Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurum kabul edildi. İlk maaş ne zaman alırım?

yigit512

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
27 Nisan da aynı gün sigorta giriş çıkışım oldu 2022 maaşım iptal edildi, sonrasında hemen başvurdum ve başvurum 25 mayısta onaylandı maaşım tekrar akfit hale geldi şuan da yardımın durumu devam ediyor diyor. Sormak istediğim şu, 144 ü aradığımda ödeme döneminiz haziran 6sı ödemeniz var alabileceksiniz diyor, ama vakıt yetişmeyebilir eylül de alırsınız toplu diyor. Vakıfa 144 ün verdiği bilgiyi ilettiğimde ise onlar daha detaylı görebiliyor öyle diyorsalar öyle diyor. Başvurum ayın 1'inden sonra yani hazıranda tekrardan onaylansaydı haziranı alamazmışım, ama mayısta tekrardan akfit hale geldiği için alabilecekmişim ödemeniz mevcut diyor 144. Anlamadığım, alabilecek miyim haziran maaşımı, alamayacak mıyım? Acil yardım lütfen. Onaylanması için evime kimse gelmedi yada başka bir evrak istenmedi benden işten aynı gün içinde çıktığımı belirttim ve 1 hafta içinde tekrar açıldı aylığım. Eklemek istedim.

E devlete ayin 3. Unde Dusuyor bilgiler dedikleri gibi yetisirse alirsin yetismez ise eylule 6 aylik alirsin.

Teşekkür ederim, net bilgimidir acaba? Bir de e devlete ayın kaçında düşüyor acaba

@musty35 Ayın 3u cumartesiye denk geliyor ama?

Kalem abla 27 Nisan da aynı gün sigorta giriş çıkışım oldu 2022 maaşım iptal edildi, sonrasında hemen başvurdum ve başvurum 25 mayısta onaylandı maaşım tekrar akfit hale geldi şuan da yardımın durumu devam ediyor diyor. Sormak istediğim şu, 144 ü aradığımda ödeme döneminiz haziran 6sı ödemeniz var alabileceksiniz diyor, ama vakıt yetişmeyebilir eylül de alırsınız toplu diyor. Vakıfa 144 ün verdiği bilgiyi ilettiğimde ise onlar daha detaylı görebiliyor öyle diyorsalar öyle diyor. Başvurum ayın 1'inden sonra yani hazıranda tekrardan onaylansaydı haziranı alamazmışım, ama mayısta tekrardan akfit hale geldiği için alabilecekmişim ödemeniz mevcut diyor 144. Anlamadığım, alabilecek miyim haziran maaşımı, alamayacak mıyım? Acil yardım lütfen. Onaylanması için evime kimse gelmedi yada başka bir evrak istenmedi benden işten aynı gün içinde çıktığımı belirttim ve 1 hafta içinde tekrar açıldı aylığım. Eklemek istedim.

Yiğit, onay için eve gelmelerine gerek yok başvuru tarihi nin sonrası ayın biri maaş baslar. E devlet şifren bak

Maaş başlangıcı, başvuru tarihinden itibaren mi başlıyor. Yoksa maaş onay tarihinden sonra mı? Bilenler yazabilir misiniz?

Akil, yiğide ne yazdım

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akil söylediklerinin hiçbiri değil. aylığa hak kazanma başlangıcı, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

Son düzenleme:
Kalem abla 17.042017 sosyal yardımlaşma vakfına müracaat ettim ama E devlette başvuru tarihi 16.05.2017 yazıyo ödeme görünmüyor yardım durumu devam ediyor yazıyor ama ortada birşey yok ne Zaman alcam maaşımı ne kadar alcam rapor 100 yaş 27

Yanlış msj

Son düzenleme:
Veli bey 27.05.2017 de başvurumuz var. Onaylanırsa eylülde bir dönemlik mi maaş alınacak. Kusura bakmayın. Teşekkürler.

