Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığının tarihçesi hakkında bilgisi olan var mı?

tezmağduru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2022 aylığının tarihçesiyle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

tezmağduru

hayırdır, 2022 aylıgının tarihçesini ne yapacaksın? Niçin 2022 aylıgının tarihçesi hakkında yardım istiyorsun?

2022 sayılı kanunla ilgili tez yazıyorum ve tarıhçesini bır turlu toparlayamadım .yardımcı olursanız cok sevınırım Kalem

ama bu konuyu siz araştırmalı değil misiniz?:) hangi bilgilere ulaşamadınız ki?

bılgılere nasıl ulasacagımı bılmıyorum dıyelım ya da . elımden geldıgınce arastırma yaptım ama 1976 da cıktıgının dısında nasıl bı sekılde acıklanırkı tarıhce .hemen hemen her yıl yonetmelıklerle duzenlenmıs

mevzuat okuma bilginiz olsa her değişikliği bulmak çok kolay aslında.
durun size 2022 sayılı yasanın 1976'da yayınlanan ilk halini sunayım:T.C. Resmi Gazete

76 dan bu gune her yılki yonetmelıklerı inceleyıp yenılıklerı farkedıp yazıya dokecek kadar mevzuat bılgım yok malesef . lısans tezı oldugu ıcın de vakıt de cok kısıtlı yazıyoruz ne yazıkkı.o yuzden forumlara yazarak yardım ısteme ypluna basvurdum . yınede tesekkurler :)

size yöntemi anlatayım isterseniz.
yürürlükte olan son Kanun metni şurada:http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2022.pdf

Yürürlükte olan 2022 sayılı Kanun'un en altında 2022 SAYILI KANUNA EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN MEVZUATIN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİNİ GÖSTERİR LİSTE" başlığı altında yapılan ek ve değişikliklerin hangi tarihlerde hangi yasalara göre yapıldıgı yazıyor zaten.

tezmağduru :)

siz 2022 sayılı kanun için sordunuz:) yönetmelikler ayrı konu. ama araştırma konunuz 2022 sayılı kanun değil de 2022 sayılı kanun kapsamındaki aylıklar ise evet, elbette yönetmelikleri de araştırmanıza almanız gerekir. ama araştırma konunuz 2022 sayılı kanun ise yönetmelikleri araştırmanıza gerek yok ki:) baglayıcı olan kanun'dur. Yönetmelik de Kanun hükümlerine uygun olmak zorunda zaten.

sımdı bu kanunda olan degısıklıkler yonetmelık ıle olmus olmuyo muydu :D

hayır:) kanun'un altındadır yönetmelikler. Yönetmelikler ilgili kanun'larına göre bakanlıklar tarafından çıkartılır.
kanunlarda değişiklik ancak kanunlarla mümkündür:)
kanunları değiştirme yetkisi TBMM'dedir.

2022 sayılı Kanun'un tarihçesini araştırıyorsanız yol haritası belli. 2022 sayılı Kanun'un en altında bulunan "2022 SAYILI KANUNA EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN MEVZUATIN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİNİ GÖSTERİR LİSTE" başlığı altındaki listeye bakacaksınız.
örneğin 2022 sayılı Kanun 1976'da çıkarıldıktan sonra ilk kez 3783 sayılı Kanun'la 1992'de değişikliğe ugramış. verilen listede yazıyor bu. 3783 sayılı kanun'a göre 2022 sayılı Kanun'un 1. maddesinin 1. fıkrası değiştirilmiş.
2022 sayılı Kanun'un 1. maddesinin 1. fıkrasında değişiklik yapan 3783 sayılı Kanun için bkz: T.C. Resmi Gazete

siz 2022 sayılı Kanun'da verilen "2022 SAYILI KANUNA EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN MEVZUATIN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİNİ GÖSTERİR LİSTE"yi inceleyin. bir sorun olursa yardımcı olurum ben size.

cokkk teşekkür ederım gerçekten cok yardımcı oldunuz sagolun

5510 ve 662 kanun hukmunde kararnameye ulasamadım ama bulabılırsenz lınkını atabılır mısınız acaba Kalem

662 KHK için bkz: T.C. Resmi Gazete
662 KHK 9. madde'ye bakacaksınız yapılan değişiklik için.

5510 sayılı yasa ile yapılan bir değişiklik yok. kanun numarasını yanlış yazmışsınız. hangisini arıyordunuz? Kanun numarasını yazın, bakayım.

melek hanım 5510 ve 662 khk de sorun cıktı bunları bulabılecegım bı lınk gonderebılırmısınz acaba acılmıyor Kalem

(5754 sayılı
Kanun ile
değişik)5510 bu sekılde yazıyor.ama 5754 sayılı kanunda gecmıyor

pardon ben de sonradan fark ettim. derhal bakıp linkini vereceğim.

şoyle yapın 662 KHK için. Resmi gazete web sitesine girin. arşivden 2.11.2011 tarihini girin ve bu tarihli mükerrer Resmi Gazete'ye tıklayın. orada göreceksiniz 662 KHK'yi. Mükerrer'de yayınlandıgından bulamamışsınızdır.

