Merhabalar, bu konuda bazı şeyleri netleştirmekte öncelikle fayda vardır.
Öncelikle kredi kartı alabilmeniz için başvuru yapmanız gerekiyor, başvuruyu yaptığınızda banka sizi belirli kriterlere göre değerlendirmeye alıp, oto yada manuel sistem ile başvuru değerlendirilip size yanıtı SMS yada çağrı şeklinde bildiriliyor.
Kredi kartı kriterleri;
Buradan da okuyabileceğiniz üzere kısaca belirtmek gerekirse, Kredi notunuzun belirli bir seviyede olması lazım ve bu benim babam ve çevremdeki deneyimlerim neticesinde en az 700 puan olmalı ki zaten belirttiğim linkte de bu belirtilmiş.
Daha önce belirli bankalarla yine kredi veya kredi kartı ürünü üzerinde borç kapatmanız gerekiyor, eğer geçmiş banka deneyiminiz yoksa ilk kredi kartı alma deneyiminiz açıkçası çok kolay oluyor diyemeyiz.
Daha önce bir işte çalışmış ve SGK kaydı olması şartını neye dayandırıyor bankalar tam olarak anlamadım, olsa iyi olur bu şartı yerine getirmeniz ama, açıkçası pek dikkate alınmıyor bunu söyleyeyim.
Kredi için kesinlikle, en az 3-6 ay arası SGK kaydı dökümü + bordro isteniyor diye biliyorum fakat duyduğuma göre de Denizbank gibi yerlerden kredi çekenler var engelliler arasında, bu umut vaat eden bir olasılık, denemekte fayda var. Şuan en engelliye yakın diyebileceğimiz bankalar bana göre; PTT, Ziraat, Denizbank ve Akbank'tır. Hele hele Akbank bir kaç ay öncesine kadar kredi kartı ürününü resmen herkese dağıtıyordu fakat şuan durumlar nasıl bilemiyorum açıkçası.