Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 başvurusuyla ailemin dahi bilmediği engellilik hali ortaya çıkacak!?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar başvurumu bugün yaptım ankarada elektrik elektronik müh okuyorum yani gerçekten ihtiyacımız vardı uzun süre çalışamıyacak kadar kötü durumlarda olanlar var diye engelli raporunu bile almadım kendim çalıştım kazandım ailemi geçindirdim ama artık gücüm kalmadı o yüzden maaşa başvuru yaptım ama bugün başvuru sırasında memur moralimi bozdu

komşulara soru sorabilirlermiş engelli olduğumu sadece küçük ablam biliyor annem bile bilmiyor başvuruyu iptal etsem okul hiç bittmeyecek benim hastalık iyice artacak başvuruyu geri çekmezsem komşularım psikiyatri engelli olduğumu muhtaç olduğumuzu öğrenecekler çok canım sılıldı çookk hyatım nerden nereye geldi bu arada raporum %70 bipolar bozukluk sizce napıyım.

Komşulara felan birsey sorulmuyor memur eve geliyor yazıp çiziyor gidiyor ama annenin haberi olmalı. Hayatın gerçekleri bunlar kabullenmelisin 3 günlük dünya takma bu kadar.

Maaşa gelince bu yasal hakkımız oluyorsa almalisin bunun gururu olmaz kimseye özelliklede konu komsuya açıklama yapmak zorunda değilsin bence sadece annene nasıl daha az üzülecegi şeklinde anlatabilmeyi dusunmelisin Hersey yoluna girer merak etme Allah de gerisini bosver

Fatma hanim

annem 25 yıldır panik atak hastası ayrıca bir iki ay önce kalp ameliyatı oldu ona şuan nasıl söyleyebilirim çok evhamlıdır çookk

merhabalar arkadaşlar kasım ayının 3'ünde evime kaymakamlıktan geldiler inceleme için ben başvurumu ekim ayının 5'inde yapmama rağmen e-devletden baktığım da başvuru tarihi 3.11.2017 olarak görülüyor bu durum normal mi? engelli aylığımı alırken 1 ay eksik mi alrıım? eğer normal değilse ve engelli aylığımı eksik alacaksam nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler şimdiden.

Kalem
Evet abla 2022 başvurdum

@mosnter0606 başvurmana sevindim ablası. ekimde başvurmuşsun ama e-devette başvuru kasım görünüyormuş. bu durum 1 ay eksik maaş almana sebep olur tabi.

başvuru tarihini takip eden ay başı aylık başlangıç tarihidir ve ödemeler aylık başlangıç tarihinden itibaren hesaplanır.

sen ekim ayında başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olur. kasım + aralık dönemi aylığı (aralık,ocak ve şubat) toplam 4 aylık ödeme yapılır.

ama başvuru tarihin kasım yapılmışsa aylık başlangıç tarihin 1 aralık olur ve sana sadece aralık dönem aylığı olmak üzere 3 aylık ödeme yapılır.

ekim'de vakfa gittiğinde raporu vermişsen, başvuru formun doldurulmuş ve imzalamışsan, başvuru alındı belgesi verilmişse; başvuru tarihin ekim ayı olmak zorunda. bu durumda vakfa gidip yanlışlığı düzelt.

Kalem

ekim ayında başvuru yaptım ama elime başvuru belgesi vermediler bu durumda ne yapmam gerekiyor sonuçta evime geldikleri gün başvuru yapmam imkansız.

@mosnter0606 ekim'de raporu vermişsin. başvuru formunu doldurmuşsun. sana başvuru alındı belgesi verilmediyse onların sorunu. ama raporu vermediysen başvuru olarak ekim dikkate alınmaz bilgin olsun.

ekimde raporu verip başvuru formunu doldurduysan başvuru tarihinin ekim olarak girilmesi gerekir sisteme. yönetmelik gereği başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılıyor. onların hatası senin maddi kaybına yol açmamalı. o yüzden vakfa gidip yazılı olarak başvuru tarihinin ekim olarak düzeltilmesini iste.

başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir. ödemeler de aylık başlangıç tarihinden itibaren yapılır. vakfın başvuru tarihi olarak ekim yerine kasım ayını sisteme işlemesi 1 aylık hak kaybına yol açar. bu yüzden magdur olmaman için vakfın başvuru tarihini ekim olarak düzeltmesi gerekir.

