Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığında oturduğumuz meskenin resmi kira kontratı olmak zorunda mı?

Bi_polar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar şu an muhtaçlık sınırı 852 TL ben annemle yaşıyorum 2 kişi 1700 tl annem 2000 TL emekli aylığı alıyor kira emsal bedeli düşülmesi için bir şey yapıyormuyuz ekstradan kira emsal bedeli düşerse alıcam engelli aylığı bir yardımcı olurmusunuz kira emsal bedeli için kontrata felan gerek varmı

Bi_polar
emsal kıra bedelını evinize kontrole gelen heyet belırler.emsaldan kasıt bulundugnuz yerdekı ıkamet ettıgınız evın benzerlerının kıra fıyatıdır yoksa ordakı kıra fıyatları değldir.başvuruda szıe belgeler verıolar onları onaylatıonuz ve eve heyet gelıo kıra düşmeden sıze maaş baglanamz sınırı geçtiğiniz için.o yüzden başvuru esnasında evın kıra oldgunu söyleyın
sizn kıra kontratı önemlı ama öncelıkle bakarlar evın gerçek kıra bedelımı dıe.yoksa herkes kırayı yüksek gösterır

Bi_polar

Evet noterden onaylı istediler 150 TL verdim.Su an onay 200 sanırım.

Açıkçası biz Bi tanıdığın evinde oturuyoruz kira kontratı felan yok istiyolarmı kira kontratı felan arkadaş noter felan demiş çünkü geçen sefer başvurduğumuzda eve ekip geldi gitti onaylanmadı ama sydv deki ekip mi istiyor bunu başvurduğumuz yerdemi kira sözleşmesi şartsa yapalım ev sahibiyle

Bi_polar

Evet siz kira diyorsunuz onlarda kontratı istiyor başvururken verin..noter onaylı istediler evet kontrastsiz emsal kıra bedeli falan düşülmuyor ve Red oluyor.

lm_lm

Yanımızda sydvyemi götürecez rapor kontrat başka bişe götüryozmu

Bi_polar
başvuruda zaten sızden ısteklerını söyluolar bellı kurumları dolasıp onaylatıonuz.devlette resmıyet gecerlı kıra kontratını isteyebilirler.siz istediğiniz kadar resmı kontrat versenızde onlar cıvardakı emsal evlerın kırasına göre ıslem ederler yoksa mıllet 500 e oturdugu yere 750 -1000 dıe kontrat yapar.kontrat sonrakı iş heyet eve gelınce kıra oldgunu söylersınz

Kardeşim çok teşekkür ederim son Bi sorum kira kontratı sonraki iş eve gelenlere kira dersin demişsin onlara kira deyince oolay bitiyormu

Bi_polar
inanıolar .zaten emsal bedelı onlar tespıt edıo.kontrattakı rakam o kadar önemlı değil emsale bakıolar.ha bazı gelenler isteyebilio.memurlar farklı yorumlamada bulunabilio

Aynen başvuru yaptım kira sözleşmesi istemediler artık gelen ekibe kaldı iş

Evin geliri 2000 TL 2 kişi yaşıyoruz ama ev kira. Sizce engelli aylığı alabilir miyim başvuruyu yaptım e devlete daha düşmedi oradan mı takip edeceğim ne zaman sisteme düşer

Şimdi annem 2000 TL emekli maaşı alıyor evde kira kira emsal bedeli düşülmesi için ekstra bişe yapılyomu ben başvurdum geldim e devlete ne zaman düşüyor işlem nasıl nlarız vakfa gitmeden onaylandığını

Bi_polar
gelen heyet sorular soruo sızde geldıkelrınde kırada oldgunzu mutlaka söyleyın söylemezsenız bilmezler ve ev siznms gibi işlem edip gederler
heyet yogunluga göre 1 ay fala nsürüo gelemsı ama pandemı var gelrıelrmı gelemzlermı bılmıom .1 ay bekelyın gelen geden olmazsa tekrar gıdip durumu ızah edersınız.bi kaybınız olmaz çünkü 2022 baglandıgı tarıh değil başvuru tarıhı önemlı başvurudan itibaen bırıkenı alırsınız eger onaylanırsa

18 haziranda başvurduk kimisi bağlandığı tarih diyor ama başvuruysa iyi oldu bu geriye beklemek kaldı

Eve gelip gitmişler artık bekliyoruz inş olur 10 15 güne mütevelli heyetine girer e devlete de ozaman düşer dediler yoksa kaymakamlığa gitsin demişler bakalım

Bi_polar
eve gelmişler derke nsen evde yoktun demekkı.pekı evın kıra oldugnu sölemısler mı.

Söylemişler evet 20 günü geçti hala e devlete bişe düşmedi bu gün kaymakamlığa gidebilirim ne zaman düşer e devlete 20 günü geçti

Son düzenleme:
Üst Alt