Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığına mı uygunum yoksa muhtaçlık aylığına mı?

arslan14.5

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %45 engelliyim, psikoz ve bipolar bozukluğum var. Annem ile görüşmüyorum ve babam vefat etti, dedem ve babaannem ile kalıyorum. 3 kişi yaşıyoruz, dedemin emekli aylığı var oturduğumuz ev dedeme ait. engelli aylığı veya muhtaçlık aylığı alabilir miyim. Maddi olarak çok zor durumdayım üstüme 6 tane icra dosyası var bankalardan çalışırken çektiğim kredilerden dolayı, icra davası açılmış ve süre verildi icra için bize. Ufakta olsa maaş alırsam taksitlendirme yapabilirim bir şekilde ve dedem de yardım edeceğini söyledi.
Sorum şu bir maaş alabilir miyim bu anlattığım dedemin emekli maaşıyla 3 kişi yaşıyoruz durumuyla maaş alabilir miyim? Bu arada yeşil kartım da var.

arslan14.5 valla kardeşim öncelikle ALLAH yardımcın olsun. borcu olmayan kimse kalmadı ülkemizde malesef. öncelikle vakıf aylığına baş vur herkeze vermiyorlar şansına çıkarsa.. maaş ı 2022 ye göre daha yüksek. olmadı. rapor oranın 2022 maaş ına uygun bağlı bulunduğun sosyal vakıflar müdürlüğüne başvur..

fkrtce

başvursun ama sadece rapor yetmıyor kı evde 3 kişiler ve emekli maaşı var.2022 de her ne ad adı altında olursa olsun her türlü gelir hesaplamaya dahil edilir emsal kira bedeli hariç.arkadaş da kirada ikamet etmıyor burda bılmemiz gereken tarla takım var mı hayvanları varmı yoksa sadece emekli maaşı mı.sadece emekli maaşı ise kişi başı gelir 609 bunu 3ile çarpacaz 1827 tl oluyo.kısaca bu arkadaşın evıne giren gelr 1827 tlyı geçmıcek az olacak.

Abi çok sağolasın ben muhtaçlık aylığı nedir bilmiyordum böyle bir şey olduğunu bu yüzden 2022 aylığına başvurmuştum şimdi e devlete baktım başvurum gözüküyor ama sonuçlanmamış. Ben sadece uygun muyum onu öğrenmek istemiştim ve sağolun gerekli cevabı vermişsiniz. Muhtaçlık aylığına baktım evet daha yüksek ama şimdi ben bunun yerine muhtaçlık aylığı almak istiyorum desem dalga mı geçiyorsun cevabını almak istemiyorum açıkçası. Az olsun hiç değilse düşük borçtaki 2 tane icrayı 250-250 taksitlendiririm onları öderim.

-mka
yani alamıyor muyum ? 2000 lira civarı maaş alıyor dedem emekli maaşı.

arslan14.5
[FONT=sans-serif]Muhtaçlık aylığına baktım evet daha yüksek ama şimdi ben bunun yerine muhtaçlık aylığı almak istiyorum desem dalga mı geçiyorsun cevabını almak istemiyorum açıkçası.[/FONT]
eğer 2022 bağlanmazsa elbette ki şartın tutuosa muhtaçlık maaşına başvurabılın.kimsede bişi diyeemz hakalrı yok görevlerini yapmak durumundalar yeter kı senin gerekli şartların tutsun.hatta 2022 bağlansa bile get gene başvur dedıgm gibi şartın tutuosa.
[FONT=sans-serif]yani alamıyor muyum ? 2000 lira civarı maaş alıyor dedem emekli maaşı.[/FONT]
demekkı gelir sınırıı geçionuz sordgunuza göre.alıp alamayacagınızı ben bilemem.ama siz bilirsiniz.nasıl mı 2022 de hane kişi başı gelir 609 lira 3 kişsiniz 3le çarpınca 1827 lira eder bu mıktarda veya daha fazla ise alamazsınız az ise alırsınız.

-mka

Merhaba tekrardan.
Reddedildi/Feshedildi (07/08/2019) (Muhtaç Olmama Nedeni İle) 2022 aylığı için gelen cevap bu şekilde.
Muhtaçlık aylığı için de kişi başına düşen gelir diye bir şey var mıdır ? Benim kesinlikle bir maaş almam lazım çünkü çok kötü durumdayım, eve icra gelecek yakında süre verdiler bize. Araştırdığım kadarıyla kişi başına düşen gelir diye bir şey yok fakat net bilginiz var mı sizin ?

arslan14.5

sebep buysa gelırınızde artış olmuş ve hane kişi başı geliri olan 609 lirayı geçmişiniz

Üst Alt