Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurusu yapana kadar GSS kapsamında prim ödemeli miyim?

vendett@

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
gelir testi yaptırdım ve sonuç 37 lira çıktı. yüzde 46 raporum var.2022 maaşı almıyorum.acaba başvursam 2022 ye çıkma ihtimali varmı.sydv ye sordugumda yeni genelge cıkacakmış artık 2022 basvuruları mal mudurlugune değil bize yapılacak. bana aralıgın 20 sınden sonra gel yeni bir bilgisayar programı gibi birşey cıkacak dedi.bu borcu ödeyeyımmı dıye sordum cevap veremedi.acaba basvursam bir sonuç alırmıyım

Aylık 37 TL (aslında 35,50 olmalı) GSS prim borcu ödüyorsanız G1 gelir grubundasınız demektir ve G1 gelir grubunda olan bir kişinin aylık geliri 295,50 TL ile 886,50 TL arasındadır. Bu durumda 2022 aylığından yararlanamazsınız. Fakat gelir testlerinde de yanlış hesaplamalar oluyor, bu kadar geliriniz yoksa gelir testi için itiraz dilekçesi verin SYDV'ye.

işte yanlışlıkta burada.işten ayrıldım.şu an çalışmıyorum.yani hiçbir gelirim yok.bu para veya kazanç ailemin.zaten bu gss nin en buyuk artık aptallığı diyeceğim hem sen özgür bireysin 18 den buyuksun kendı ayaklarının ustunde dur dıyor hemde anne baba veya evdekilerin kazandıgı paradan bana borç çıkarıyor.değil 37 lira 1 lira dahi ödemem itiraz edeceğim.birde 2022 maaşı hesaplaması ile gelir testi hesaplaması farklı galiba.memura sordum aralıgın 20 sinden sonra artık biz yani sydv 2022 maaşına bakacagız dedıler. ozaman gelin basvurun dedi.yani siz 37 lira ödüyorsunuz alamazsınız demedi.yıllardır prim ödüyoruz ssk ya ve en son nezaman hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum.ve 7 8 aya işssizim diye bana borç çıkartıyor hemen.acaba o ödediğimiz okadar prim ne işe yarıyor. 1 kac arkadasıma en yuksek gelirden cıkmış sen yıne sanslısın dıyorlar. ıtıraz edeceğim gerekirse dava acarım.ödemem.calışrken aylık en az 1500 lira prim yatıyormuş baktım ssk dökümlerime.ben 1 kac ay işsiz kaldım dıye birde borcmu cıkarıyorlar.

Ama hanenize giren toplam gelirin hanenizdeki kişi sayısına bölünmesiyle kişi başı gelir hesaplandığından sizin geliriniz olmaması ama hanedeki diğer kişilerin geliri olması otomatikman sizin de gelirinizi arttırıyor. Buna itiraz edemezsiniz çünkü yasa böyle. Benim itiraz edin demek istediğim konu size G1 gelir grubu hesaplandıysa ve kişi başına düşen gelir 295 TL'den az olduğuna inanıyorsanız SYDV'ye gelir testi için itiraz verin. Bu şekilde belki G0'a düşerse gelir grubunuz aylık 35 TL ödemekten kurtulursunuz.

Eğer itiraz ettiniz ve yeni gelir testiniz sonuncunda gelir grubunuz yine G1 çıkarsa 3. bir itiraz etme şansınız kalmıyor. Bu durumda primlerinizi aylık olarak fazla biriktirmeden ödemenizi tavsiye ederim. Çünkü ödemediğiniz sürece o borç faiziyle birlikte daha da birikecek. Daha sonra toplu para ödemek daha zor olacaktır eminim.

bu nasıl yasa.hangi akılla hangi düşünce biçimiyle cıkardılar bu yasayı.benim asıl ıtırazım şuna.şimdi ben calışmıyorum.gelirim yok.haliyle tek başıma kira faturalar vs ödeyemıyorum.bu yüzden abımle yasadıgım için yani sırf onun kazancı maaşı nedeniyle neden bana aslında bana değil abime borç çıkarılıyor.gerçi gene ben sanslıyım kımı arkadaslara 212 lira civarı çıkmış.bu gelir testi kriterlerinide kimse bilmiyor.piyango gibi birşey.itiraz edicem gelişmeleride buradaki arkadaslara yol gösterır referans alırlar diye yazarım.bilgilendırmen için tesekkürler

benimde kardeşim gss 'ye prim ödüyor primler birikti 426 tl oldu .ödeyemiyoruz benim 2022 maaşım kesilirmi yada primden muaf olmak için ne yapmalıyız ?

itiraz edebilirsiniz ve tekrar gelir testi yaparlar.ama ben araştırdım hiç itiraz edipte prim ödemesi azalana rast gelmedim.ancak dava etmeyi düşünebilirsiniz.birde kardeşinin borcu için senin maaşını kesmezler.yalnız şöyle birşey varmış uygulandıgını görmedım ama prim borcu yuzunden e haciz mesela kardeşinin banka hesaplarını durdurmak gibi şeyler varmış bunuda galiba 2013 te uygulamaya baslayacaklar.ben şahsen ne olursa olsun ödemiyeceğim.işsiz geliri olmayan birinden nasıl olurda haraç alırlar anlamıyorum.kaldiki galiba senin aldıgın 2022 maaşı bile kardesının geliri sayılıyor.yani senin aldıgın paraya ortak oluyor.

bu gelir testi neye göre hesaplanıyor hanede ki tüm kişilerin gelirinemi yoksa sadece kişinin kendi gelirine göremi hesaplama yapılıyor ?

teoride ailedeki butun bıreylerın her ne ad altında olursa olsun geliri toplanıyor bu gelirden faturalar kira gıda vs cıkarılıyor kalan para hane halkına eşit bolusturuluyor.bolunen bu para kişi başına 295 lira altı ise gss prmini devlet ödüyor.295 ila 892 lira arası ise 37 ödüyorsun.bu 112 daha sonra 215 lira diye artıyor.asgari ücret baz alnıyor.rakamlar net olmayabılır.teori dedım cunku kımse kestıremıyor ne kadar cıkacagını. piyango gibi

Üst Alt