Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylık müracaatımın kabulünden sonra 3 yerine 6 aylık para yattı!?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
@Kalem hanım: Benimde şöyle bir problemim var ve sizden rica ediyorum. Ben Mart 2017 de engelli maaşına başvurdum ve onaylandı. Fakat ben haziran ayında maaşıma baktığımda üç aylık değil, altı aylık yatırmışlar(ptt gişede ki memura sordum: biz bilemeyiz dedi). Eylül maaşını aldığımda normal üç aylık olarak aldım. Bundan 4-5 sene önce maaş alırken içeride günüm olmasına rağmen, işe girmem sebebiyle engelli maaşından feragat etmiştim(acaba bununla mı alakalı) veya sonradan mı borçlandıracaklar beni?. Diğer sorumda: Anladığım kadarıyla engelli maaşından feragat tarihi maaş dönemi içerisindeyse o dönemin maaşı yanıyor mu? İşe başladığımda nasıl bir zaman da girmeliyim?
Şimdiden bilgilerinizi esirgemediğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

@Kalem hanım: Benimde şöyle bir problemim var ve sizden rica ediyorum. Ben Mart 2017 de engelli maaşına başvurdum ve onaylandı. Fakat ben haziran ayında maaşıma baktığımda üç aylık değil, altı aylık yatırmışlar(ptt gişede ki memura sordum: biz bilemeyiz dedi). Eylül maaşını aldığımda normal üç aylık olarak aldım. Bundan 4-5 sene önce maaş alırken içeride günüm olmasına rağmen, işe girmem sebebiyle engelli maaşından feragat etmiştim(acaba bununla mı alakalı) veya sonradan mı borçlandıracaklar beni?. Diğer sorumda: Anladığım kadarıyla engelli maaşından feragat tarihi maaş dönemi içerisindeyse o dönemin maaşı yanıyor mu? İşe başladığımda nasıl bir zaman da girmeliyim?
Şimdiden bilgilerinizi esirgemediğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

@hayal_prensi_ank

mart 2017'de engelli aylığı için baş vurmuşsun. dediğine göre haziran'da altı aylık ödeme almışsın. 3 aylık alman gerekirken neden 6 aylık aldığını, 4-5 sene önce aylıktan feragat etmenle alakalı bir durum olup olmadığını soruyorsun.

4-5 sene önce aylıktan feragat etmenle alakalı bir durum yok ortada:) 2022 aylıkları onaylandığı takdirde, başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır. senin başvuru tarihin mart
bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Nisan olur.

sana 1 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar birikmiş ödeme + haziran dönem maaşı ödenmiştir.

haziran dönemi (haziran,temmuz ve agustos) aylardan oluşur.
bu durumda haziranda sana toplam 5 aylık ödeme yapılmıştır.
ama 6 aylık ödeme yapıldıysa, başvuru tarihinin şubat olması gerekir. hesabı yanlış yapmış olabilirsin:)

mart'ta başvurduysan 5 aylık ödeme yapılmıştır sana (nisan + mayıs + haziran + temmuz ve agustos)

eylül'de de eylül döemi + haziran'daki 2 ayın farkını almışsındır.

4-5 sene önceki işe girme olayını deşmeye gerek yok bile. diyelim ki borçluk bir konu oldu. zaten 2014'ten önceki borçlardan vazgeçildi (af çıktı). lafını etmeye bile gerek yok yani:)

2022 aylığını alıyorken feragat etttiyseniz aldığınız 2022 aylığı geri istenmez. örneğin eylül dönem aylığını aldınız ve bu ay aylıktan feragat ettiniz. eylül dönem maaşı sizden geri istenmez borç da çıkartılmaz. ama aralık dönem aylığını alamazsınız çünkü dönem başında aylığınız feragat dilekçesi sebebiyle kesilmiş olur.

işe mi girmeyi düşünüyorsunuz? eger işe girecekseniz her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla SGK kaydının olup olmadığı sorgulanır. SGK kaydı tespit edilenlerin de aylığı fesh edilir.
Ödeme dönemleri şunlardır: mart, haziran, eylül ve aralık

bundan sonraki ödeme dönemi aralık olduguna göre 1 Aralık'tan önce işe girdiğiniz takdirde aylığınız fesh edilir ve aralık dönem aylığını alamazsınız.

Üst Alt