Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurumuz reddoldu. Sebebi ne olabilir?

zafer82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba yeni konu açmadan burdan danışmak istedim yardımınıza ihtiyacım var ,
eşimin Babaannesi için Yaşlılık aylığı ve Evde bakım parası için müracatta bulunduk bugün itibari ile sorgulattığımda RED olduğunu muhtaçlık durum olmadığını söylediler,
durumuda izah ediyim ,
evde 4 kişi kalıyoruz Babaanne ,Eşim ,Ben ,2,5 Yaşında çocuğum yaşıyoruz,
evde bir tek ben SGK lı olarak çalışıyorum eşim çalışmıyor asgari ücret üzerinden SGK lıyım,başka bir gelir kaynağımız yok bankalarda paramız yok araba yada Taşınmaz da yok ,
neden dolayı RED olmuş olabilir dedim bilgi vermediler
bu konuda nereye itiraz edebilirim yada RED etmeleri normal mi kriterlerimize göre
yardımcı olursanız çok sevinirim

Zafer 4 kişilik hanenin toplam geliri 1020,88 liranın altında olmalı.
Toplam geliriniz bu miktarın altında mı?

Melek hanım asgari ücret olarak bilgileri mi verdim hep yani 846 tl olarak yazdırdım bunun dışında bir gelir beyan etmedim,sizin söylediğiniz rakamın altında kalıyor

adres değiştirdiniz mi? Çocuğun nufusta kaydı var mı? Olur ki kaydı yoksa 3 kişi dikkate almışlardır.

adres değiştirmedim melek hanım 3 yıldır hep aynı adreste oturuyorum lakin babaannenin kaydını bizim ikametimize aldıralı daha 3-4 ay olmuştur , sonrasında da bu başvuruyu yaptık
acaba bu engel teşkil etmiş olabilirmi

babanne adres değiştirmiş. Önceki aylık aldığı vakfın görev alanı dışından gelmişse yani başka ilçe veya ilden size taşınmışsa tabiki sorun budur:) ikametgahını size aldırdınız mı peki? İKametgahını size aldırmadıysanız önce bunu yapın. ikametgahını size aldıktan sonra da sizin adresin baglı oldugu vakfa başvurusunu yapın:)

NOT: özür dilerim ya ikametini aldırdıgını da yazmışsınız. en önemlisi aylığı alıyordu da kesildi ve tekrar başvuracaksınız diye anladım:( okuldan gelince soruları cevaplayınca yorulmuşum ve boyle saçmalamışım:(
daha siz yeni başvuruyorsunuz. adres değiştirmesi ile alakası yok.
sadece size taşındıysa ADNKS sisteminde sizin hanede mi görünüyor kontrol edin. 60/g kapsamında GSS'lı mı?
Onun haricinde gelir sorunu dedilerse size. babaannenizin doğrudan bilmediğiniz bir geliri var mı acaba? tarla, dul aylığı vs? ya da eşi?

aynen dediğiniz gibi yaptık ,hepsi sırasıyla oldu önce babaannenin kaydını bizim muhtarlığa aldırdık sonrasında bize bağlı olan kaymakamlıktan bu müracatı yaptık ve sonrada red oldu ,
daha öncesinde zaten herhangi bir maaş bağlanmamıştı yeni müracat attik

önemli değil melek hanım cuma yorgunluğu normaldir ,
adnks de bizde görünüyor hane olarak 4 kişi görünüyoruz o evrağı kontrol ettim ,bizim bilmediğimiz herhangi bir dul aylığı yada tarla tapu gibi birşey yok zaten müracat ederken bunları sorgulattırdık ve kaşelerini kaydı yoktur yazılarını verdiler

şu yönetmelikteki geçici madde 1'i okuyunuz. Maddede bahsedilen gelirlerden herhangi birisi vs var mı? :http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.17049&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=65 yaş

ayrıca aşağıda yazılan şu durumlardan biri var mı?

Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,
b) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar,
c) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar,
ç) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Herhangi bir şekilde hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı, birinci fıkrada belirtilen tutara eşit veya üzerinde olanlar ile aynı tutara eşit veya üzerinde gelir sağlaması mümkün olanlar,
e) Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılan veya yaptırılanlar,
f) Malları ve gelirleri devredilerek bir sözleşmeyle gerçek veya tüzel kişilerce kendilerine bakılanlar,
aylığa hak kazanamaz.

reddedilen aylığın 2022 yaşlılık aylığı olduğunu düşünerek yazdım.
reddedilen aylık evde bakım aylığı mı? yaşlılık aylığı mı? Bundan da emin olayım.
ayrıca 2022 yaşlılık aylığı için 65 yaş ustu olması gerekir. 65 yaşını tam olarak doldurdu mu?

Tamam melek hanim mobilden bakamiyorum yarin ofise gecince inceliyip yazicam yardim cabalariniz icin tesekkur ederim simdiden

846 senin net maaşınmı belki sigortada brüt olarak görülüyor olabilirsiniz yani 1,200 tl...

Üst Alt