Kalem

abla bugün gittim konuştum başvuru tarihimi eve ziyareti tarihi olarak girmişsiniz dedim kontrol ettiler daha sonra beni ev ziyaretime gelen arkadaşa yönlendirdiler o da ben zaten ay kaybetme diye dosya bana gelir gelmez işlemini yaptım dedi sonra yüzüme bile bakmadı bende bir şey diyemedim bu durumda sanırım yapacak bir şeyim yok çok da iyi olurdu fazladan bir aylık bütün kışın doğalgaz masrafını çıkarırdım aralık ayında kısmet değilmiş.

raporu ve başvru formunu da ekimde onlara vermiştim zaten. bundan sonra her başvurumda başvuru alındı belgesi istemek farz oldu.

saol abla ilgilendiğin için

2022 aylık başvuru tarihi yanlış görünüyor. Nasıl düzeltilir?

arkadaşlar ekim ayınının 10'unda kuruma sağlık raporumu ve başvuru belgemi verdim maaşım bağlandı ama başvuru tarihi evime geldikleri gün olarak 02-11-2017 olarak girmişler bu durumda 1 ay eksik maaş alıyormuşum düzelttirmek için konuşmaya gittim ev ziyaretime gelen arkadaşa yönlendirdiler o da ben zaten ay kaybetme diye girişini dosya bana gelir gelmez yaptım dedi sonra yüzüme bile bakmadı bu yanlışı nasıl düzeltebilirim yardımcı olun arkadaşlar

Kalem;

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı ali**** - 289160 ali ***- 28916044734 03/11/2017 - - Devam Ediyor - KEÇİÖREN-ANKARA Güçlükaya Mahallesi Cumhuriyet caddesi Savur Sokak Keçiören Hükumet Konağı griş kat Tel No: 03123816212

doğum tarihim:23,03,1992

Son düzenleme:
mosnter0606 ablası, e-devlette ödeme bilgileri yok. sadece aylık durumunda "devam ediyor" yazsıı var.
aylığın baglanmış. ama işlemlerin yetişmediğinden sana aralık'ta ödeme yapılmamış. bu durumda birikmiş ödemenle birlikte mart dönem aylığını mart'ta alacaksın.

mosnter0606

Monster,senin maaşında herhangi bir hak kaybın yok zira senin başvuru tarihin ekim ayının 10'u,ve aylık başlama tarihinde kasım ayının başı.

Maaş başlama tarihin,başvuru tarihin olmayıp senin dosyanın onaylanarak maaş bağlanabileceği karar tarihidir.Maaşına gelince,kalem hanımın sözettiği gibi aralık ayına malesef maaşın yetişmemiş fakat,mart ayında toplam beş aylık olarak alacaksın sanırım.

Mehmet005 sana 2022 sayılı kanun cevap versin:

2022 sayılı kanun der ki:

"Madde 3 - Bu aylıkların başlangıç tarihi, ilgililerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacakları yazılı müracaatlarını takip eden aybaşıdır. "

ilgili Yönetmelik de şöyle diyor:

"Ödeme
MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

arkadaş ekim'de başvurduguna göre aylık başlangıç tarihi 1 kasım'dır ve arkadaşa 1 kasım'dan itibaren ödeme yapılır.

ama e-devlette başvuru tarihi kasım girilmiş. bu duurmda aylık başlangıç tarihi 1 aralık olur ve arkadaşa 1 aralık'tan itibaren ödeme yapılır.
bu da arkadaşın 1 aylık eksik ödeme almasına yol açar.

Kalem
Kalem hanım hayırlı geceler,bu konuda bende aynı şeyi söyledim zaten,arkadaş ekim ayının onunda başvuruyu yapmış maaşıda kasım ayı itibari ile başlamış.Aynı konuda hem fikiriz,fakat arkadaş maaş başlama tarihini vakfa başvuru tarihi olarak biliyor anladığım kadarıla sıkıntısıda ondan kaynaklanıyor,
Ben yalnızca o konuda arkadaşı bilgilendirmek istemiştim.
Umarım sizi yine kızdırmamışımdır.
Bu arada monster e devlet'te yazan tarih aylık başlama tarihindir,ne kadarda başvuru tarihin olarak geçse'de.

