Baba alkolik diye baba sabıkalı diye oğlunun 2022 başvurusunun reddi söz konusu olamaz.
"2022 aylıkları neye göre verilir, neye göre hak sahipliği belirlenir, hangi durumlarda aylık kesilir, hangi durumlarda başvuru kabul edilmez vs " bu aylıklarla ilgili tüm usul ve esaslar mevzuatla belirlenmiştir.
2022 aylığı için başvuran özürlü vatandaşın % 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu varsa, sigortalı değilse, isteğe baglı prim ve GSS kapsamında prim ödemiyorsa, tüm aylık geliri (buna nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarı da dahildir) 107 TL'yi geçmiyorsa, kısacası muhtaç durumdaysa 2022 aylığı baglanır.
Babası alkolikmiş, babası çalışmıyormuş, babası sabıkalıymış gibi sebeplerle aylık baglamama, aylık başvurusunu reddetme asla mümkün olamaz.
Babanın alkolik olması, sabıkalı olması, çocuğun ve ailesinin yararlanabileceği haklara engel teşkil etmez.
Öncelikle bahsettiğiniz özürlü bireyin muhtaçlığının nasıl inceleneceğini anlamak açısından örnek olay 2'yi dikkatle inceleyiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/202...i-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html#post770951
muhtaçlığın araştırılmasında her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.
Eğer çocuğun aylık 107 tl'yi geçen bir geliri yoksa 2022 aylığı baglanır.
Bunları niçin yazdım? Kaymakamlık, baba içki içiyor ve sabıkalı diye bir başvuruyu reddedemez, böyle bir hakları olmadıgını bilirler. Acaba diyorum 2022 aylığı başvurusunu etkileyen başka olumsuz bir durum mu vardı? Bu red gerekçesi gerçekten saçma çünkü ve mevzuat açısından hükmü bile yok.
O yüzden kaymakamlıktaki malmüdürlüğüne/defterdarlığa % 40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporunu da alıp gitsinler tekrar başvursunlar.
http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html
Eğer başvuruyu sadece bahsettiğiniz sebeplerle reddediyorlarsa "bahsettikleri durumun 2022 Sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelikte bahsedilmediğini, oyle bir reddin yasal olmadıgını, 2022 Sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik dogrultusunda hareket etmeleri gerektiğini" söylesinler. Yine başvuruyu almazlarsa red gerekçelerini yazılı olarak kendilerine vermelerini istesinler.
red gerekçelerini " biz bu başvuruyu şu sebeplerden dolayı almıyoruz kabul etmiyoruz." diye açıkça yazsınlar, versinler, oyle reddetsinler.
Ama şunu söyleyim, mevzuat açısından hükümsüz ve böyle saçma bir gerekçeyle reddeceklerini böyle bir saçmalıgı yapacaklarını düşünmüyorum. Böyle bir cesareti kimse gösteremez.
Tekrar bu şekilde başvursunlar, yine olumsuz çıkarsa doğru Valiliğe gitsinler. Sorunu anlatsınlar. Valilik bu işi çözecektir.
...
2022 ile ilgili Kanun
2022 aylıkları ile ilgili Yönetmelik