Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı alan babam vefat etti. Yatan aylığı iade etmeli miyiz?

hsynkcmz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Babam %96 oranında zihinsel engelliydi ve ağır engeli mevcuttu. 3 aydan, 3 aya 1860 tl kadar aylık alıyordu. 3 Mart 2018 de vefat etti. Annem, babamın vasisiydi ve annem de engelli ve 2022 engelli maaşı alıyor.

Kendi maaşını çekmek için 8 Martta gittiği ptt de babamın maaşını da vermişler. Sosyal politikalara gittim danıştım bu maaşı geri iade edelim mi? diye. Bu konuyla alakalı bana döneceklerini söylediler bende şimdi ne onlara ulaşabiliyorum ne de bana döndüler.

Bu maaş hakkımız değil ise iade edelim beni zengin ya da fakir edecek bir miktar değil bu. Kimse için değil, olmamalı ama işin tuhaf yanı sosyal politikalara gittiğimde (Valilik) hiçbir bilgilerinin olmaması.

Birinin iade edin, diğerinin sizi hakkınız demesi. PTT de çalışan bireyler maaş yattığı için hakkınız demiş anneme. Sosyal Politakalar da bir kişi de bu maaşların ileri dönük olduğunu iade etmemiz gerektğini söyledi. Biz şimdi napacağız? Teşekkürler

hsynkcmz

öncelikle başınız sağolsun.siz bildirimde bulunmakla en güzelini doğru olanı olması gerekeni yapmışsınız.çünkü o maaşı çeksenızde çekemsenızde engellinin vefatını 15 gün içinde bildirmek zorundasınız. eğer başvuruyu sözlü yaptıysanız.belki sıkıntı çıkabilir.siz daha 3 gün var yazılı olarak dilekçeyle başvurnkı ilerde sıkıntı olmasın.resmi cevaba göre o parayı çeker yada çekmezsınız.

@-mka evde bakım aylığıyla karıştırmışsın. 2022 aylığında öyle bir şey yok.

@hsynkcmz
baban 3 mart 2018 tarihinde vefat etmiş. öncelikle başın saolsun...

annen babanın vasisiymiş. vasisi olarak babanın maaşını 8 mart'ta çekmiş.

helalı hoş olsun, o parayı iade etmenize gerek yoktur.

babanız 3 mart'ta vefat etmiş. o maaş sizin hakkınız. annen vasi olduğu için maaşı çekebildi. eger vasi olmasaydı çekemezdiniz, bunda da varisi olarak isteme hakkınız olurdu. buna da gerek kalmamış zaten.

yönetmeliğe göre, baban 3 mart'ta vefat ettiği için maaşı haziran ödeme dönemi başından itibaren kesilecektir. haziran dönem maaşı yatırılmayacak.

ama mart dönem maaşı babanın hakkı. varisleri olarak da rahatlıkla harcayabilirsiniz. mevzuata göre o para geri istenemez. borç asla çıkartılamaz. bu konuda içiniz rahat olsun.

Üst Alt