Akil,
27.5.2017 diyorsun, başvurulan sonraki ayın(1)maaş baslar. Onay veya e devlet teki tarihe bakılmaz.
Maaş baslangıcın (1. 6.2017) olur ve haziran dönemi+Eylül dönemi alırsın

#sason' la karıştırdın galiba

yigit512 ablası e-devlette ödeme gözükmüyorsa bu ay alamayabilirsin. işlemler yetişmemiş olabilir. sen e-devletten ödeme yazıp yazmadığına bak bu aralar. ödeme görünmüyorsa işin eylül'e kalmış demektir. eylül'de haziran dönem maaşıyla birlikte eylül dönem maaşını da birlikte alırsın.

Sason sen vakfa 17 Nisan'da başvurduğunu söylüyorsun. e-devlette de başvuru tarihin 17 mayıs yazıyormuş. başvuru tarihini kesinleştirebilmem için şu sordugum soruları cevapla.
17 Nisan'da vakfa başvurdugunda raporunu teslim ettin mi? aylık başvuru formunu imzaladın mı? sana başvuru alındı belgesi verildi mi?
bunları o gün yapmadıysan başvuru tarihi sayılmaz. başvuru tarihi sayılması için başvuru formunun doldurulup imzalanması ve sana başvuru alındı belgesinin verilmesi gerekir.tabi raporu da vermiş olman şart.

Akil sason'a yazdıklarım senin için de geçerlidir. 27 mayıs'ta vakfa başvurdugunda raporu teslim edip, başvuru formunu imzaladın mı? sana başvuru alındı belgesi verildi mi? eger bunlar olduysa 27 Mayıs başvuru tarihindir. bu duurmda başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı olan 1 Haziran da aylık başlangıç tarihindir.
eylül'de haziran dönem maaşı + eylül dönem maaşını birlikte alırsın.

17.04 te raporumu teslim ettim aynı gün foto gelip çektiler raporun araştırılıp komisyona girecek dendi belge imzalamadım E devlette baktım 16.05 diye geçiyor başvuruyu imzaladım mı hatırlamıyorum ama raporu teslim ettim 16.04 2017 tarihinde

Sason tamam nisan'da raporu vermişsin vakfa. lakin bana başvuru formunu imzaladığın tarih gerekiyor. bu şekilde kayıt yapılıyor sisteme. sonra da sana başvuru alındı belgesi veriliyor.

eger nisan'da başvuru formu imzalamadıysan başvuru tarihi olarak dikkate alınmaz. ama sen de tam olarak hatırlamıyorsun. en iyisi vakfa sorman. vakfa git ya da arayarak 17 nisan'da vakfa başvurdugunu ve raporu teslim ettiğini ama e-devlete baktıgında başvuru tarihi olarak 16 Mayıs yazdığını söyle. sonra da neden başvuru tarihi olarak 16 mayıs'ın yazıldığını sor.

çünkü başvuru tarihinin mayıs olmasıyla parasal açıdan kaybın olur soyleyim.
başvuru tarihin nisan olursa aylık başlangıç tarihin 1 mayıs olur. ve mayıs ayının ucretini de alırsın.
ama başvuru tarihin 1 mayıs ise bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 haziran olur. ve 1 haziran'dan itibaren ödeme alırsın.
o açıdan bu konuyu önemsiyorum. 1 aylık parayı nasıl çöpe attınız merak ediyorum:)
bu işin sorumlusu sen misin yoksa vakıf mı bilmek isterim.
rapor verdiğin gun neden aylık başvuru formunu imzalatmadılar mesela sana?

ha son söz olarak e-devlette başvuru tarihi mayıs yazıyorsa o geçerlidir. vakıf, sisteme başvuru tarihi olarak 16 mayısı girmiş çünkü. ama hangi akılla yapmışlar bunu sen ögreneceksin:) vakıftan bu işin aslını iyice öğren sonra da gel bana anlat olur mu?

