Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurusu yaptım. Toplu maaşım ne zaman yatar?

ugurates

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam ben seyrek bayılma ve antısosyal kişilik bozuklugunsan yuzde 44 rapor aldım eve gelıp baktılar rapor tarıhım 02.12.2013 yazıyo ben şimdı 6 aylıkmı toplu para alıcam bıde benım raporum 1 sene ben sımdı engellı kımlıgı cıkartabılıyormuyum toplu tasıma araclarına ındırımlı bınebılmek ıcın bıde benım dogum tarıhım 16.09.1985 maaşim hangı gunde yatmış olur

uğurateş şu soruma cevap verir misin ablası?
2022 engelli aylığı için vakfa ne zaman başvurdun ve sana verilen formu doldurdun?
toplu paranı hesaplayabilmem için vakfa ne zaman başvuru yaptığını ve başvuru formunu doldurduğunu bilmem lazım.
...
raporun bir senelikmiş. raporunun süre bitim tarihini de yazar mısın?
tabi ki engelli kimlik kartı çıkartabilirsin raporunun süresi dolmadıysa. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvur çıkart engelli kimliğini.
...
Aylığın baglandı mı?
Aylığının baglanıp baglanmadığını alo 144'ü arayarak ya da vakfa giderek ögren.

ablacım ben vakıftan 28.11.2013 tarıhınde sevk aldım ama saglık kurulundan gelen raporda 02.12.2013 yazıyo 1 sene surelı rapor aldım engellı kımlıgı ıcın vakıfa soyledım bız vermıyoruz dedı bıde abla yuzde 50 olan raporumu yuzde 44 e dusurmusler ben bunu vergı ındırımı ıcın kullansam oranım yıne dusermı dusse bıle maaşim kesılırmıabla raporda sure bıtım tarıhı yazmıyo sadece raporun gecerlılık suresı bır yıl yazıyo abla daha 2 gun oldu vakıf eve bakmaya gelelı raporumun suresıne daha 1 sene var bıtmesıne abla ben vakıfa basvuru yaptıgımda form falan doldurmadım sadece bana tokat devlet hastanesıne sevk verdıler abla raporum surelı olsa b sınıfı ehlıyetım var etkılermı sızce ehlıyetımı seyrek bayılmadan yuzde 20 antısosyal kişilik bozuklugundan da yuzde 30 vermişler ama toplamda yuzde 44 yazıyo

abla o formu vakıftan arkadas eve bakmaya gelınce sordu anlattık yazdı ve imzaladım vakıftan sevk aldıgım da verılmedı o form

o azevelkı anlattıklarımla ılgılı ne dersın ablacım uzunca yazdım ya 1 saat önce

engelli kimlik kartını aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip oradan alacaksın ablacım.
O raporu vergi indiriminde kullanırsan düşüreceklerini sanmıyorum. Düşürseler bile bu 2022 aylığını etkilemez. senin hastaneden aldığın rapor önemli.
Bu açıdan 2022 aylığı için sorun yok. lakin vergi indirimi ile ilgili sorunu şuradan sor:Sakatlık - Vergi İndirimi bir yıl süreli raporunun olması sorun olmaz diye düşünüyorum. ama yine de vergi indirimi için verdiğim linkten sor.
ehliyetle ilgili sorunu şuradan sor:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

ablam bahsettiğim formu evde imzalatmışlar sana. bu durumda 2 gün önce geldiklerine göre göre başvuru tarihin 2 gün önce saymışlardır! Sana başvuru alındı belgesi vermişlerdir. Orada başvuru tarihi ne yazıyor.
Eğer 2 gün önceyse yani 31 Ocak ise senin aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur. Ve Mart'tan önce baglanırsa aylığın toplu paran 1 aylık olur.
O yüzden o formu ısrarla sordum sana. Sana bir belge vermiş olacaklar orada aylık başvuru tarihi kaç yazıyor soyle sonra bana.

ablacım benım suan elımde saglık kurulu raporumun aslı var baska hıc bısey yok vermedılerde ama ablacım elımdekı saglık kurulu yanı vakıfın bana aslını verdıgı raporumda tarıh 02.12.2013 yazıyo rapor tarıhı ve muracat tarıhı 02.12.2013 yazıyo

Tamam ablam. bir ara alo 144'ü arayarak aylık başvuru tarihini sorarsın.
Aylığın da bu ay için de baglanır inşallah. bu ay içinde baglanırsa toplu paranla birlikte Mart dönem aylığını 5 Mart'da alırsın. (doğum tarihinin son rakamına göre 5 Mart ödeme günündür)

Başvuru tarihin eger 31 Ocak ise toplu paran 1 aylıktır.
Fakat yine de başvuru tarihin için forma ne yazdılar bilemiyorum onu ogrenirsen toplu paranın kaç aylık oldugu konusunda daha kesin bilgi veririm.

