Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığına internet üzerinden başvuran var mı?

eagamer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 19 martta başvuru yapmıştım internet üzerinden. 1-2 güne e devlete sisteme düştü başvurduğuma dair. 30 martta da sonucu gördüm e devletten reddedildi diye. Sonra gelir testimi tekrar yaptırdım gelir testim g0 geldi. Bunun üstüne 28 nisanda tekrar başvuru yaptım internet üzerinden fakat bugün oldu hala sisteme düşmedi. Acaba yakın zamanda başvuru yaptım diye kale mi almadılar. Bugün bi daha yaptım önemsesinler diye başvuruyu bakalım. İnternet üzerinden başvuru yapanlar beni bu konuda aydınlatabilir mi ? Size kaç günde sisteme düştü falan.

geçen sene annem ve kardeşim adına başvuru yapmıştım internetten gelir testi yaptırmadıkları halde 1 hafta içinde onaylanmıştı. benim gelir testi sonucuda G0 çıkmıştı 7 sene önce . şahsım adına herhangi bir başvuru yapmadan eve gelmişti 1.000 lira

Arkadaşlar merhaba. Daha önceki başvurumda 2 gün sonra başvurum e-devlete düşmüştü. Bu sefer 1 hafta oldu hala sisteme düşmedi. Ben de alo 144 ü aradım. Uzun süren uğraşlar sonucu ulaştım ve bana toplantı aşamasında olduğu söylendi. Bu inceliyolar anlamına mı geliyor. Sisteme düşmediği için içime kurt düştü sizinle paylaşmak istedim. Benim gibi 144 ü arayıp durumunu sorgulayan var mı ? Size ne durumda olduğu söylendi aradığınızda ?

Konudan bağımsız. 28 nisanda başvuru yaptım online 2022 için. Hala e devlete düşmedi. 19 martta başvurup 30 martta reddedildi diye sonuçlanan başvurum var. Gelir testi güncelleyip tekrar başvurdumama sisteme düşmüyo. Bunlar beni kale mi almıyo sinir oldum.

Muhtaclik olmama nedeniyle mi reddedildi.2022 red gelirse g0 cikmaman lazim ikisinin hesaplama yöntemi birebir ayni çünkü.

Benim maas kesildi test yaptırmadim bir sey degismez diye ondan sordum

Ben 2018 de de gelir testi yaptırmıştım gss için. Belki o teste bakıp bağlamamışlardır maaşı. Nisan başı gelir testi yaptırdım ben de G0 çıktı. Bi de evet dediğin gibi açıklamada muhtaç olmama nedeniyle yazıyo.

Gelir testi kac gunde sonuçlanır

İnternetten nereye başvuruyorsun kardeşim bulmadım

8-9 günde sonuçlandı benim.

İl ve ilçelere göre farklı. Ben ankara keçiörende oturuyorum. keciorensydv diye site var ordan başvurdum. Belki senin ikamet ettiğin yerde internetten başvuru yoktur.

Arkadaşlar. E devlet üzerinden sonuca tekrar baktım. Bi takım değişiklik olmuş. Başvuru tarihim ilk başvuru tarihim olarak duruyo. Yardımın durumu kısmında feshedildi kısmı kalkmış ama yerine bişey de yazmıyo. Bana aylık bağlandı mı demek oluyo bu ? Yardımın durumu kısmını kaldırmışlar yani onaylandı ya da reddedildi diye bişey yazmıyo

Son düzenleme:
144 ü arayarak öğrendim. 11 mayısta reddedilmiş yine. Daha önce başvurduğumda muhtaç olmama nedeni ile reddedilmişti bu sefer sebep de belirtmemişler. Hayır e-devlete bile sonucunu yazmamışlar. 144 e zaten zor ulaşıyorum. Bi sms falan atsaydınız zahmet olmuyosa. Muhtaç olmama ile red yiyince gittim gelir testi güncelledim g0 geldi yeşil kartım var şu an. Yeniden başvuru yaptım. Acaba reddetme sebepleri nedir çok merak ediyorum. Cidden kimse işini düzgün yapmıyo bu ülkede. Muhtaç değilim madem neden G0 geliyo benim gelir tespiti sonucum. Bu çelişkiyi açıklayın bana.

eagamer

Provizyon bolumune bakarmisiniz ne yaziyor

Yardim durumu bolumunu kaldirdinizda iyide simdi kesildimi devammi baglandimi nasil anlayacagiz.

