Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS ile öğretmen ataması ne zaman olacak?

talha1907

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bekle bekle yorulduk meb ne zaman yapacak bu atamayı bakan mahmut özerden hiçbir açıklama yok
2016 2018 2020 bütün senelerde haziranda atama yapıldı 6 7 yıldır böyle giderken fakat 2022 yılında kimsede ses seda yok yorulduk bıktık beklemekten milli eğitim artık daha fazla madur etme bizi bir takvim bekliyor bu kadar engelli öğretmen ve ailesi yeter artık

Çok haklısın hocam gerçekten engelli öğretmenler mağdur ediliyor ve hiçbir devlet yetkilisi sesimizi duymuyor

artık yorulduk yeter normalde haziranda olması gereken atama ağustos a giriyoruz yapılmadı
engelli öğretmenler yıldı artık

Şuan normal atama var aynı anda 2 atama yapmazlar. Eylülden önce beklemeyin.

Normalde 1. Atama çoktan olmalıydı

Gerçekten insan fenalık geçiriyor beklerken. Sınav Nisan da. Atamalarda ses seda yok. Dahası geçmiş yıllarda olan atamalara dair bile doğru düzgün bilgi yok fikir edinebilmemiz açısından. Resmen görünmez haldeyiz. Zaten bir avuç insan atayacaklar onun içinde bekletip duruyorlar, bir türlü önümüzü göremiyoruz

bir avuç insan atayacaklar onun içinde bekletip duruyorlar,

Deme öyle, bizler devlet ekonomisi için yük oluşturuyoruz önce planlarını yapsınlar, seçim de yaklaşsın o zaman sesleri çıkmaya başlar.

Eğitim alanında kemer sıkarsanız ülke bu hale gelir, siz de tablet dağıttılar diyerek kendinizi kandırırsınız ah vatanım ah.

Aynen öyle olur, seçim vakti yaklaşır ve dediğim gibi ancak bir avuç insan atanır sonra bir güzel nasıl da güzel atadık diye övünülür, birileri de alkışlayıp durur geri kalanlar da hep beraber seyrederiz

Galiba 3 aralıkta olacak artık bu döneme yetişmez gibi

aralık ta felan olursa yıldık yeter
mahmut özer çok büyük ayıp ettin engelli öğretmen adaylarına unutlmayacak

Bakan İnşallah dedi ve konuyu kapattı

Devlet büyüklerimizden de hiç bir ses cıkmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı atamaları branş bazında mı yapacak bilen var mı? Yoksa eski usul de mi devam edilecek.. Branş bazında kpss ile ekpss arasında açılmayan branşlar var. Kpss'den artan sayı ekpss kadrosuna ekleniyor gibi bir açıklama yapmıştı değerli büyüklerimiz. Ben 2010 yılından beri ekpss'yi takip etmeye çalışıyorum. İlk yıllardaki atamalarda branş söz konusu değildi. Sonraları ki sınavlarda ise Kpss gibi branş bazı söz konusu oldu. Fakat orada da kpss de açılan branşlar açılmıyor maalesef. Yine kendimi en pozitifinden ayrılmış hissettim. :)

Arkadaşlar merhaba.
Ortaokulda Gih memuruyum. öğretmen olarak atanmak istiyorum.
Aklıma takılan bir takım sorular var. Cevaplarsanız memnun olurum.
1. MEB personeli olduğum halde öğretmenliğe geçişte yeniden EKPSS girmem gerekiyor mu yoksa direkt geçiş hakkımız var mı ?
2. Memurluktan istifa gerekiyor mu tercih yapmak için?
3. EKPSS sonrasında alan bilgisi sınavına girecek miyiz?
4. Atamalarda tercih yapılırken yaşadığım yerde tercih yoksa başka bir ili tercih ederek kazanıp buraya naklimi alabiliyor muyuz?
Şimdiden teşekkür ediyorum. Rabbim işinizi rast getirsin.

