Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylık başvurusunda eşimin aldığı ikramiyeler nasıl hesaba dahil ediliyor?

((_Serknx_))

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Kalem Melek hanım bizlere bilgileriniz doğrultusunda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim benimde sizden öğrenmek istediğim bazı şeyler var yardımcı olursanız çok makbule geçer. Ben engelli maaşına baş vurmak istiyorum fakat yapılacaklar yada işleyiş hakkında bir bilgim yok Benim %80 Engelli raporum var (Ağır ibaresi yok) raporda Sürekli yazıyor Eşim fabrikada çalışıyor 1 çocuğumuz var ve Kirada oturuyoruz 650 TL kira ödüyoruz Eşimin 2000 lira civarı maaşı var bazen mesai filan 2100,2200 lere çıkıyor ama Şöyle bir durum var normalde asgari ücretin 150,200 tl civarı üstünde alıyordu ve 3 ayda bir bir maaş ikramiye alıyordu bu ikramiyeyi aylara bölüp maaşa yansıttılar maaş 2000 i buldu bunun bir önemi var mı yoksa elimize geçen nete mi bakıyorlar böyle şeylere kafam pek basmıyor :)) maaşın netini vs nasıl belirleriz bordro ya mı bakacağız dediğim gibi bazen 1900 bazen 2000,2100,2200 gibi mesai ile değişimler oluyor vel hasıl kelam gelelim sadede ben çalışmıyorum sadece eşim çalışıyor ev kira 1 çocuk var %80 de Engelli raporum var ben engelli maaşı alabilirmiyim ve neler yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim annem kardeşimde kalıyor gerekirse onuda üzerime alabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Muhtemelen engelli maaşı alabiliyorsunuz, eve giren tüm gelir kişi başına 483,64 TL'den düşük ise 2022 maaşı alabilirsiniz. 650 TL kiramız var diyorsunuz, aylık 2000 TL eşinizin maaşı var, 2000-650=1350* TL, Kuvvetle muhtemel aylığı alabileceğinizi düşünmekteyim ancak birde @Kalem abla baksa daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
Üst Alt