Derbeder_55
Gss kapsamı : 60/c-1 Kapsamında sigortalı olanlar. (Primi hazine tarafından karşılananlar.( yeşilkart )
Tescil kapsamı : 60/c1 primi hazine tarafından karşılananlar (yeşilkart)
Müstehaklık durumu : Müstehaktır provizyon alabilir.
Sigortalı türü : Diğer
Katılım payı muafiyeti : Hayır

eagamer

evet yeşil kartlısın suanda..yalnız sanırım muhtac olmama nedenı ıle kesıldıkten sonra erken basvuru yapmıssın.benım tavsıyem hane gelırınde degısıklık yoksa yanı sınırı gecmıyorsanız 2 ay kadar bekle derım.sonra tekrar basvuru yap

Derbeder_55
Anladım demek istediğin şeyi. Not düşsem e devletten bakın bilgilerime desem olmaz mı mesela. Yoksa bekleyim mi dediğin gibi. Yani bunlar benim bilgime bakmadı mı e devletten :))

eagamer
soyle soylım genelde aylık kesılenler genelde muhtca olmama durumu ve sıgortalı ıs basladıgında feshedılır.yalnız hanendekı durum degısmmeısse basvursan dahı red gelır .ama hanendekı durumda degısıklık varsa mesela gelır sınırını asmıyorsanız tekrardan basvuru ypabılırsın.fakat muhtac olmama nedenı ıle aylıgın kesıldıyse 2.3 ay bekle tekrar basvur derım ... e devletten tabıkı bılgılerıne bakılmıstır ve hanedekı gelırde degısıklık goremedıklerı ıcın red gelmıstır. hanendekı durumda sınırı ge-cmeyecek durum varsa 2.3 ay sonra tekrar basvur.. hanede kac kısınız ve ne kadar gelır gıırıyor eve

Derbeder_55
5 kişiyiz. Gelir testi sonucu için sgk ya gittiğimde ordaki kadın kişi başı 600 küsür lira mı ne demişti. Yani 3 bin küsür giriyo demek ki. Aslına bakarsan eve giren tek maaş 1750 tl emekli maaşı ama neyi eklediler ben de bilmiyorum. Evin tapusu anneannemin üstüne bizim değil. Bi de en fazla 30 bin tl etcek bi araba var.

eagamer
Anneannem de bizle yaşamıyo yani.

eagamer

30bın tllllık aracın 120de bırı hesaba eklenır oda 250 tl 1750de oyle toplam 2000 tl haneye gıren gelır var.bu sekılde kesınlıkle baglanması lazım.bırde senın vakıflardakı aylıga baglanma kaydın var sanırım ordakı kayıt sıstremde gorunmustu buyuk ıhtımalle.ıstersen ordakı kaydını kaldırt ve 2.3 ay sonra tekrar basvur.cunku senın dedıgın mıktarlara gore kesın baglanması gereklı...şuanda kısı başı gelır 852 tl.bunu 5le çarp ve cıkan sonuca gore baglanman gereklı...sen persembe gunu sydvye gıt ve durumunu anlat.evde 5 kişi oldugunuzu ve sadece 1750 tl emeklı maası gırdıgını soyle ordan bakıp sana neden kesıldıgını soylerler.yada baglanma gıbı bır durumu olursada ızah edıp soylerler.

eagamer

Evet çelişkili muhtaclik nedeniyle kesildiyse g0 cikman mantıksız.
----------------------------------------------------------------------------------
Ben neredeyse 1ay once gelir testi yaptırdım az önce sydv aradi bir suru sordu sanki gönderdiğim form da yazmıyor.sonuç ne oldu dedim belli degil dedi. sgk ya git diyor ne diye gidiyim sgk ya yine g1 cikicam büyük ihtimalle nisan ayı gss mi az önce ödedim zaten baska bir isleme gerek varmi?

Son düzenleme:
musty35

Sydv neden aradı seni ? Başvuru sonucunu mu açıkladılar ? Gelir testin g1 se zaten niye soruyolar bağlamazlar maaş olur biter. Ha sen tekrar maaş almak istiyosan gelirin de 3 te 1 den azsa git bi gelir testi yaptır

Üst Alt