Geçen yıl bu zamanlarda atama ilan edilmiş. Sınav olalı 6 ay oldu ama hala ses yok.

Engelli öğretmenlerin kadro duyurusu geçen yıl 11 ekimde yapılmış bu yıl hiç ses seda yok ya alım çok az olacak yada bir müjde var olabilir ama benim inancım az bir kadro ile yılı kapatmak istiyorlar zaten öğretmen Eylül ataması da yapmadılar ne yapmak istiyorlar bilmiyorum pandemi den önce yıl içinde 1750 engelli öğretmeni atıyorlardı yılın sonu geldi daha bir ses yok

Livaa kardeş
1. meb personeli olsanda tekrar sınava girmen gerek.
2.tercih yapman için istifa etmene gerek yok.
3.alan bilgisi sınavına girmiyorsun.
4.öğretmen olarak atandıktan sonra aile yanına mazeret ataması ile gidebilirsin diye biliyorum.

Ekpss üstünden aylar geçti hiç bir ses yok engelli öğretmenler için Eylül ataması da yapılmadı şubat ataması içinde ne bir duyuru nede bir bilgilendirme var 4 bir yana müjde salan devletimiz niye konu engelliler olunca böyle sesiz kalabiliyor engelli öğretmenlerin sayısı 4bin kadar bir seferde 20 öğretmen atayabilen devletimiz 2024 ekpss sınavına kadar bu 4bin engelli öğretmeni izi çok rahat arayabilir bunda kimsenin kuşkusu yok ama neden bu kadar sesiz kalınıyor engellileri sosyal hayata dahil etmek bir kadro sorunu olarak görünmez sosyal devletin bir gereği olarak yapılması gereken bir görev olarak görülmesi gerekmekte değilimdir. Böyle gider ve yeterince kadro açılmaz ise 2023 ve 2024 mezunları engelli öğretmenlerle engelli öğretmen sayısı 7binleri bulucak ve atanmaları imkansız durum alacaktır.

2323 engelli memur kadrosu açılmış bunca ay sonra böyle az bir kadro sayısı beklentileri hiç karşılamadı. Çok yakında engelli öğretmen kadro sayısı da açıklanır ama durum şunu gösteriyor ki o sayıda 500 veya 750 olacak gibi bu 9 ay geçmiş sınavın üstünden ve şürda 2 ay sonra seçim var neler oluyor nasıl oluyor hiç bir anlam veremedim

Sabırla bekliyoruz inşallah yakın zamanda açılır

Atamalar yapıldıktan yada tercihler yapıldıktan ne kadar sonra göreve başlanıyor?

Öğretmenlikten şubat veya eylülde göreve başlanır

bu cuma günü okullar kapanıyor. bakanlık sonrasında atamayı gündemine alabilir. ama normal öğretmenlerden de bir atama baskısı var. seçim nedeniyle umuda kapılmışlar ve şubatta atama istiyorlar. yalnız onlarda mülakat da olduğu için şubatta göreve başlamaları mümkün değil.

Şubat ataması rüya oldu şayet bir atama olsa bile seçimden önce engelli öğretmenlerin göreve başlaması Eylül olur tabii atama olursa

poyraz.

EYT gibi sandığı etkileyebilecek bir çoğunluk olsaydı çoktan halledilirdi.

Kimse kusura bakmasın, bunların hepsi sandıkla doğrudan bağlantılı.

Evet 5bin kadar engelli öğretmen var ve kimsenin umurunda değil normal öğretmenler 100 bin gibi bir sayıyı nerdeyse kabul ettirme aşamasına geldi hadi 100bin olmasa bile 50 bin garanti biz 5 bin engelli öğretmene kadro diye 9 aydır Twitter da nerdeyse yalvaran Twitter ler atasakta kimse bizi görmüyor hakkımızı istiyoruz lütüf değil ama sayı az olunca kimse umursamıyor işin ilginç tarafı muhalefet dende destek yok albirini vur ötekine

Üst Alt