Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engeli maaşında yersiz ödemelerin affı var mı?

Ferda.anil

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Oran düşüklüğüne bağlı faizle verilen parayı geri istiyorlar 30.205 tl 2012 de %14 verilen raporu vakifa bildirmedigimi gerekçe göstererek yersiz ödeme saydılar son aldığım rapor%92 ilk rapor %60 ikinci rapor %14 haksız oran verildi o zaman hastanede yolsuzluk vardı şimdi maaşım dan kesiliyor paranın yarısı cezaya af yokmu acaba

Size yardımcı olma açısından bana almıs olduğunuz sağlık raporlarının tarihleri ile beraber oranlarını sunar mısınız

Torba yasada engelli maaşlarının iadesine dair düzenleme mi var?

Mevcut durumda yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların devletten “engelli maaşı” alabilmeleri için üç yılda bir raporlarını yenilemeleri gerekiyor. Yeni raporda engellilik oranının yüzde 40’ın altına düşmesi halinde vatandaşın maaşı kesiliyor; devlet ilgili vatandaştan hem aldığı maaşı hem yasal faizini tahsil ediyor. Yeni yapılacak düzenleme ile devlet maaş iadesi ve faizden vazgeçecek.

O yasayı bir göstersene 3 yılda bir engelli raporu almak gerekli diye , neye göre yazıyorsun 2008 te süresiz raporu olup hala maaş alanlar var şu mevcut yasa dediğini bir göster be arkadaşım, yazmak için yazmayın be

Evet az önce gördüm haberde söyledi bu haberi

sezerer
O kanun raporu süreli olanlar içindir bacağı kolu vs olmayan engellinin bacağı yerine gelmeyeceğine göre .

sezerer

Kardeş ilk yazdığını soruyorum nerede yazıyor süresiz raporu olana 3 yılda bir yeniden rapor çikarilicak diye emreden kanun ,yine diyorum 2008 yılında süresiz rapor alıp hala 2022 maaşı alanı biliyorum ,hiçte yeni rapor çıkarmadı,benim sana sorduğum 3 yılda bir yenilenecek rapor diye emreden bi kanun veya madde göster
Sonra aile destek 850 olacaktı yine 450 yattı sadece boş laf , verdiğin linkte 2022 maaşı veya raporla alakalı tek bir kelime yok ,sen bana şunun kaynağını göster adam süresiz rapor alıp 3 yılda bir yenilenecek rapor diye nerede yazıyor,aksine önceki halklar geçerlidir diye yazar yeni yönetmelik çıksa bile ,kes yapıştır yaparak aslı astarı olmayan bilgileri yazmayın ,sallamayın ,algı yapmayin

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞINA DÜZENLEME

Mustafa Elitaş, düzenlemeyle, 65 yaşını dolduran yoksul yaşlılar ile engellilere bağlanan yaşlı ve engelli aylıklarına yönelik ödemeler gerçekleştikten sonra kişilerin ölüm, gelir değişikliği, engel durumu değişikliği gibi nedenlerle durumunda değişiklik olduğunun tespit edilmesi halinde yapılan yersiz ödemelerden kaynaklı alacak ve bunların ferilerinin terkin edileceğini belirtti. Kaynak ntv internet sitesi

Benimeşim
2013denberi
Süresizraporuvar
Maaşınıalıyor

Bazı haber sitesinde engellilerden 3 yıl sonrasında rapor istenecek bu yüzde 40 altında olursa maaşları kesilecekmiş inşallah doğru değildir doğru olursa çok engelli insan mağdur olacak yeni çıkacak torba yasaya bakmak gerek

Mevcut durumda yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların devletten “engelli maaşı” alabilmeleri için üç yılda bir raporlarını yenilemeleri gerekiyor. Yeni raporda engellilik oranının yüzde 40’ın altına düşmesi halinde vatandaşın maaşı kesiliyor; devlet ilgili vatandaştan hem aldığı maaşı hem yasal faizini tahsil ediyor. Yeni yapılacak düzenleme ile devlet maaş iadesi ve faizden vazgeçecek kaynak mynet haber

Zaralı58(Mevcut durumda yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların devletten “engelli maaşı” alabilmeleri için üç yılda bir raporlarını yenilemeleri gerekiyor)demişsin bu nerede yazıyor yönetmeliklerde böyle bir şey yok RAMAZN arkadaş ne yazmış bir oku
Kulaktan dolma, sallamasyon şeyleri yazmayın dediğin hakkında kaynak yönetmelik göster
Bak ne yazmış Ramazn arkadaş Benimeşim
2013denberi
Süresizraporuvar
Maaşınıalıyor
Hemen bir gazetede uyduruk bir haber kes kopyala yapıştır salla gitsin atmayın din kardeşimiyiz onuda bilmiyorum

Zaralıkardeş
Öylebirşeyyok
Arkadaşımızbiraz
Yanılıyor

Haber kaynaklarına bakabilirsiniz ntv haber sitesini okuyun mynet haber

RAMAZN yok be kardeşim kastı yazıyorlar, yazmış olmak için yazıyorlar uyduruyorlar2008 den beri engeli maaşı alan var hiç yeni raporda gitmedi

