Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları, muhtaçlık başvurusunda gelir hesabına katılıyor mu?

Yunus45

Yasaklı Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam aleykum @amk bi konu da yardimci olabilirmisin gecen hafta SYDV nakdi yardimina başvurdum red edildi amaç olarak muhtaclık sınırinı gectigini söylediler evde 6 kişiyiz babam ve ben engelli aylıgi aliyoruz birde annem 65 yaş aylıgi alıyo 2 kişi asgari ücret calisiyo sormak isdegim 2022 maaşı ve 65 aylıği gelire dahil ediliyomu memur dediki 2022 aylikları gelire dahil ediliyo ben arastirdim 2022 ayliklari dahil edilmiyo dedi bu konuda Kalem ablaya da yardim istemiştim hayir edilmiyo dedi hesap yaptigimda 4700 haneye giren para 4700 6 ya böldugumde 783 tl cıkıyo 82lira geciyo diyemi yardimimizi red edildi
mka yardimlarinızı bekliyorum cok tsk ederim şimdiden

mka babam 850 ben 850 annem 710 aliyo nasil hesap yapıliyo bilmiyorum kafama tek takılan Kalem abla 2022 ayliklari gelire dahil edilmiyo dedi memur niye öyle söyledi

2324 2324 toplam iste 4648 lira eve para giriyo baska bag bahce arac yok yardimci olurmun

Yunus45

4648 / 6 : 774,666
2022 de muhtaçlık sınırı 701 tl. bu durumda sizlerin 2022 lerin sınırı geçtiğiniz için memurların muhtaçlık sınırını geçtiğinizi demesı doğru.
burda almıs oldugnuz 2022 ler dahil edilmez.sizin kesılme sebebı 2 asgari ücret olması toplamda 2022 için olan muhtaçlık sınırını 73 tl kadar geçiosunuz.

mka eywl cok sagolasin yardimin icin birde annem 65 yas aylıgı aliyo o gelire dahilmi

Yunus45

annenın maaşı için bilgim yok.annenın maaşı olmadanda sınırı geçıonuz.kırada mı oturuoyonuz.kırada oturuyosanız emsal kıra bedeli gelir hesabından düşülüo o zaman maaşlarınız kesılmez tabı bu emsal kıra bedelıne ve annenızn maasının hesaplanmamasına göre degişir.

701 tl yi gecerse kisi basina dusen gelir engeli ayligida yaslilik ayliggida kesilir iki maasin kiriteleri ve yasalari ayni

Selam aleykum mka bi sorum olacak sana yardimci olursan sevinirm şimdi evde 6 kişiyiz 2 kişi sigortalı calişıyo ben hesapladm carptm böldum toplam 6200 aliyorlar yani 180 tl bi fazlalık cıkıyo herhangi bi sorun olurmu ne bileyim nasil hesap yapiyorlar 2022 de başka bi indirim yapiyorlar yardimci olursan sevinir

Yani muhtac lik sınırını 180 tl geciyo

Yunus45
geçerse baglanamz malesef.2022 de sadece kırada ıkamet edenlerın emsal kıra bedelı düşülür başka heç bişi düşülmez

mka uste bılgılerı belıltım sana ne kadar para alcagım önumuzdekı ay lutfen yardımcı olurmusun rıca etsem

mka Selam Aleykum tekrar baştan yazayim unuttun sanırim şimdi abim sigortalı ise girdi evde 2 kişi sigortalı oldu 2 ay felan calişti benim ve bababmın 2022 maaşları kesildi SYDV gittik bababmla abim halen sigortalı gözukuyomuş SGK ya abimle gittik isten cıkitigina ragmen cikis evragi aldik Bu ayin 5ninde SYDV teslim ettik ayin 6 sinda kabul edildi heyete tekrar şimdi konuya gelelim babam ve ben agustosda ne kadar para alcagiz lutfen yardimci olurmusunuz

mka Selam aleykum y nasil yapcaz benim durumu net okunacak bi sekilde yazayim Şimdi evde 6 kişiyiz kardesim sigortali calisiyo Abim de sigortali calişmaya başladi 1 hafta sonra benim ve bababim engelli maaşini keatiler muhtacac olmama nediyle kestiler şimdi abim isten cikti daha sonra SGK gittik abim işten cıkıgina evrak aldik daha sonra SYDV gittik basvuru yaptik temmuz 5 ayin daha sonra 6sinda heyete girdi 6sinda heyet kabul edildi şimdi babam engelli ayligini fees etirdi 65 yâş ayligi alcak konu şu agustosda ne kadar ayilk alcaz bibyardimci tsk ederim şimdide

Yunus45
sigortalı olan 2022 maaşına başvuran değilse.evde giren tüm gelirleri toplayıp 6 ya böl 852 den az ise maaş bağlanır

başvuru tarıhı temmuz oldugu ıcın ağstosta sadece temmuz maaşlarını alırsınız birde temmuzda yapılan zam farkını alırsınız

ALEYKÜMSELAM. manısa bi zamanlar orda 10 15 gün kalmıstım yıllar evvel.

mka bugun SYDV mudure cıktim ne kadar alcaz dedim temmuz ve ağostusda alcaniz dedi bilmiyom bizi başanindan salmak icinmi dedi anlamadlm

