Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engeli maaşı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

korkma

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Abilerim ablalarım kardeşlerim benim bir sorum olacak konu başlığında da belirttiğim gibi 2022 engeli maaşı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir acaba % 89 raporum var bedensel engeliyim kendi adıma başvuracam 21 yaşındayım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Rapor ve kimliğiyle sydv gitmen yeterli, evdeki gelir kişi başı 423,58 TL yi geçmeyecek

Kişi başına düşen sınırı neden olsun ki bu benim hakkım olan bir aylık değil mi 423,58 TL neden var

İşin pis tarafı bu işte. Senin en doğal hakkın olan şey için... Bir sürü prosedür ve engel çıkartılması...

Emekli olana soruyorlar sanki. Zengin misin fakir misin diye.

Engelli ise engellidir. Neyse hakları ver işte... Ama yok! İlla prosedürlere boğacaklar insanları...

Acaba bir avukata danışsam bir faydası olur mu ki

olur olur olmaz mı ama sadece avukata faydası olur avukat danışma ücretini alır.size hiç bir faydası olmaz çünkü kanun açık ve net 2022 maaşının nasıl bağlanacağına dair.Her engelliye maaş bağlanmıyor gelir kriteri var rapor var var da var.

sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka bağlanmış ya da nafaka bağlanması mümkün olanlar hariç olmak üzere, her ne nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olduğu ya da aynı tutardan fazla gelir sağlamasının mümkün olmadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit olunarak muhtaçlığına karar verilenlerin...
Avukat degil hakime danışman degismez

Ne yaparsam yapayım olmuyor yani 423,58 TL sadece 433,00 TL ile geçiyorum ya haksızlık ama sadece 10 TL ya

Öyle suç bu yasayı çıkaranda önce sadece başvuruda bulunanın gelirine bakarlardı şimdi aynı evde yaşayanların toplam gelirine

korkma 2022 aylığı hak sahibi olabilmen için 2022 sayılı Kanun hükümlerine göre şartlara uygun bulunman gerekiyor. bu şartlardan biri de hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırıdır. bu sınırı geçtiğin takdirde 2022 aylığı baglanmaz sana.

sınırı sadece 10 TL ile aştıgını yazmışsın. kirada mı oturuyorsunuz peki?
eger kirada oturuyorsan "emsal kira bedeli" toplam hane gelirinden düşülüyor. bu durumda hane gelirin uygun çıkar. kirada oturuyorsan kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 aylığı başvurunu yap.

Arkadaşım yanlis bilgi verilmiş sana rica ediyorum bilmeden yanlış bilgi vermeyin..423 lira değil 483 lira sınır..483 lirayı geçmiyor san alabilirsin

Kalem aplam adama 423 lira demişler gelir sınırı...483 lira degilmi???sende gözden kaçırdın galiba aplam

483 bu yılın
423 geçen yılın galiba

Benim yüzde 50 raporum var 2022 den yararlanmam için nasıl heseplama yapılıyor kirada oturuyorum sadece annemin emekli maaşı var bide ben asgari Ücretli çalışıyorum toplam 4 kişi evde kalıyoruz bana yardımcı olursanız sevinirim...

Hanede emekli maaşı olan birisi varsa hiç bağlanmaz

Valla bende bugun basvurdum aldigim kizima 400 tl istirak nafakasi kira vermiyorum babamin evi ama o benimle yaşamıyor ben ve kizm ikamet ediyoriuz insallah olur

Üst Alt