tamam abla ögrenınce bılgılendırıcem senı cok saul pekı eger 02.12.2013 se basvuru tarıhım nakıt olarak tam kac lıra alırım mıktar olarak yazarmısın ablacım

abla basvuru tarıhım 02.12.2013 dıyolar toplam nekadar toplu para alırım mıktar olarak yazarmısınız

Uğurateş, o 2.12.2013 tarihi rapor tarihin. 2022 aylığı için dikkate alınmaz bu.
2022 aylığında başlangıç tarihi olarak başvuru yaptığın ve başvuru formunu imzaladıgın tarih baz alınır.
eger başvuru formunda başvuru tarihin 31 Ocak yazılmışsa başlangıç tarihin 1 Şubat olur. Bu durumda rapor oranına göre toplu paran 1 aylık olur: 283,13 Lira
Mart dönem aylığın da 849,39 lira olur.
toplam eline 1132,50 lira geçer Mart'ta.
başvuru tarihini söylemediğin için heyet eve gelince formu imzalattı dediğin için aylık başlangıç tarihini tahmini 1 Şubat belirledim.
Ama aylık başvuru tarihin ocak değil de daha onceyse durum değişir. ocak ayındaysa başvuru tarihin, o zaman aylık başlangıç tarihin 1 Şubattır.

Mart ayında iki aylık fark sende olmayacak. zaten şUbay ayı aylığını 2014 Maaşı ustunden hesapladım.
Sen Mart dnem aylığı olarak o yüzden 849,39 lira alacaksın unutma.

abla sordum vakıfa ve ayrıca 144 ü de aradım vakıftan sevk aldıgın tarıhten ıtıbaren hesaplanır dıyolar 28.11.20.13 sevk aldım 02.12.2013 rapor tarıhım ben o formu vakıfta doldurmuşum cunku eve gelen yetkılı sadece ımza attırdı form falan doldurmadım mıktar olarak nekadar alırım boyleyse

tamam ablam:) O halde vakfa gittiğinde sevk verdiklerinde sen formu doldurmuşsun ve teslim etmişsin demek. Önemli olan o formun dolruldugu tarih çünkü.
Sen 28 Kasım'da başvurmuşsan bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Aralık olur.
aylığın da baglandıysa senin 3 aylık toplu paran var. Bylece bu 3 aylık toplu paranla birlikte Mart dnem aylığını doğum tarihinin son rakamına göre belirlenen ödeme gununde alacaksın. onu da yazmıştım sana. sanırım 5 Mart olacaktı sen mesajıma bakarsın önceki.
şimdi gelelim kaç lira alacaksın?
Ocak ve Şubat için: 566,26
Mart dnemi için: 849.39
Aralık ayı için (bu miktar 2013 ikinci altı aya göre hesaplanıyor) :261,24 lira

Toplam eline geçecek para ise: 1676,89 lira
Aylığa başvuru tarihin Kasım ayında ise alacagın para bu kadar ablam:) Güle güle kullan inşallah:)
NOT: Rapor için sevk tarihin değil başvuru formunu doldurdugun tarih başvuru tarihindir. Onların anlatmak istediği sen vakfa gidince sevk edilince o sırada başvuru formunun da dolurulmuş oldugudur. Bu bilgilere dayanarak hesap yaptım ben de.
Çünkü aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihi takip eden aybaşıdır. Sen Kasım'da başvurduysan aylık başlangıç tarihin de 1 Aralık olur.

kalem... abla 2 haftadır vakıfta dosyam kurula gırmıyor unuttuk dıyolar bıde toplu para olayı kalktı dedı vakıftakı agbı bu dogrumu

abla 144 u aradım basvuru tarıhın 01.13.2014. dıyolar toplu nekadar para alırım m8ktar olarak yazarmısın

rapor tarıhım 02.12.2013 maşım bugunden ıtıbaren işlemıyormu azönce 144 u aradım basvuru tarıhın 13.01.2014.dıyolar toplu olarak nekadar para alırım mıktar olarak yazarmısınız

kalem... abla 144 u aradım azevel basvuru tarıhın 13.01.2014 dedıler nekadar toplu para alırım mıktar olarak tekrar yazarmısın lutfen hemen

toplu para dediğimiz olay aylık başlangıç tarihinden, aylık baglandıktan sonraki ödeme dönemine kadar olan paradır.
Aylıklar daha önce hem uzun sürede baglanıyordu hem de toplu para Zıraat bankası aracılığıyla ödeniyordu.
Şimdi ise hem kısa sürede baglanıyor hem de toplu dediğimiz para dönem aylıklarıyla birlikte ödeme döneminde PTT aracılıgıyla ödeniyor. Bunları demek istemiştir ALO 144'deki memur.
Eğer senin vakfa başvuru tarihin Ocak ayının 13'ü ise aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur. bU durumda toplu paran 1 aylıktır.
Eline de toplam 283,13 + 849,39 = 1132,52 Tl geçer.

