Sason ablası o zaman senin başvurun nisan olmalı. memur sana yanlış bilgi vermiş. 2022 aylığı onaylandıktan sonra başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren ödenir. Yönetmelik gereği aylık başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
ama senin gittiğin vakıf işi usulünce yapmamış heyetin onayından sonraki gunu başvuru tarihi olarak sisteme girmiş.
ben bu işin aslını gidip vakıftan öğren dedim ama pek umursamıyorsun sorun değil.
o halde başvuru tarihin e-devlette yazdığına göre 16 mayıs. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 haziran.
1 hazirandan itibaren ödeme yapılacak sana.
eğer işlemlerin yetişmişse bu haziran'da 1589,46 TL alacaksın.
ama ben yetişeceğini sanmıyorum. ödemen eylül'e de kalabilir. bu durumda eylül'de 1589,46 TL + eylül dönem maaşını birlikte alırsın.
doğum yılın 90'mış. sonu sıfır olduğundan ödeme gunun 5 haziran pazartesi. ama e-devlette ödeme gorunmuyorsa demek ki pazartesi alamayabilirsin.
5 haziran pazartesi ödeme alamazsan ödemeni 5 eylül'de çekebilirsin ancak.
ödemeni herhangi bir PTT şubesinden çekeceksin.
peki başvuru tarihin 17 nisan olsaydı ne kadar alacaktın?
nisan başvuru tarihin olunca aylık başlangıç tarihin de 1 mayıs olur. dolayısıyla mayıs + haziran dönem maaşı = 2119,28 TL alacaktın.
ek bilgi:
Yönetmelik der ki:
"Ödeme
MADDE 9 ââ¬â (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin
aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.
(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır."
gördüğün gibi yönetmelik çok açık. aylığa hak kazanma başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
vakıf, sisteme başvuru tarihi olarak mayıs girmişse aylık başlangıç tarihin de 1 haziran kabul edilir ve sana 1 haziran'dan itibaren ödeme yapılır. vakıf sisteme o tarihi girmiş çünkü.