Mehmet005
kızılacak bir şey yok ki ortada. niye kızayım ki:)
şu şekilde demişsin:" Maaş başlama tarihin,başvuru tarihin olmayıp senin dosyanın onaylanarak maaş bağlanabileceği karar tarihidir." siyahla belirginleştirdiğim bu ifade yanlış. bu ifadeden farklı anlam çıkıyor. doğrusu şu şekilde olmalı:" Maaş başlama tarihin,başvuru tarihin olmayıp başvuru tarihini takip eden aybaşı" olmalı.

ayrıca mosnter0606 aylık başlangıç tarihi olarak başvuru tarihinin alınmadığını biliyor. başvuru tarihini takip eden aybaşının aylık başlangıç tarihi oldugunu bildiğinden e-devlette başvuru tarihinin yanlış girildiğine itiraz ediyor. çünkü bu durumu en başta ben izah etmiştim ona. ödemenin aylık başlangıç tarihine göre yapıldığını, aylık başlangıç tarihinin de başvuru tarihini takip eden aybaşı olduğunu ona yazmıştım.

@Kalem,

Melek hanım kusura bakmayın,anlatmak istediğimi yazmayı cahilliğimden dolayı becerememiş ve gereksiz yere yanlış ifadelenmesine sebeb olmuşum,belki aynı hatayı şuanki ifadelerimde'de kullanmış olabilirim bu konuda beni anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum.

Monsterın konusuna gelecek olursak dikkat ederseniz kendisi başvurusunu ekimin 10'unda yaptığını ifade etmiş ve 11. ay olarakta odeme başlangıcını e devlet'te görmüştür.

Yani bu durumda,ekimde başvuran kasım ayında ödemesini almaya başlamıştır,bunda bir sorun varmı,yok.
Tek sorun monsterin başvuru tarihinden başlayarak maaş alacağını düşünmesinden dolayı kaynaklanmış olmasıdır.

Mehmet005 e-devlette aylık başlangıç tarihi yazmıyor ki. başvuru tarihi yazıyor. sorun da orada işte. başvuru tarihi olarak kasım yazmışlar.
e-devlette başvuru tarihi kasım yazıldığı için de aylık başlangıç tarihini 1 aralık alacaklar.

e-devlette hiçbir zaman aylık başlangıç tarihi yazmaz. başvuru tarihi yazar hep. onu da yanlış yazmışlar.

@Kalem,
Melek hanim sorunda zaten e devletten kaynaklanıyor. E devletteki söz konusu başvuru tarihi,aslında vatandaşin başvuru tarihi olmayıp,maaşın onaylanma ve başlama tarihidir.

Zira,kuruma başvuran arkadaşların tamamına sorarsanız e devlette geçen tarihten önce kuruma başvuru yapmışlardır,ve kendilerine bakanliktan ve vakiftan gelen onay sms'inde e devlette geçen tarih yazilıdır.

Mesela, Monster ekim ayının 10'nunda kuruma başvuruda bulunmuş ve kendisine daha sonra mutlaka,bakanlıktan ve vakıftan şöyle bir sms gelmiştır.

Kurumumuza başvurunuz 03.11.2017 tarihinde onaylanmış olup,maaşınızı mart döneminde çekebilirsiniz denmiştir.

Ve bu yukarıdaki tarih,aslında e devlette başvuru tarihi olarak ne kadarda geçsede,aslında maaş onay ve başlama tarihidir ve hesaplar o tarihe göre yapılır. Size bu yukarıda yazdıklarım 2022 maaşını alan biri olarak,birebir yaşamış olduğum sürecin konumuzla alakalı kısmıdır.

@Mehmet005 boşuna konuyu neden uzatıyorsun? işi gücü onca soruyu bırakayım, senin uzatmalarına mı cevap vereyim!
saçmalayıp duruyorsun!

bildiğin şeyleri paylaşmak istiyorsan paylaş. ama bir daha senin yanlışlarını düzeltmek için vaktimi harcamayacağım!

@Kalem
İyide melek hanım yukarıda bahsetmiş olduğum eksik ve yanlışlıklar benim yanlışlarım değil ki,bakanlığın ve vakıfların uygulamış olduğu sistem,bana niye patlarsınız beni niye haksız yaparsınız anlamnadım.

