Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvuru bilgilerine göre ne zaman ve ne kadar alırım?

Burak.tekinay

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Oran %100. Raporda 24.08.2017 müracaat tarihi yazıyor. 18.09.2017 rapor tarihi yazıyor. Aralıkdamı alacaz acaba. Ne kadar alarız?

@Burak.tekinay 2022 aylığı ödemelerinin başlangıç tarihinin belirlenmesinde engelli sağlık kurulu raporundaki tarihlerin hiçbirisi dikkate alınmaz.

2022 aylığı ödemelerinde vakfa başvurdugun tarihe bakılır. kaymakamlıkta bulunan vakfa raporunla birlikte hangi tarihte başvurup başvuru formunu doldurduysan ve başvuru belgesi aldıysan o gün başvuru tarihin olarak dikkate alınır. vakfa başvru tarihini takip eden aybaşı da aylık başlangıç tarihin olur. aylık başlangıç tarihinden aylık onaylandıktan sonraki ilk ödeme tarihine kadar birikmiş ödeme + aralık dönem aylığını da aralık ayında toplu alırsın.

toplam ne kadar 2022 aylığı alacağını hesaplayabilmem açısından yaşını, rapor oranını ve raporunla birlikte vakfa başvurdugun tarihi (başvuru formunu doldurdugun ve başvuru alındı belgesii aldığın tarih) bilmem gerek.

başvuru tarihini öğrenmek için e-devletten de bakabilirsin.

Kalem

Abla rapor annemin. 61 yaşında %100 rapor verdiler. Onaylandı diye msj geldi. 26.09.2017 de gitmişiz vakfa

@Burak.tekinay annen raporuyla birlikte 26 eylül'de vakfa başvurmuşsa ve 2022 aylığı onaylanmışsa bu durumda annenin aylık başlangıç tarihi 1 Ekim olur.

rapor oranı da % 100 Olduğuna göre annen işlemler yetişirse Aralık ayında, Ekim + Kasım + Aralık dönemi (aralık, ocak ve şubat) olmak üzere 5 aylık toplam 2832,45 TL alacaktır.

Kalem abla iyi günler daha öncede sordum ama aklıma takılan başka bi durum var. biz vakıfa 21.09.2017 tarihinde başvurduk ama e.devlette başvuru tarihi 09/10/2017 bu yazıyor. hangisine göre işlem yapılacak acaba.

Birde edevlette ödemeyle ilgili kısımların hepsi boş. aralıkta alamıycaz mı ? annem 61 yaşında %100 raporu var. yardım durumu devam ediyor yazıyor

@Burak.tekinay e-devlete başvuru tarihi olarak ekim ayını girmişlerse ödemenizi buna göre yapacaklar. başvuru tarihin ekim ise aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olur. rapor oranı da % 100
bu durumda aralık'ta kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere 4 aylık toplam 2265,96 TL alırsınız.

ama sen eylül ayında başvurdugunuzu söylüyorsun. eger raporla birlikte eylül'de başvurduysanız, başvuru formu aynı tarihte (eylül'de) doldurulmuşsa, bu durumda aylık başlangıç tarihinin 1 ekim olması gerekirdi. bu durumda da size aralık'ta 5 aylık (ekim + kasım +aralık dönemi 'aralık,ocak,şubat') 2832,45 TL ödenecekti. eger eylül'de rapor verdiyseniz ve başvurunuz eylül'de tamamlandıysa (başvuru formu doldurulduysa) vakıf hatalı işlem yapmış demektir. vakfa yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre başvuru tarihini eylül olarak girmelerini buna göre aylık başlangıç tarihinizin de 1 ekim olması gerektiğini söylemelisiniz.

aksi takdirde aralık'ta toplam 4 aylık alacaksınız, bilin. çünkü e-devlette başvuru tarihi ekim olarak girilmiş. ödeme de buna göre sonraki aybaşı olan 1 kasım'dan itibaren yapılacak. sizin bu durumda 1 aylık (566,49 TL) kaybınız olacak.

Kalem abla vakfa sorduk, vakıfa başvuru tarihi değil kurul toplanıp karar verildiği tarihe göre veriliyormuş maaş. Birde ta martta alacaksınız dediler. Zaman çok uzun değil mi. Birde martta 1700 alırsın sadece dediler

Son düzenleme:
@Burak.tekinay
vakıf kanuna ve yönetmeliğe aykırı cevap vermiş sana ablası. Kanun ve yönetmeliğe göre aylık başlangıç tarihi vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşıdır. 2022 aylıkları da aylık başlangıç tarihinden itibaren ödenir.
ama nedense vakıfların bazıları kanuna ve yönetmeliğe uymayarak aylık başlangıç tarihini kafalarına göre belirliyor. tıpkı sana cevap veren vakıf gibi. vakıf mütevelli heyetinin karar tarihini aylık başlangıcı sayacaklarmış baksana! böyle bir şey kanunda da yok yönetmelikte de! apaçık suç işlerler!
vakfı gidip uyar, o şekilde yaparlarsa gereken her şeyi yapacağını söyle.

konuyla ilgili olarak şurayı da oku: https://www.engelliler.biz/forum/20...ri-islem-yapma-cesaretini-nereden-aliyor.html

şu yazı hak araman konusunda sana yol gösterecektir:https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

Kalem abla aradım bide şimdi sordum edevletteki tarihe bakmayın o bizim sistemi görmez dedi. Bizim sistemde ne kayıtlıysa ona göre dedi. Kime neye inanacaz şimdi anlamadım. Birde telefona msj geldikten 3 ay sonra maaşı alırsınız diyor. Aralık mart değil diyor.

Son düzenleme:
@Burak.tekinay vakıf sisteme ne kaydederse evet o esas alınıyor. ama bu onların doğru işlem yaptıgı anlamına gelmiyor. sisteme bilgi girerken doğru şekilde girmek zorundalar. senin başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapmak zorundalar. yani aylık başlangıç tarihin olarak başvuru tarihini takip eden aybaşı olarak girmek zorundalar. heyetin karar tarihini aylık başlangıç tarihi olarak giremezler. ben yukarıda anlattım sana. sana bu sözleri soyleyen vakfın adını yazar mısın? hangi ilçenin vakfı bu?

2022 aylıklarını alınca yaz bana. eksik ödeme yapan vakıfları ayrı başlıkta ilan edicem. yönetmelik ve kanuna aykırı işlem yapan vakıflar diye ayrı başlık açıp yayınlayacam.

siz uyelerde iş yok. hakkınızı arama derdi yok. bu vakıflar bu cesareti sizden alıyor. aile bakanlığı da vakıflar da siz sustukça daha çok mevzuata aykırı işlem yapar. mahkemelerle tanıştırmadığınız sürece, yapılan usulsüz işlemlerin farkında olduğunuzu hssettirmediğiniz sürece bunlar uslanmaz.

Üst Alt