yanı ben bu mart ayının 5 inde parayı alacakmıyım abla 1132 tl yı daha kurula gırmemiş hangı tarıhe kadar kurula gırmezse dosyam bu martta alamam 144 dıyokı bu maas donemınde alamazsınız ta hazıranda alırsınız dıyolar

28.11.2013 tarıhınde vakıfa basvurdum sevk aldım 02.12.2013 tarıhıde raporum cıktı evıme 31.01.2014 tarıhınde vakıftan bakmaya geldıler nasıl oluyoda basvuru tarıhım 13.01.2014 olıyo e zaten 31.01.2014 te evıme geldıler vakıftan

ablam Vakıf mütevelli heyeti demek ki daha karara baglamamış muhtaçlık kararını. Mütevelli Heyeti muhtaç olduğun yönünde karar verirse ve aylığın baglanırsa aylık baglandıktan sonraki ödeme döneminde ödenmeye başlar aylıkların.
Bu da Mütevelli heyetinin ne zaman karar vereceğine baglı.
Olmadı sıkışık durumdaysan vakfa git vakıf mütevelli heyetine, işlemlerin hızlandırılmasını ve Mart dönemine yetiştiirlmesini soyle. Ustelik Yönetmelik tüm iş ve işlemlerin 1 ay içinde tamamlanmasını soyler. Dolayısıyla yetiştirmek mümkünse yetiştirsinler. eger marttan önce aylık baglanmaz ve mart içinde ya da sonra baglanırsa dedikleri gibi hazirana kalır paralarını alman.

pekı abla pazartesı gıdıcem vakıfa bıde dıyelımkı basvuru tarıhım 13.01.2014 martta para alamadım hazıranda toplam nekadar alırım mıktar olarak

Ablam sen hele vakfa git durumu ogren ona gore bakarız. belki de Mart'a yetişir:) Eğer yetişmezse hesabı tekrar yaparım. Bu arada gitmişken vakfa başvuru tarihini de yeniden bir sor.

mrb ablacım bugun vakıf mutevellı heyetı raporumu onayladı aylık basvuru tarıhım 13.01.2014 dedıler mıktar olarak hesaplarmısın ablacım nekedar toplu para alırım sımdıden cok tesekkur ederım allah razıolsun e devlet uzerınden de baktım basvuru tarıhım 13.01.2014 yazıyo zaten vakıftakılerde oyle dedıler

Son düzenleme:
e zaten yukarıda bu şekilde de hesap yaapmışım ya ablam:)
aynen aktarayım o kısmı:

Eğer senin vakfa başvuru tarihin Ocak ayının 13'ü ise aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur. bU durumda toplu paran 1 aylıktır.
Eline de toplam 283,13 + 849,39 = 1132,52 Tl geçer.

yanı martta alabılecegım dımı abla kesın bıde ben engellı kımlıgıne basvurdum cocuk esırgeme yurdundan 25 gun oldu suanda kımlıgım yok kımse bılmıyo o dıyokı ben gonderdım o dıyokı ben gonderdım 144 dekı on kişi hep farklı soyluyo mayısta alırsın dıyen var hazıranda alırsın dıyen var daha bırbırlerınden haberlerı yok abla maas hesaplamaları nezaman bellı oluuyor ben parayı postaneyemı gıdıp alıcam bana postaneden kagıt falan gelecekmı yoksa dırek gıdıp alayımmı bıde ben vakıfa basvuru tarıhım 28.11.2013 dıye bimere sikayet ettım bımer valılıge valılıkta sydv gondermıs 1 haftadır daha sonuc alamadım yıne basvuru tarıhım 13.01.2014 yazıyo sonucta vakıfa basvurdugum tarıh bu bu gunu dıkkate almaları gerekıyodu ama olsun dama maasa baglanmadan 3 ay gectı ne dıyeyım allah dıer kardeslerımıze yardım etsın

uğur, doğum yılın kaç senin? ona göre gidip PTT'den alacaksın.
maaşın baglandıysa Mart'da alırsın. Doğum yılını yaz sen bi...

1985 abla maasımın baglandıgını nasıl anlıycam pekı

alo 144'ü ara ve "aylığının baglanıp bağlanmadığını" sor. eger baglandı derse tamamdır.

mütevelli heyeti muhtaçlık kararını onayladı dedin sen. eger onaylandıysa ardından baglaanmıştır. yine de aalo 144'ten sor bunu.

aylığını PTT'den 5 mart'da alırsın o zaman da. T.C. No'lu kimliğinle gidersin PTT'ye.

Bende bas vurdum 4 ay oldu 144 aradim baglandi dediler peki ne kadar alirim rapor oranim yuksek benim ortalama ne kadar odeme yaparlar ayrica kurumvs haklarim neler nelerden faydalana bilirim beni bir aydinlatirmisiniz

Üst Alt