Kalem abla raporu verdiğim tarihte imza atmadım önce raporu aldığın hastanede teyit edecez Dedi daha sonda komisyon karar toplantısı 15 mayıs ta olacak heyette görevli olan arkadaşların izinli olduğundan dolayı ve onaylanırsa heyet tarafından 2022 maaşı alabilirsin Dedi maaşın komisyon onayladıktan sonra başlar dedi hepsi bu E devlette tarih 17.05.2017 görünüyor miktar ödeme tarihi yazmıyor 90 dğm 100 oran şimdi ne Zaman ne kadar alcam onu bilmiyorum

Sason ablası o zaman senin başvurun nisan olmalı. memur sana yanlış bilgi vermiş. 2022 aylığı onaylandıktan sonra başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren ödenir. Yönetmelik gereği aylık başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

ama senin gittiğin vakıf işi usulünce yapmamış heyetin onayından sonraki gunu başvuru tarihi olarak sisteme girmiş.

ben bu işin aslını gidip vakıftan öğren dedim ama pek umursamıyorsun sorun değil.

o halde başvuru tarihin e-devlette yazdığına göre 16 mayıs. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 haziran.
1 hazirandan itibaren ödeme yapılacak sana.

eğer işlemlerin yetişmişse bu haziran'da 1589,46 TL alacaksın.
ama ben yetişeceğini sanmıyorum. ödemen eylül'e de kalabilir. bu durumda eylül'de 1589,46 TL + eylül dönem maaşını birlikte alırsın.

doğum yılın 90'mış. sonu sıfır olduğundan ödeme gunun 5 haziran pazartesi. ama e-devlette ödeme gorunmuyorsa demek ki pazartesi alamayabilirsin.
5 haziran pazartesi ödeme alamazsan ödemeni 5 eylül'de çekebilirsin ancak.
ödemeni herhangi bir PTT şubesinden çekeceksin.

peki başvuru tarihin 17 nisan olsaydı ne kadar alacaktın?
nisan başvuru tarihin olunca aylık başlangıç tarihin de 1 mayıs olur. dolayısıyla mayıs + haziran dönem maaşı = 2119,28 TL alacaktın.

ek bilgi: Yönetmelik der ki:

"Ödeme
MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.
(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır."

gördüğün gibi yönetmelik çok açık. aylığa hak kazanma başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
vakıf, sisteme başvuru tarihi olarak mayıs girmişse aylık başlangıç tarihin de 1 haziran kabul edilir ve sana 1 haziran'dan itibaren ödeme yapılır. vakıf sisteme o tarihi girmiş çünkü.

Abla orda çalışan arkadaşla görüştüm sana özelden yazıyorum

Kalem Abla 27 nisanda aylığım ssk tespitiyle kesildi işten çıktım yeniden başvurdum 25 mayısta başvurum kabul edildi tekrar yardım devam ediyor diyor ancak vakıf hazirana yetişemeyebilirsin dedi aynende öyle oldu haziranı alamadım eylülde ne kadar alacağım?

yigit512 2022 aylıkları 1 temmuz itibariyle yeniden düzenlenecek. o yüzden eylül maaşlarını hesaplamadım daha ablası. en geç temmuzun ilk hastasında 2017 ikinci altı ayın maaş miktarlarını bu forumlardan yayınlarım. memur katsayısı belli ama enflasyon farkına göre maliye yeniden düzenleme yapacaktır. ben de memur katsayısının yeniden düzenlenmesini bekleyeceğim.
başvuru tarihin mayıs ise aylık başlangıç tarihin 1 hazirandır.

eylül'de haziran dönemi (haziran,temmuz, agustos) ve eylül dönemi (eylül,ekim,kasım) maaşlarını birlikte alırsın.
temmuz, agustos, eylül, ekim ve kasım aylarını zamlı alacaksın.
alacağın miktarı tam hesaplayabilmem için de temmuzun ilk haftasına kadar bekleyeceksin mecburen:)

Üst Alt