Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı adres değişikliği bildirilmeli mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]3 aylık engelli maaşı için adres değişikliğini bildirmek için gittim,memura söyledim ama memur bildirmene gerek yok dedi şehir dışına çıkmadın sonuçta dedi ve yeni adresimi bildiremedim böyle bişey varmı eğer yoksa memur bana neden öyle bişey söylesin..[/FONT]

hakansakinci

2022 aylıklarında adres değişikliği bildirimine gerek yoktur.
adres değişiklikleri zaten sistem aracılıgıyla tespit edilebiliyor.

ilçe dışı adres değişikliklerinde 2022 aylığı durdurulur. yeni ikametgah adresinin baglı oldugu vakfa en geç 1 sene içinde başvuruldugu takdirde ve muhtaçlık durumu da devam ediyorsa aylık tekrar baglanır. aksi takdirde baglanmaz.
ilçe içi adres değişikliklerinde aylık durdurulmaz.
kural şudur:
ikamet değişikliğinde vakıf değişirse aylık durdurulur, vakıf değişmezse aylıga devam:)

ilgili Yönetmelik bu konuda şöyle der:

"a) Aylık almakta iken ikametgâhını başka Vakfın görev alanına girecek şekilde değiştirenlerin aylıkları geçici olarak durdurulur. Kişilerin bir yıl içinde yeni ikametgâhlarındaki ilgili Vakfa başvurmaları gerekmekte olup muhtaçlığının devam ettiğinin Mütevelli Heyeti tarafından tespiti halinde aylıkları durdurulduğu tarihten itibaren yeniden başlatılarak hak ettiği aylıklar takip eden ilk ödeme döneminde ödenir.

Kalem abla 2014 aralıkda son maaşı aldık.ikamet değişikliği oldu yenı ıkamet yerımde vakfa 2015 aralıkda basvurdum yenıden ınceledıler 2016 nisan da maasını alacaksın dedıler..sımdı ben bı senedır almadıgım 2022 maasımı alabılırmıyım..

okurer42
Nisan'da ödeme yok ablam. aklında yanlış kalmıştır. bundan sonraki ilk ödeme dönemi mart'tır. eger aylıgın baglanmışsa birikmiş ödemelerinle birlikte mart dönem maaşını Mart'ta alacaksın.

en son aralık 2014 maaşını almışsın. sonra adres değişikliği yapmışsın. ilçe dışına taşınınca tabi aylığın ŞUbatın son günü/1 mart 2015 tarihi itibariyle durdurulmuştur. yeni ikamet adresinin bağlı olduğu vakfa ise aralık 2015 Tarihinde başvurmuşsun.
eger muhtaçlığının devam ettiği yönde mütevelli heyeti karar almışsa ve aylığın baglanırsa aylıgın 1 Mart 2015 itibariyle açılacak ve alamadığın aylıklarını mart 2016 tarihinde alabileceksin.

NOT: bu hesabı yaparken yeni ikametgah adresinin bağlı oldugu vakfa bir sene içinde başvurdugunu göz önüne aldım. eger adres değişikliği yaptıktan sonraki 1 sene içinde vakfa başvuruyu yapmadıysan 1 mart 2015 tarihinden itibaren aylıkları alman mümkün olmaz.

Kalem ama abla gelen heyet nisan sonu al dedıler maasını bende mart donemı oldugunu bılıyırum ben kasım 2014 gıbıydı ıkamet degısıklıgı yaptım aralık 2014 da da yattı maas ama ardından yatmadı.aralık 2015 gıbı de basvuru yaptık ocak da eve geldıler maasınızı nısandan ıtıbaren alın dedıler toplu olarak alacakmıyız dedık hayır dedıler sıfırdan baslayacak dedıler..

okurer42
e ablacım Kasım 2014'te ikamet değişikliği yapmışsınız. sen ta Aralık 2015'te başvurmuşsun. 1 seneyi geçtikten sonra vakfa başvurdugun için geriye dönük alamadığın tüm aylıkları alamazsın. yeni başvuru sayılır artık bu.
aralık 2015 'te vakfa başvurduysan ve maaşın onaylandıysa bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olur. ve 1 Ocak 2016'dan 1 Mart'a kadar olan birikmişini yani 2 aylık birikmişi alırsın Mart'ta. 2 aylık birikmişle birlikte Mart dönem aylıgını alacaksın.
nisanda ödeme yok. doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde Mart'ta alacaksın.

2019 Ocak ayında adres değişikliği yaptık, hataydan konya ya taşındık, 1,hafta içerisinde bildirip, gerekli evrakları hazırlayıp teslim ettik, e devletten bakınca yardım durumu (devam ediyor) yazıyor ama, Şubat 9 da maaşım yatmamış acaba neden yatmamış, bilgi verirseniz sevinirim, ne zaman yatar ve alamadım maaşımı alabilirmiyim,

Üst Alt