ALBiNOGER selam aleykum ben 2022 aylıgı alıyorum ailemden arkadaşmın evine ikahmetımi alcam yani yeni adrese cıkcam süreç nasıl işler yanlız yaşiyo gunluk işlere gidiyo bi sorun olurmu tşkler

resmi geliri görünmüyosa sıkıntı olmaz yunus kardeş

ceyran indirimide alırsın ikametin arkadaşında görünüyosa

görünürse

kendi evimi kiramı
kira olursa daa iyi olur gerçi

mertyıgıt yok kardeş ev ablasın gunluk isler yapıyo sadece onunla gecındırıyo benim evde 2 kişi sıgortalı işe girdı işte temmuz maaşını alamadık şimdi e devlet uzerinde adresimi arkadasimin yanina taşıdık interneten yeni adresimi ciktisini aldim pzts SYDV vercem hayırlısyla kardeş şimdi demek istedigim kardeş 26sinda baş vuru yapcam buyuk ihtimal agustosda aylıgını alamacam şimdi 2022 lerde başvuru yaptigin tarinden itibaren sayılıyomuş simdi buyuk ihtimal eylulde alcaz şimdi temmuz ve eylul maaşını alcam ortalama ufak bi hesap yapsam ne kadar alırim eylulde sağolasın kardeş

Bendede duygu durum bozuklugu var yani bipolar rapor oranım yuzde 81

Pardon yanliş yazmisim başvuru agustosda yapcam yetismez buyuk ihmimal yani agustosda ve eylul 2 aylık birdemi alcam kardes

Kusura bakma ilaclar kafayı karıstiriyo kardes temmuz 26 sinda basvuru yapcam

Yunus45

Benim bildiğim kadarıyla toplu olarak ilk başvurduğunuz zaman alırsınız, ama siz zaten alıyorken kesilmiş tekrar almak için arkadaşınızın yanına yerleşmişsinz toplu alacağınızı sanmıyorum,

mka hocam bişi sorcam evde 2 kişi sigortalı calışıyo icin aylıgımı muhtac olmaması dahil kesildi bende daha sonra bekar arkadaşım var yanina taşındım ev ablasının kendisinin değil sydv adresi degiştirdim diye evrak göturdum sağa sola yolladılar gittim yaptirdim mağlum kimizde gunluk ise gidiyoruz hambalık yapıyoruz artık ne kazaniyorsak sabah evden erken cıkıyoz haliyle eve gelmişler evde bizi bulammmişlar daha sonra sydv gittm durumu soyledim ne zaman geleceksiniz ona göre söyleyin evde bulunarm dogrumu bana diyoki mudur senin keydine goremi gelcez iyi dedim sizde bende git gel yaparz benlik bişi yok mecbur ise gitmek zorundayim o gun gitmesem ac kallırız valla durum böyle ne yapmam gerekiyo ben bu olayı bi turlu cözemedim

Yunus45 memurlarda haklı.kımı ne zaman kontrole gıdeceklerı bellı değil.sadece yeni başvuruya gitmıolar ki.sizde haklısnız herzaman evde olunmuyor.ayrıca gelir sınırını geçmedık kerri sigortalı olan siz olmadgınz için maaşınız kesılmez.ve gene sizin yaptıgınız dogru değil maaş için başka eve taşınmısın.geldıklerınde sorarlarsa ev kımın kıra öduonmu dıe.senın değil mecbur kıra dıyecen eee heç paran yok nıye kıraya cıktın kırayı ne ile öduon derler.
2022 aylığı gelir hesabında hanenin hem yıllık gelirlerinin aylık ortalaması hesaplanır hem de yıllık harcamalarının aylık ortalaması. Kirada oturuyorsanız hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. çıkan sonuç sınırı geçmiyorsa gelir uygun. lakin harcamalar da kontrol edilir. sağlık,mutfak,giyim,ulaşım her ne harcama varsa tüm yıllık gideriniz tespit edilir aylık ortalaması hesaplanır. harcamalara sadece emsal kira bedeli dahil edilmez. eger hanenin aylık harcama miktarı aylık gelirden fazla ise aradaki fark gelire eklenir. NOT: emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür.

mka EV arkadaşimin ablasinin kira felan vermicem ben bunu SYDV söyledim ilettm tamam dediler o gun gelcez bugun gelcez gelen giden yok ne yapabilirim ki gunluk is yapiyoz hamnalik o da cikarsa mudurede soyledim durumu yollucam diyo memurlarim ama gelen yok biz bi gun calismasak o akşami aciz anlatabiliyorum size bugun de evdeyiz bakalim gelceklermi araştırmaya valla durum böyle ben yanliş bişi yapmadım neyse gerekeni sydv yapcak madem geliyonuz telefon acin gelelim dogrumu magdur durumda kaldım böyle giderse cimere gerekeni yazcam

Kalem abla sikayetimi belirtiyorum lakin neden siliyorlar

Yunus45

çünkü her yere yazıyorsun. ayni konuyu tekrar tekrar yazıyorsun. hangi başlıkta yazıyorsan oradan devam et. cevap hemen gelirse gelir, gelmezse yapacak birsey yok. bekleyeceksin. öyle her yere her mesajin ardına yazmak olmaz ablası.

Kalem abla kusura bakma napayim abla engelli ayligimi kestiler ne yapacagimi bilmiyorum söz birdaha yazmicam bi yardimci ol kardesine

Selam aleykum bi konuda yardımcı olurmusunuz arkadaşlar yuzde 81 engellim var 2022 ayligi alıyorum evde 6 kisiyiz 1 kişi sigortalı calışiyo bundan 1 ay önce vakıf maaşına başvurdum 20 gun sonra kıriterlere uygun degil diye evrak geldi vakıf aylıgı almak icin 2022 aylıgımı fes mı ettirmeyim tşk şimdiden

Yunus45
krıter uygun değil denme sebebı almıs oldugnuz 2022 maaşıdır büyük ıhtımal

bildiğim kadarıyla 2022 ya da başka maaş alana vakıf maaşı verılmıyo.aynı durumda vakıf alanada 2022 verilmıyo.hangısı daha çok ise avantajlı ıse onu al.vakıf maaşı herkesede çıkmıo.

Üst Alt