Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı alan kişilerin sigortasız özel sektörde çalışması yasakmıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
2022 engelli aylığı alan kişilerin sigortasız özel sektörde çalışması yasakmıdır?
(BU ŞEKİLDE ÇALIŞANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANIRMI)

(KONUYU NEDEN SİLİYORSUNUZ ANLAMIYORUM)

Sigortasız çalışmak kanunen suçtur. Ayrıca çalışma gücünüz var ise 2022 aylığı neden alıyorsunuz ? 2022 aylığı alırken çalışırken yakalanırsanız zaten faizi ile geri alırlar. Tavsiyem çalışma gücünüz var ise gidin çalışın 2022 aylığına muhtaç nice insanlar var hak yememek gerek.

ayDÜNYAvazo

Aydın'cım, sigortasız çalışmanın kendisi yasak zaten, değil ki engelli maaşı alanın çalışması söz konusu olsun. Engelli maaşı alan kişi çalışırsa maaşı kesilir. Yasak iş yaparsa, yakalanana kadar bişey olmaz :)

Hımm abi yakalanana kadar birşey olmaz. Yakalanınca ne olur. Bir başka kişinin yanında personel olarak çalışmakta.

İşveren falan değil bu kişi personel olarak çalışmaktadır.

Engellilerin bir çoğu böyle kayıtsız çalışmaktadırmı?

ayDÜNYAvazo

Yakalanınca, sigortasız çalışmanın bir cezası vardır, onu öder işveren. Bir de engelli maaşı kesilir, geriye dönük tespitle ödenen paralar geri alınır cezası ile.

Evet, kayıt dışı çalışan çok çok fazla Türkiye!de.

Pekala bu engelli kişi işverenle anlaşsa BEN SENİN GERİYE DÖNÜK OLARAK sigorta primlerini ÖDEMEK İSTEMESİYLE işveren genede ceza yermi SGK dan?

Genede İŞVERENİN KENDİSİNİN SGK ya kendisi başvuru yapması CEZAYI HAFİFLETİCİ SEBEP OLABİLİRMİ?

ayDÜNYAvazo

evde yanlız yaşamam gerekiyormuş bana öyle dediler babam maaş alıyor ebm ye başvurduk

Üst Alt