.

Benim 43 raporumla basvurumda olan ne varsa bugunde ayni seyler var 3 katli evimiz var birinde anne baba ben digerlerinde kardeslerim ikamet ediyor kira geliri yok baska gelir yok arac yok

@Mesut_ak kirada otursaydınız emsal kira bedeli hane gelirinden düşülürdü. ama kirada oturmadığınıza göre yapılan işlem doğru.

hanede kişi sayısı: 3
hanede toplam aylık gelir: 1600 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1600 / 3= 533,33 TL

hanede kişi başına düşen aylık geliriniz (533,33 TL), 423,58 TL'den yüksek. bu durumda 2022 aylığı kesilir ve tekrar başvursanız bile bu şartlarda bağlanmaz.

2022 aylığının tekrar baglanması için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması şarttır.

% 43 raporunuzla 2022 aylığı alıyorken de geliriniz incelenseydi yine kesilirdi.

Üst Alt