Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Aylıklarının en az 2000 lira olacağı doğru mu?

ince75

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
selam.başbakan açıklama yapmış diye duydum haberlerde engelli maaşları 3 aylık en az 2000 tl olacak diye internette araştırdım ama haberi bulamadım bilgisi olan varmı bu konu hakkında? birde seçim yaklasıyor belkıde olabılır

Hadi ya 2000 mi olcakmış

Valla özürlü maaşlarını nasıl kessek diye uraşıolar

ince arkadaşım nerden duydunuz bilemem ama verdiği üç kuruş harçlığı kırk takla atarak her türlü göz boyama yalan dolanla geri almaya çalışan bizlere verdiği sözleri bir yana bırakın miletin gözünün içine baka baka ben engeliye şunu yaptım bunu yapacam diye her çıktığında bizleri daha zor duruma sokan bir hükümet var son marifetide 37 yıllık 2022 engelli yasasını ortadan kaldırdı kaldıracak gücü bize yetiyor.
Bilemiyeceğim ama Yüce Allah herkesin gönlüne göre verir beni kim ne kadar iyiliğimi veya kötülüğümü istiyorsa Allah bin katı ile ödüllendirsin.

%90 engelliyim.Hiçbir gelirim olmadığı halde bakımımı aileminin üstlenmesine rağmen 2022 maaşım kesildi üstelik 2100 tl de faiziyle geri istediler.Gerekçeleri ailem varlıklıymış (!) :) Ne kadar haksız uygulama olsa da hayattan fazla beklentim yok ,umursamıyorum.

Yok dostum bu kadar basit değil hayatımız birilerinin tekelinde değil bu hayatlar bize ödül sayabiliriz sıkıntılarımıza rağmen yaşam değerli bir olgu hiç var olmamaktansa yaşamak bir şans hatta milyonlarca spermden biri ödülendiriliyor ve o sensin benim birimiz yaşamın hakınıda vermeliyiz mücadele şart bu dünya hiç kimsenin değil veya hepimizin mümkün olduğunca tadına varmalıyız.
Beklenti umursamak önemli sözler bence bir daha gözden geçir bak hiç bir haksızlığada göz yumma fikirlerini açman bir kişi dahi olsa doğru olan yolda bulunmasına sebeb olman bile büyük keyf acizane fikirlerimiz yerine göre büyük etkiler sağlayabilir.
%90 gerçekten ciddi bir rakam ama bende %80 henüz kesilmedi isede son durum benimde kesileceğini söylüyor belki aç susuz kalmayız ama her tepki her itiraz bize yaramıyacağını varsaysak dahi birilerinin işine yarayacaktır.

haklisin abi her gecen gün şaşırmaya devam ediyorum gecenlerde sevdiğim bir yazar bana bir soru sordu

soru: neden bukadar kin duyuyorsun dedi
cevap: ben kin duymuyorum etrafına bak dedim sokaklarda caddelerde hic engelli görüyormusun dedim
yazar: inanmam hükümet ab uyum yasalarinda münübüsleri bile engelli uyumlu yapiyor dedi
ben: ona hazretti mevlananın bir lafını hatırlatınca hafiften bozuldu

yani düşünün ülkemdeki insanlar engellilerin rahat ferah icinde yaşadığını sanıyor anlatıyorsun anlamazlıktan geliyor
medya ile bu insanlari kandiriyorlar doğru olmayan gerçeği yansitmayan şakşakcı haberler yayınlıyorla
düşünün biz çok ferah rahat bolluk icinde yasiyoruz devlet böyle sülüyor ve insanlarda böle diyor
ben bunları şaşkınlıkla izliyor takip ediyorum ve hayretler içerisinde hükümetin yalanlarini görüyorum
bizler azımızla kuş tutsak bu millete birşey inandıramayız onlar anlatacak bizler onlarin tezlerini çürütecez bu böle gider...

Bir hukumet dusunun kendi kendine bile muhalefet.. basbakan meydanlarda farkli konusuyor bizim asp bakanimiz farkli uygulamalar yapiyor. Ben aylik 300 ede raziyim ama onunda kacari yok kesecekler. Babamin emekli maasi bahanesiyle.

Hayır, öyle bir şey yok.
2022 Kanun değişikliği tasarısına baktım. Engelli aylıkları için düzenlenen gösterge sayılarına da. O gösterge sayılarına göre hesap yaptım yine aynı şu şekilde çıktı aylık tutarları:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114405-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html

2
013 ikinci altı ay için 2022 aylıkları tasarıdaki gösterge sayılarında değişme olmazsa yukarıdaki gibi olacaktır. Gösterge sayılarının değişeceğini sanmıyorum bu sene. Çünkü o gosterge sayıları yürürlükte olan gösterge sayısı ve yine yürürlükte olan 2022 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği hesapladıgımda da aynı çıktı. Kısacası yukarıda linkini verdiğim hesabı şu an ki yürürlükte olan Kanuna göre yaptım. Ama aynı zamanda tasarıdaki gösterge sayılarına göre de yaptım. sonuç aynı çıktı. sadece ayrı ayrı gösterge sayıları belirlenmiş hepsi bu.
Bu konuya şurada değinmiştim ve dedim ki aylık tutarlarında değişiklik yok:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114124-yeni-2022-sayili-kanun-tasarisinda-hangi-degisiklikler-var.html

y
6eni tasarıda sadece muhtaçlık sınırında değişiklik var o da gosterge sayısı ve memur katsayısına gore değil asgari ucrete gore düzenlenmiş. Eger tasarı yasalaşır ve yürürlüğe girerse buna gore muhtalık sınırını hesaplayıp ilgili linke ekleyeceğimi belirtmiştim zaten.
...
Blueworld,
tasarıda afla ilgili değişiklik de var. Bu yakında yasalaşır. o yüzden biraz bekle. Yasa değişikliği gerçekleşirse borçlarını ödemekten kurtulacaksın:) Bu konuda canını sıkma. Aftan yararlanacaksın inşallah.

selam arkadaşlar yeni açıklanan ana yasa kanununu inceleyen varmı aranızda ve bizimle ilgi konu varmı içinde?

yeni deyişen kanun yasasında gecen buymuş:D

[FONT=Arial]Sosyal güvenlik hakkı:[/FONT]
Madde 34. (1) Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir.
(2) Hiç kimse sosyal güvenlik sistemiyle bağlantısı olmaksızın çalıştırılamaz.
(3) Devlet, sosyal güvenlik hakkının kullanılmasını sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve buna uygun sosyal güvenlik sistemini kurar.
(4) Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimlerinin, malûl ve gazilerin, engellilerin, yaşlıların, korunmaya muhtaç çocuklar gibi toplumsal anlamda güçsüz kesimlerin sosyal güvenlik hakkından yararlanmaları için gerekli özel önlemleri alır.

Üst Alt