Bırak haber kaynağını yönetmelik veya kanun maddesi gösterin bunu yazanlar(Mevcut durumda yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların devletten “engelli maaşı” alabilmeleri için üç yılda bir raporlarını yenilemeleri gerekiyor)haber siteleri uyduruyor burdaki arkadaşlarda alıp buraya yapıştırıyor

A haberin sallamasyon haberi bu anlattığı hiç bir yönetmelikte yok

Konun çıkarsa bakarız inşallah böyle bir durum olmaz yoksa çok insan mağdur olacak

muntada al ansar
Anlayan anlamış boş boş yazıp hem insanların canını sıkma kimseyede saygısızlık yapma boş şeyi niye yazayım burda niye yazıyoruz bir birimize paylaşım destek amaçlı
Daha paylaştığım kaynağı açıp okumamışsın bursa allem küllem ediyorsun linke tıklayıp okuyanlar bak tv dede görmüş ve yazmış iyi bak. https://youtube.com/shorts/dtPBumspemU?feature=share

Son düzenleme:
Engellilik derecesi artar ya da süreli raporunun süresi biter bu durumda yeni rapor olabilir. Diğer türlüsü iş yüküdür.

sezerer

Sen benim canımı sıkma işine bak sen kimsin yalan yanlış bilgi yazıyorsunuz yukarda aile gov tr linkini paylaştım okuyun bir yerinde yazıyor mu 3 yılda bir rapor yenilenecek diye saygısız ,insanlara doğru bilgi verin ,birinin youtube de paylaştığından bana ne ,bak yukarıda aile sosyal politikalar bakanlığının linki var aç oku ,tabi okuman ve anlayışın varsa bak verdiğin linkte süreli rapor diyor adam siz hala tüm raporlar 3 yılda bir yenilenecek iddasindasiniz
Ya bana şu yazdığının kanun maddesini ,yönetmeliğini göstersene bak ben sana aile sosyal politikalar bakanlığı resmi sitesinin linkini verdim
*(Mevcut durumda yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların devletten "engelli maaşı" alabilmeleri için üç yılda bir raporlarını yenilemeleri gerekiyor)şu mevcut durumu anlatan bir kanun bir yönetmelik göstersene anlayalım cahil adam kes kopyala ile olmaz aslanim
Şu mevcut durumu gösterir bir tane kaynak ,yönetmelik, yada madde göster ,senden özür diyeyim ki cahil benmişim, ama önce kanun ,kaynak ,yönetmelik göster olurmu

Engelli ve Yaşlı Aylıklarında Yersiz Ödeme Borcu Silinecek

Arkadaşlar böyle bir haber dolanıyor kaç gündür. Ben de rapor süresi mağduruyum 1 buçuk yıla yakındır 2022 maaşımın 1/4'ü kesiliyor, bu aftan ben de yararlanır mıyım? Yani artık maaşımı tam alabilir miyim?

Benim de rapor süresi dolma hatasından (benden kaynaklı değil) 1 buçuk yıldır maaşımın 1/4'ü kesiliyor, eğer bu af çıkarsa maaşımı artık tam alabilir miyim? Lütfen cevaplayın haberi görünce çok heyecan yaptım 🙏

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile iletişime geçiniz

Yersiz ödeme affı

1 buçuk yıl önce rapor süresi bitme bahanesiyle maaşımın 1/4'ü kesintiye uğramıştı o tarihten beri eksik para alıyorum tam bu af çıktı rahata erdim ama yine de bi teyit ettireyim diyip cimere yazdım gelen cevap bu:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup yersiz ödemelerin tarafınızdan tahsiline devam edeceğini bildiririz. Genel Müdürlükçe yapılan bu işlem yasal bir kesintidir ve silinmesi söz konusu değildir.

Bilgilerinize sunarız.

Resmi gazetede de yayınlandı sahte rapor düzenlemesi hariç bütün yersiz ödemelere af yazıyor. Ben napiyim şimdi? Lütfen bana bir akıl verin 🙏

yersiz ödemeler affa uğradı....benim 2018-2021 arası haksız yere verilen yüzde 39 rapor nedeniyle 3 yıllık aldığım maaşları kesiyorlardı 33 aydı 11 ay oldu....300 tl kesintiyle 920 alıyordum bu ay 1226 tam yatmış

Çok şükür geçenlerde vakıftan arayıp bize yeni tebligat geldiği için geçen ki cevabımızda bi yanlışlık olmuş maaşınız tam yatacak artık dendi, şimdi baktım tam yatmış, 1 buçuk yıldır çektiğim çile bitti. Hepimize geçmiş olsun.

Yersiz ödemede sadece aylıklara mı af var?

Merhaba son yersiz ödeme affı 3/11/2022 tarihinde yayınlandı
Madde 9 – Bu Kanun yayımlandığı tarihi takip eden mali yıl başında yürürlüğe girer.
mali yıl başı ocak ayı olmuyor mu yürürlüğe giriş tarihi 9/11/2022 olarak gözüküyor

Aralık ayının ödemesi yersiz ödeme olarak istenir mi acaba ve bu af sadece aylık için mi ücretsiz gssye prim çıkar mı ya da engelli aylığı alındığı için elektrik desteği yersiz ödeme olarak geri istenir mi yoksa aylığa yersiz ödeme çıkaramadıkları için bunlar da geri alınmaz mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Üst Alt