5510 sayılı yasa 106. madde için bkz:http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5510&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch

5510 sayılı yasanın 106. maddesi, 5754 sayılı yasanın 64. maddesine göre değiştirilmiş. tabi 5754 yasa 64. madde ile değişiklik yapılan 5510 sayılı yasanın 106. maddesine göre de 2022 sayılı kanun'da değişiklik yapılmış. yani 2022 sayılı Kanun'un 7. maddesi 5510 sayılı yasanın 106. maddesine göre yürürlükten kaldırılmıştır 106.maddenin yürürlük tarihi olan 1.10.20008'de.

5754 sayılı yasa için bkz:Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

rica ederim:9 böyle şeylerde vakit harcamayın bulamayınca vakit kaybetmek yerine bana deyin ben bulurum inşallah. mevzuat karıştırmayı severim:)
ayrıca her ne olursa olsun 2022 aylıklarıyla ilgili mevzuat yorumu vs sorabilirsiniz. bu konularda iyiyimdir.

Kalem melek hanım 2022 sayılı kanunun sosyal guvenlık sıstemı ıcındekı yerıyle ılgılı son bır baslıgım kaldı bununla ılgılı bana onerınız var mı sıte olarak .okudugum makaleler sosyal guvenlık degerlemesı seklınde calısmıs

tezmağduru
2022 sayılı Kanun kapsamında ödenen aylıklar sosyal güvenlik kapsamında değil sosyal yardım kapsamındadır. Bir ara 2022 sayılı Kanun kapsamında ödenen aylıklar SGK primsiz ödemeler genel müdürlüğü tarafından ödeniyordu ama bu da 2022 aylıklarının sosyal güvenlik kapsamında oldugu anlamına gelmez. primsiz ödemelerdeydi zaten. şimdi 2022 aylıkları, Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünün görev alanında. bu aylıklarla ilgili tüm iş ve işlemler de SYDV aracılıgıyla yapılıyor. 2022 aylıgı alanların daha önce sağlık güvenceleri yeşil kartla sağlanıyordu. yeşil kart kaldırıldı. şimdi 2022 aylıgı alanların sağlık güvencesi GSS 60/c3 kapsamında sağlanıyor. bu da eski yeşil kart gibidir ve primleri devlet tarafından ödeniyor. 2022 aylıgı alındıgı sürece sağlık güvencesinden yararlanmak mümkün. 2022 aylıgı kesilince sağlık guvencesi de sonlandırılıyor. 2022 aylığı alanların sosyal güvenlikle tek alakası da işte bu. yani aylık alanların sağlık guvencesinin GSS kapsamına alınması.bunu da dediğim gibi SGK karşılamıyor devlet karşılıyor.
o yüzden öğrenmek istediğiniz neyse detaylıca sorarsanız yardımcı olayım. bildiğim site ya da makale yok bu konuda:) başta da dediğim gibi zaten 2022 aylıkları sosyal güvenlik kapsamında değil.

pekı yesılkarttan gss ye gecısıyle ılgılı bır kanun vardı sankı melek hanım bıyerde okudum ama onu bulamıyorum onu hatrlıyomusunuz. gss kapsamında sayılacaklarına daır:) Kalem

2022 sayılı aylık hesaplamaları

2022 sayılı kanun kapsamındakılerın 2002 yılından bugune aylık tutarları lazım.lutfen yardım
Kalem melek hanım tezım ıkı gune teslım ve hoca bubları bugun ıstedı nasıl hesaplanır daha dogrusu nerden bulabılırım yardımcı olurmusunuz.sıtenızde 2014u gordum ama bana 2002-2013 arası lazım yardım edermısınız

tezmağduru

mesajını demin gördüm ve karıştırdım interneti biraz:) 2002'den bugüne kadar olan 2022 aylık tutarları için düzenli istatistik bilgisi bulamadım Belki vardır da ben bulamadım.
2006-2010 tarihleri arasındaki 2022 aylık tutarlarını buldum:http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...2-be5d97e65d1c/2010_12_bulten.pdf?MOD=AJPERES

2006-2010 tarihleri 2022 aylık tutarları sayfa 77'de, "2022 SAYILI YASADA 5378 SAYILI YASA İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİK SONRASI AYLIK TUTARLARININ DAĞILIMI" tablosunda yazıyor.

maaş tutarlarına yüzde beşlik ek ödeme eklenmemiş. yüzde beşlik ek ödemeyi katman lazım:) gerekirse yüzde beşlik ek ödemeyi ben eklerim maaş tutarlarına.

2013-2015 2022 aylık miktarları sitede var. ben yayınladım zaten.

geriye kaldı 2011 ve 2012 yılları. bunları da şimdi ben hesaplayıp buradan paylaşırım.
2006 yılı oncesi 4 yılı da bulamadıysan onları da hesaplayabilirim.

Üst Alt