Sistem size yukarıda yazdığım gibi işliyor,bu konuyu yönetmelikte yazanları yazarak değil,bu süreci birebir yaşayıp maaş alan arkadaşlardan bilgi alarak ve irdeleyerek paylaşsanız daha sağlıklı olur sanırım. Zira yaşananlar,yönetmelikte yazılanlarla malesef bir değil.

Bu konuda beni irdelemek,yerine maaş alan arkadaşlardan bilgi alsanız bu yaşanan sürece sizde şahit olacaksınız.

@Mehmet005
şu üyenin sorusunu bir cevaplar mısın?

"[SIZE=1]edevlette ekim 18 başvuru, aralıkta alabilirmiyiz 40 puan ilk defa engelli yakini 18 alt yaş saygılarımla cevaplarsaniz [/SIZE]

e-devlette başvuru tarihi 18 ekim yazıyor.
bu aralık'ta kaç aylık alacak sence? aylık başlangıç tarihi kaç?

şu üyenin sorusunu da cevaplar mısın?

[SIZE=1]"Bn 18 yasindayim rapor oranim %88 ve bn 24 agustosta basvurdum kaymakam isinde oldugu icin eylul ayi icinde onaylandi bn ne kadar alirim maasi 2 maas yatarmi"
[/SIZE]

evet forum senin @Mehmet005
ocak'ta 2018 yılının 2022 aylık miktarlarını hesaplamak için geleceğim. o zamana kadar üyeleri bilgilendirirsin.
selametle!

NOT: burada sadece uyeyim. vaktim varsa soru cevaplarım yoksa çeker giderim! site yönetimiyle bağım yoktur. cevapları tamamen gönüllü cevaplarım. canım istemezse cevaplamam.

ben bir uyeyim!
sizin gibi!

keyfim kaçarsa, huzurum kaçarsa, sizin gibi kaçarım ben de!
huzurum kıymetlidir.

bir kişi bile huzurumu bozsun,kaçarım!
selametle!

Kalem
Melek hanım bu tavrınıza karşı şoktayım biliyormusunuz,
Burda ben hataliysam ki değilim,benim hatamın bedelini forum üyelerine kesemezsiniz.
Bu form sizin ve milyonlarca kardeşimizin.
Ve bu kardeşlerimizinde heran size ihtiyacı var.
Benim yukarıda yazdıklarım sizin yazdıklarınıza karşı asla itiraz mahiyetinde olmayıp,kendimin konuyla ilgili yaşadığı süreç ile ilgilidir.
Ve şayet konuyla ilgili anlattıklarımda size karşı en ufak yanliş bir sözüm veya sizi incitecek davranışım olduysa sizden özür dilerim,ayrıca gidecek bir kişi varsa oda siz değil bu form'dan gidecek tek kişide benim.
Gerçi benimde bu konuyla ilgili en ufak bir hatamın olmadığını yarın sakin kafayla baştan sona yazışmaları okuyunca anlayacağınızı umut ediyorum.
Sanırım bugece sizin için sorunlu bir geceydi,ve bu sorunlu gecenin faturasını bana kestiniz.
Ama şunu bilmenizi isterimki, bu platformda yazılarınızı takib eden ve takdir eden biri olarak ben bu tavrınızın hiç birini haketmedim.
Benim hatam, sorunlu gecenizde sizin yazınıza yaşanmışlığımı yazmak oldu.
Neyse,
Sağlıcakla esen kalın.
Ve,form'unuzun başında kalın.
Kardeşlerimizin heran size ihtiyacı var.

Kimseye soruluyor sadece evine ve evde kaç kişi var aylık geliri nedir onlara bakıyorlar hiç sıkıntı etmeyin lakin anneniz bu konuda bilgisi olmaz ise ozaman öğrenecek siz az çok bahsediniz hastalığını değil ama geleceklerini söyleyiniz bana hastaligimi sormadilar raporda yazılı zaten veya gelen memura annem durumumu bilmiyorum rica ediniz soylemesin sadece maddi yardım için geldiğini dile getirsin oda insan sonuçta bu konuda seni mağdur etmez inşallah

Kalem abla. Vakifi aradim olumlu sonuclanmistir dediler 2022 maasim. 05.12.2017. Basvuru tarihim.e devlette yazan tarihte ayni. %52 raporum var buna gore ne zaman ve ne kadar odeme alacagim. Saygilar..

Üst Alt