Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurumuz olumlu sonuçlandı. Ödemeyi ne zaman alabiliriz?

Mustafa-7676

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, biz eşim için engelli maaşına başvurduk olumlu sonuçlandı, ekim ortalarında başvurduk, ne zaman alıcaz bilmiyoruz, %45 raporumuz var, lütfen bi bilgilendirme yaparsanız sevinirim. 15.04.1983 dogum tarihimiz.

Ve ptt de kart aldık onamı yatıcak?

Mustafa-7676 işlemler yetişmişse bu 8 aralık'ta diyeceğim ama ödeme yapılmış mı yapılmamış mı öğrenmek lazım. e-devlet şifreniz varsa 2022 aylığı bilgilerine bakıp son ödeme durumunda ve son ödeme miktarında ne yazıyor bana soyler misiniz?

ödeme gunleri doğum yılının son rakamına göre belirlenir. eşinizin doğum yılının son rakamı 3. bu durumda ödeme gunu 8 aralık. sonraki ödeme gunu de 8 mart.

ödemeler PTT aracılıgıyla yapılıyor. pTT kartla çekebilirsiniz tabi ki.

E devlettimiz var, baktım ama 2022 ye ben bulamadım, tam olarak e devletin neresinden hangi kurumdan bakıcam? Saygılar.

Son ödeme durumunda ödemeniz hazırdır diyor, miktarıda 1500 diyor, biz 1000 tl biliyorduk 1500 mü verilecek olan?

@Mustafa-7676 e-devletteki hesap doğru da sen orada yazan miktarı eksik yazmışsın ablası:) orada yazan tutar 1510,64 TL:) 1500 TL değil.
ayrıca eşinin alacağı 3 aylık 1132, 98 TL:) 1000 TL değil.

eşin ekim ortasında başvurmuş vakfa. başvuru tarihi ekim. buna göre aylık başlangıç tarihi de 1 kasım.
eşinin rapor oranı % 45

doğum yılının son rakamı "3" (1983) eşin 8 aralık Cuma günü, herhangi bir PTT şubesinden ödemesini alabilirdi. ama gitmemişsiniz. pazartesi gidip ödemesini alabilir.

eşine Kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere 4 aylık toplam 1510,64 TL ödeme yapılacaktır.

aylık başlangıç tarihi 1 kasım olduğundan kasım ayı için 377,66 TL (birikmiş para),

aralık dönem aylığı da 1132,98 TL olduğundan toplam 1510,64 TL alacak:)

bundan sonraki ödeme dönemi mart'tır. eşinin doğum yılının son rakamı 3 olduğundan mart dönem aylığını 8 mart'ta alacaktır. bu gunu unutmayın bunda:)

1 ocak 2018 tarihi itibariyle 2022 aylık miktarları yeniden belirlenecektir. ocak ayının ilk haftasında ayrı bir başlık açarak bu miktarları hesaplayıp yayınlayacağım. oradan % 40-69 oran üzerinden 2022 aylığı alanların ne kadar alacağını görebilirsiniz. şimdiden mart dönem aylık miktarlarını sormayın lütfen.

Teşekkürler ablacım 😊 küsuratı yazmadım sen onu dahi yazmışsın, bütün detayları yazmışsın sorucak soru kalmadı bana :) çok teşekkürler.

Üst Alt